CougaR2 Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Cytat Po kilkunastu minutach pracy ponad 55*C :oops: czasem 59*C...No stary, ja nie wiem jaki ty masz proc ale ja na 2133MHz + chłodzinie GPU takiej temperaturki nie widziałem jeszcze... A chłodnicy nie mam. Max temperaturka to 30*C powyżej ambient. WIELKIE DZIĘKI dla człowieka który zamieścił te zdjęcia. QWA CO ZA SYF. Dzisiaj chyba już nie zasne wiedząc, że coś takiego dotyka pojego procka :? Jak tylko uzbieram kasy sprawie sobie WC z prawdziwego zdarzenia 8) Pozdrowionka dla wszystkich którzy przyczynili się do tego, że zostałem uświadomiony :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 bogdan45 => co ty chcesz od mojego pierwszego WC?? raz, ze bylo wydajne, dwa kosztowalo to razem cos w granicach 250pln, bo przeplacilem za blok na cpu. dwa bylo to wc skladane jako pierwsze w zyciu i byly to bledy wieku dzieciecego. wlasnie wrocilem ze zlotu w gdansku i stoi przede mna Uriel rev2, Atria z topem do mojego FX'a, MJ1000 a kadeciak lezy w piwnicy bo robie jeszcze dla niego shrouda i ten sestaw zje kazdy z zestawow, ktore ty wymieniles. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreed Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 dobra jestem taki sobie pan kowalski chcem zianstalowac wode w kompie mam na to 150-200zł poleccie mi cos ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Cytat dobra jestem taki sobie pan kowalski chcem zianstalowac wode w kompie mam na to 150-200zł poleccie mi cos ! poszukaj sobie :P bo jest taki fajny temat z tanim WC. poza tym nawet w tym temacie byly podawane zestawy do 200pon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreed Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 zabij mnie ale ja nie widze takiego tematu jak bys mogl to prosze o linka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thingrim Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 @CougaR2 stary chyba czystesz temp z ksiezyca ?? bo napewno nie z diody !! i z socketa zapewne tesz nie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Dreed - www.mcs.pc.pl www.bloki.pl www.discotech.waw.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CougaR2 Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Cytat stary chyba czystesz temp z ksiezyca ?? bo napewno nie z diody !! i z socketa zapewne tesz nie ???Czytam temperature Z DIODY W PROCU. Tak mi pokazuje MBM. Zresztą w BIOSie jest to samo. Śmigam na starym Solteku 75DRV5 bo nowy jeszcze wymieniają. Ale ma być w środę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thingrim Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Nie wieze ze masz 30 na procu no chyba ze w pokoju 10 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CougaR2 Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Cytat Nie wieze ze masz 30 na procu no chyba ze w pokoju 10 :) Cytat Max temperaturka to 30*C powyżej ambient.Postaraj się następnym razem czytać ze zrozumieniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thingrim Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 LOL fakt przeoczylem ,moja wina :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HMDB Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Wielka prosba: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=739665#739665 Pomozcie jezeli mozecie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan45 Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 He HE HE 30 stopni powyżej abient to przy twoim procku 70 Wat daje C/w=0.43 GRATULUJE FAKTYCZNIE REWELACJNIE (ale tylko w Twoim mniemaniu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynek Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Witam Dopiero dziś dostałem zwrot części pieniędzy za oddany prawie półtora miesiąca temu cały zestaw. Zamiast 525 dostałem 113 złotych. Ta firma i jej szef K. Pamuła jest chyba niepoważny. Zresztą wczoraj wysłałem im przedsądowe wezwanie do zapłaty:-) BTW. Chce ktoś może kupić wierzytelności tej firmy? Bo chyba proces będzie krótki i szybki. Cena 412 zł. Drogo, ale będzie można się pochwalić i wystawić na aukcji:-) Pozdrawiam i ostrzegam jeszcze raz przed oszustami i naciągaczami z firmy CPC. Zbyszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasmaniak Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Witam, jestem nowy w gronie WC, a propos CPC - zawsze zastanawiało mnie skąd ten koleś bierze kase na prowizje dla allegro, bo przecież nic mu nie schodzi z tego co wystawia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Zbynek W tym momencie rodzi sie pytanie. Nie tylko moje zresztą. Zawsze byłem przekonany , ze szefem CPC jest Krzysztof Piotrowski . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynek Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Cytat Zbynek W tym momencie rodzi sie pytanie. Nie tylko moje zresztą. Zawsze byłem przekonany , ze szefem CPC jest Krzysztof Piotrowski . Hmmm... Na rachynku (tym złym) mam napisane: CPC Krzysztof Pamuła. Taka jest nazwa firmy. Obydwaj mają ten sam mail. Pozdrówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 moze typ ma rozdwojenie jazni :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Nie no najprawdopodobniej ta firma to 2 typkow i tyle . Jeden glupszy od drugiego ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan45 Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Myśle że kazdemu z Nas moznaby przykleić taka łatke. A skoro są tacy głupi dlaczego wy madrale nie produkujecie bloków tylko sie wymądrzacie Krytykować TAK ubliżać STANOWCZO NIE TROCHĘ INTELIGENCJI PANOWIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Tak troche z innej beczki, dla rozruszania towarzystwa. Kiedyś sprzedałem na allegro pompke EHEIM, i gościu do mnie dzwoni i mówi: "Panie, przecież ta pompka chodzi jak traktor!" Myśle sobie co jest, może żucali paczką na poczcie i coś sie stało, ale coś mnie pikneło i pytam, a w czym pan trzyma tą pompke, a gośćiu, że w metalowym garnku <rotfl>. Miałem kiedyś CPC, ale pozbyłem się go szybko, bo nawet mając chłodnicę(nagrzewnicę) z VW przy obciążeniu temperatura proca sięgała 58*C, a chłodnica byłą gorąca jak kaloryfer! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan45 Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 PANOWIE OPAMIETAJCIE SIĘ CO ZA BZDURY WYPISYJECIE wojto19a napisał: Miałem kiedyś CPC, ale pozbyłem się go szybko, bo nawet mając chłodnicę(nagrzewnicę) z VW przy obciążeniu temperatura proca sięgała 58*C, a chłodnica byłą gorąca jak kaloryfer! Szkodza że chłodnicy nie zaizolował styropianem Normalni nawet tego nie skomentują A moądrale i tak sie nie pokapuja i dalej będą trwać w niewiedzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Hmm, Bogdan pewnie nigdy nie miałeś tego wątpliwego zaszczczytu posiadania CPC, ale po kilku godzinach liczenia Seti, woda miała bardzo wysoką temperature, a MBM pokazywał temp. procesora na poziomie 58*C, chłodnica stała na parapecie i wcale nie była izolowana, jak to stwierdziłeś! Nie mówimy tutaj o twojej "wierzy ciśnień" tylko o CPC!! Chyba, że ta twoja "wierza ciśnień" to poprostu CPC ze zbiornikiem położonym gdzieś na szafie :) i działa Ci jak chłodzenie swiftech'a z peltierem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan45 Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Praw fizyki nie oszukasz "ŻEBY CHŁODZIĆ MUSISZ DMUCHAĆ" To co napisałeś ewidentnie potwierdza 0000000 znajomość zagadnienia A co do mojej wiezy ciśnien to na bank nie pokapujesz dlaczego wieża a nie pompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 A ja was chyba zadziwie :) Mam także Cpc :( ale wyniki na nim sa nawet dobre przy tym konfigu jaki mam + 2 wiatraki 80mm mam w idle 39 stopni a przy obciazeniu kolo 43. Tak wiec jestem zadowolony ale wkrotce i tak zmienie to cale cpc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan45 Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Nie was tylko niektórych (napewno nie mnie) a tak na marginesie nie mam CPC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 bogdan45 - odrobine cierpliwosci. Zawsze znajdzie jakas "ambitna" odpowiedz. To forum jest przecież ogolnodostepne. Jak będziesz miał troche czasu, poprostu udowodnij wyższość swoich wniosków - napisz DOBRY artykul, zrob DOBRY test. Wszystko co ma przestrzegac przed tandetą było już powiedziane. Nie widze sensu, aby dalej sie klucic. Jest wielu mądrych ludzi, którym nie chce sie pisac w tym topicu. Nie dziwie im sie .. Update : Staram sie nie wypowiadac o tym czego nie mam. W przeciwienstwie do wielu dyskutantow mialem CPC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 no mi sie juz odechcialo :cry: choc mam CPC no teraz to juz CPC+ :wink: bogdanie45 nie posiadam tych fotek ktore tam chciales przy najblizszym rozbieraniu kompa pykne pare i ci wysle pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek Żniwiarz Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 To ja króko o wrażeniach z użytkowania CPC na P4 2,4GHz/800 - temp. w stress i idle ok. 10° niższa niż na boxowym coolerze - po o/c temp. prawie nie wzrasta i po kilku godzinach obciążenia (2x Xara3D) dochodzi do 55°C (po 2h - 50°C) - na bloku GPU grafika (Prolink Ti4200) kręciła się deko lepiej niż na fabrycznym chłodzeniu (niestety spaliła się pamięc na karcie i już nie używam tego bloku) - chłodnica nie poprawia wydajności zestawu 16dB Plus - jej wiatraki nie kręcą się z równą prędkością (podmuchu jednego z nich nie czuć nawet na max obrotach) - pewnego razu źle podłączyłem synchroniczny włącznik zasilania (pompki wcale nie pracowały), o wysokiej temperaturze (70°C w Windowsie) poinformował mnie wzrost prędkości fana na northbridge'u. Blok CPU parzył. W pobliżu kroćców lekko nadtopiły się plastikowe rurki, nie wymagały jednak wymiany. Generalnie jestem zadowolony z CPC i nie planuję go wymianiać. Z CPC jak z Codegenem - jednemu wybucha, drugiemu wiernie służy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 ja chyba kupie to http://allegro.pl/show_item.php?item=22321301 albo to http://allegro.pl/show_item.php?item=22320902 albo to http://allegro.pl/show_item.php?item=22318435 tylko na to mnie stac bo mam tylko 120 zeta a moje temp wynosza 54c po nocnym prime 95 a firma cpc ma prawie same pozytywy na allegro wiec jednak nie maja syfu takiego jak mowia ludzie na forum?? czy moze lepiej za ta kase kupic cos rzedu zelman?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...