Skocz do zawartości
Zbynek

CPC

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

Po kilkunastu minutach pracy ponad 55*C :oops: czasem 59*C...

No stary, ja nie wiem jaki ty masz proc ale ja na 2133MHz + chłodzinie GPU takiej temperaturki nie widziałem jeszcze... A chłodnicy nie mam. Max temperaturka to 30*C powyżej ambient.

WIELKIE DZIĘKI dla człowieka który zamieścił te zdjęcia. QWA CO ZA SYF. Dzisiaj chyba już nie zasne wiedząc, że coś takiego dotyka pojego procka :? Jak tylko uzbieram kasy sprawie sobie WC z prawdziwego zdarzenia 8)

Pozdrowionka dla wszystkich którzy przyczynili się do tego, że zostałem uświadomiony :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bogdan45 => co ty chcesz od mojego pierwszego WC?? raz, ze bylo wydajne, dwa kosztowalo to razem cos w granicach 250pln, bo przeplacilem za blok na cpu. dwa bylo to wc skladane jako pierwsze w zyciu i byly to bledy wieku dzieciecego.

wlasnie wrocilem ze zlotu w gdansku i stoi przede mna Uriel rev2, Atria z topem do mojego FX'a, MJ1000 a kadeciak lezy w piwnicy bo robie jeszcze dla niego shrouda i ten sestaw zje kazdy z zestawow, ktore ty wymieniles.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

stary chyba czystesz temp z ksiezyca ?? bo napewno nie z diody !! i z socketa zapewne tesz nie  ???

Czytam temperature Z DIODY W PROCU. Tak mi pokazuje MBM. Zresztą w BIOSie jest to samo. Śmigam na starym Solteku 75DRV5 bo nowy jeszcze wymieniają. Ale ma być w środę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dopiero dziś dostałem zwrot części pieniędzy za oddany prawie półtora miesiąca temu cały zestaw. Zamiast 525 dostałem 113 złotych.

Ta firma i jej szef K. Pamuła jest chyba niepoważny.

Zresztą wczoraj wysłałem im przedsądowe wezwanie do zapłaty:-)

BTW. Chce ktoś może kupić wierzytelności tej firmy? Bo chyba proces będzie krótki i szybki. Cena 412 zł. Drogo, ale będzie można się pochwalić i wystawić na aukcji:-)

Pozdrawiam i ostrzegam jeszcze raz przed oszustami i naciągaczami z firmy CPC.

Zbyszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Zbynek

W tym momencie rodzi sie pytanie. Nie tylko moje zresztą.

Zawsze byłem przekonany , ze szefem CPC jest Krzysztof Piotrowski .

Hmmm... Na rachynku (tym złym) mam napisane:

CPC Krzysztof Pamuła. Taka jest nazwa firmy. Obydwaj mają ten sam mail.

Pozdrówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak troche z innej beczki, dla rozruszania towarzystwa. Kiedyś sprzedałem na allegro pompke EHEIM, i gościu do mnie dzwoni i mówi: "Panie, przecież ta pompka chodzi jak traktor!" Myśle sobie co jest, może żucali paczką na poczcie i coś sie stało, ale coś mnie pikneło i pytam, a w czym pan trzyma tą pompke, a gośćiu, że w metalowym garnku <rotfl>.

Miałem kiedyś CPC, ale pozbyłem się go szybko, bo nawet mając chłodnicę(nagrzewnicę) z VW przy obciążeniu temperatura proca sięgała 58*C, a chłodnica byłą gorąca jak kaloryfer!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PANOWIE OPAMIETAJCIE SIĘ CO ZA BZDURY WYPISYJECIE

wojto19a napisał:

Miałem kiedyś CPC, ale pozbyłem się go szybko, bo nawet mając chłodnicę(nagrzewnicę) z VW przy obciążeniu temperatura proca sięgała 58*C, a chłodnica byłą gorąca jak kaloryfer!

Szkodza że chłodnicy nie zaizolował styropianem

Normalni nawet tego nie skomentują

A moądrale i tak sie nie pokapuja i dalej będą trwać w niewiedzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, Bogdan pewnie nigdy nie miałeś tego wątpliwego zaszczczytu posiadania CPC, ale po kilku godzinach liczenia Seti, woda miała bardzo wysoką temperature, a MBM pokazywał temp. procesora na poziomie 58*C, chłodnica stała na parapecie i wcale nie była izolowana, jak to stwierdziłeś! Nie mówimy tutaj o twojej "wierzy ciśnień" tylko o CPC!!

Chyba, że ta twoja "wierza ciśnień" to poprostu CPC ze zbiornikiem położonym gdzieś na szafie :) i działa Ci jak chłodzenie swiftech'a z peltierem :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja was chyba zadziwie :)

Mam także Cpc :( ale wyniki na nim sa nawet dobre

przy tym konfigu jaki mam + 2 wiatraki 80mm mam w idle 39 stopni

a przy obciazeniu kolo 43. Tak wiec jestem zadowolony ale wkrotce i tak zmienie to cale cpc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bogdan45 - odrobine cierpliwosci. Zawsze znajdzie jakas "ambitna" odpowiedz. To forum jest przecież ogolnodostepne. Jak będziesz miał troche czasu, poprostu udowodnij wyższość swoich wniosków - napisz DOBRY artykul, zrob DOBRY test. Wszystko co ma przestrzegac przed tandetą było już powiedziane. Nie widze sensu, aby dalej sie klucic. Jest wielu mądrych ludzi, którym nie chce sie pisac w tym topicu. Nie dziwie im sie ..

Update :

Staram sie nie wypowiadac o tym czego nie mam. W przeciwienstwie do wielu dyskutantow mialem CPC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja króko o wrażeniach z użytkowania CPC na P4 2,4GHz/800

- temp. w stress i idle ok. 10° niższa niż na boxowym coolerze

- po o/c temp. prawie nie wzrasta i po kilku godzinach obciążenia (2x Xara3D) dochodzi do 55°C (po 2h - 50°C)

- na bloku GPU grafika (Prolink Ti4200) kręciła się deko lepiej niż na fabrycznym chłodzeniu (niestety spaliła się pamięc na karcie i już nie używam tego bloku)

- chłodnica nie poprawia wydajności zestawu 16dB Plus

- jej wiatraki nie kręcą się z równą prędkością (podmuchu jednego z nich nie czuć nawet na max obrotach)

- pewnego razu źle podłączyłem synchroniczny włącznik zasilania (pompki wcale nie pracowały), o wysokiej temperaturze (70°C w Windowsie) poinformował mnie wzrost prędkości fana na northbridge'u. Blok CPU parzył. W pobliżu kroćców lekko nadtopiły się plastikowe rurki, nie wymagały jednak wymiany.

Generalnie jestem zadowolony z CPC i nie planuję go wymianiać. Z CPC jak z Codegenem - jednemu wybucha, drugiemu wiernie służy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja chyba kupie to http://allegro.pl/show_item.php?item=22321301 albo to http://allegro.pl/show_item.php?item=22320902

albo to http://allegro.pl/show_item.php?item=22318435

tylko na to mnie stac bo mam tylko 120 zeta a moje temp wynosza 54c po nocnym prime 95

a firma cpc ma prawie same pozytywy na allegro wiec jednak nie maja syfu takiego jak mowia ludzie na forum??

czy moze lepiej za ta kase kupic cos rzedu zelman??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi