priem Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 No jak już się człowiek skusi na taką lipę jaką jest Cpc to trzeba sobie jakoś radzić. Ja np zrobiłem tak zmieniłem zbiornik na większy, zmieniłem rurki na takie o znacznie większej średnicy ale o normalnych długościach (ok 60 cm) a nie jak oni tam zapodają, że nie wiedomo co z nimi zrobić(takie długie), dodałem chłodnice od Ascony (nawet nie wiem czy tak sie to pisze :) ) pasta oczywiscie srebrna - no i temperaturka wacha sie w stresie 43-46 C. Tak sie zastanawiam jak bym se bloczek jakis fajowy sprawił to fajnie by było ale zestaw to by juz od cpc nie był (zostały by tylko pompki a te i tak są chyba Aquaszut - jest późno gdzie ja teraz bede tam zaglądał) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Hm, mam cpc od dwóch tygodni, szkoda że wcześniej tu nie zajrzałem... Na razie działa bez problemu, ale temperatura nie wiele mniejsza od silent breeze 462 II (w stresie 59st. barton 2800+ nie kręcony). Na tym radiatorze miałem do 70, więc około 10st. różnicy. Zastanawiałem się nad ich chłodnicą, ale teraz zastanawiam się nad zwrotem towaru (piszą że jest 30 dni). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Hm, mam cpc od dwóch tygodni, szkoda że wcześniej tu nie zajrzałem... Na razie działa bez problemu, ale temperatura nie wiele mniejsza od silent breeze 462 II (w stresie 59st. barton 2800+ nie kręcony). Na tym radiatorze miałem do 70, więc około 10st. różnicy. Zastanawiałem się nad ich chłodnicą, ale teraz zastanawiam się nad zwrotem towaru (piszą że jest 30 dni). Jak możesz, to nawet sie nie zastanawiaj tylko zwracaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Boję się tylko, że ja im zwrócę towar, a oni pieniędzy nie koniecznie (jak to było w przypadku jednego z przedmówców). Zaraz napiszę mejla do nich... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Hmmm trochę za późno... ale przy kupowaniu przez internet do 10 dni można zwrócić towar bez podania przyczyny - tak zwracałem 3 pompki (za głośne :/ ) - poprostu je wymieniałem... w tym przypadku prawo jest dość korzystne dla konsumenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 W sumie nie musi być za późno. Po pierwsze na gwarancji mi napisali datę sprzedaży 10 maja (a chłodzę tym półtora tygodnia), poza tym napisali na stronie, że można zwrócić w ciągu 30 dni. Paragonu żadnego nie dostałem (w sumie to się mocno zdziwiłem na brak paragonu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chrisstoff Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 No brak paragonu to chyba nic nowego. Ja kupowałem u nich zestaw na samym początku ich działalności na allegro, ale później nie było problemów z wymianami pompek etc. Bez zbędnych problemów, opierają się na tym co mają w swojej bazie danych. Co do samego cpc to przez ponad rok spoko mi wystarczył, oczywiście z wieloma modyfikacjami. Ale jednak przejścia na chłodzenie z mcs nie żałuje ;) / ani wydanej, eh. kasy/ Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Dziś mi odpisali, abym odesłał paczkę i mi zwrócą pieniądze, więc wszystko jest na dobrej drodze. Już się napaliłem na blok spider ex z bloki.pl i pompke maxi jet 1000 :) Tylko ponoć vat wzrósł od 1 maja z 0 do 18% i pompki podrożeją : A znalazłem sklep, gdzie była za 69zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Ja też miałem do czynienia z tą firmą. Siedziałem już na Tweak ale w tamtym czasie nie było mnie stać na blok od MATE (139zł teraz 50zł) więc wybrałem blok od CPC. Ale tylko blok. Reszta czyli nagrzewnica, pomka i inne graty, kupilem gdzie indziej. Na tą chwilę mam już blok od MATE ,a blok z CPC powędrował na mostek północny i muszę przyznać że spisuje sie bardzo dobrze :). Na mojej karcie graficznaj tez jest bloczek z CPC wybrałem go ze wzdgledu na cene i jestem zdziwiony bo jak za cene 39zł to naprawde sobie dobrze radzi z rdzeniem podkreconym do 390Mhz. Myśle że nawet blok raczej bloczek na CPU od CPC da sobie rade z wykreconym na maxa CPU jak dobrze schłodzimy wodę. I jeszcze taki test kiedys przeprowadzilem jak mialem XP1800+ Blok CPC pompka wyłączona - komp wywala sie jeszcze przed wgraniem windowsa Blok Mate (kawał miedzi) pompka wyłączona - ładuje sie windows dopiero po jakims czasie reset. Majac CPC trzeba nadrabiac temperatura wody, ale nie kazdy moze wywalic chlodnice za okno, nawet latem sa lepsze temperatury. W tej chwili za oknem w słońcu mam 21C Chłodnica zawsze jest w cieniu a temperatura wody jest na poziomie- 20C W najcieplejsze dni jak do tej pory miałem max 27C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Hmmm trochę za późno... ale przy kupowaniu przez internet do 10 dni można zwrócić towar bez podania przyczyny - tak zwracałem 3 pompki (za głośne :/ ) - poprostu je wymieniałem... w tym przypadku prawo jest dość korzystne dla konsumenta.a jak cie nie poinformoja 3miesiace ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*KROKO* Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 dzięki za `otwarcie oczów` jednak jak się człowiek za bardzo napali - to się może cholernie `przejechać` Kto pyta/szuka - nie wielbłądzi ;) (ps. jeszcze nie jestem `wodniakiem` - bo najpierw kompa musze ulepszyc - ale nigdy nie mow nigdy. dzis widzialem na wlasne oczy, słyszalem - a właściwie to nie ;) dzialajace WC - więc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Witam. Jakiś czas temu pisałem, że zwracam zestaw cpc spowrotem, wysłałem im paczkę, przelali mi pieniądze na konto i wszystko jest ok. Nowy zestaw juz prawie złożony :) Dobrze że obyło się bez problemów z tą firmą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynek Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Witam. wysłałem im paczkę, przelali mi pieniądze na konto....... Dobrze że obyło się bez problemów z tą firmą... Może nauczyli się na moim przykładzie. Jakby dostali kolejny pozew, to nie mieliby już czasu na produkcję;-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrob Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Mam zestaw CPC ten hiba ich najlepszy 3 bloki cpu,nb,gpu, chlodnice i musze powiedziec ze niesprawuje sie to az tak tragicznie jak inni pisza, cpu axp2500@12,5x180x1,8v (w stresie 51 stopni) radeon 9800pro chodzi luzik na rdzen 435 atitool zero artow a temperatura mostka ngdy mi nieprzekroczyla 32 stopni) a jedyne co zmien ilem to zbiornik na pompki dalem 2xwiekszy :)) wkorze sie dopiero jak sie cos rozlutuje, mysle ze na dzien dobry taki zestaw moze byc (poprzednio mialem aero 7+ i wycie tej turbiny w nocy niedawalo mi spac Pozdro ALL) Aprops po grzyba 2 pompki ?? przeciez jak jedna pompuje w ukladzie zamknietym to chiba styka nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Ich zestaw jest ok razem z chłodnicą, tyle że jest trochę nieprzemyślany. Tak jak już tu pisano, za cienkie węże itp. Ale bez chlodnicy to w zasadzie u mnie działał jak silent breeze2, czyli nie działał ;] temp. od 50 do 65. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynek Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Witam. Jakiś czas temu pisałem, że zwracam zestaw cpc spowrotem, wysłałem im paczkę, przelali mi pieniądze na konto i wszystko jest ok. Nowy zestaw juz prawie złożony :) Dobrze że obyło się bez problemów z tą firmą... Tak BTW, to czy oddali Ci też za opłatę pocztową, którą doliczyli do rachunku? I czy dostałeś w ogóle jakikolwiek rachunek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Nie, rachunku oczywiscie brak, tak jak pisalem juz wczesniej. Oplaty pocztowe ponioslem ja, czyli jestem 13zl do tylu (dwa razy po 6.5). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan5 Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Pytanie dla tych którzy mieli te zestawy i je zwrócili. Mam ten zestaw ale on jest do du..y ! Napisałem do nich meila ze chce kase, i dostałem odpowiedź zebym wysłał do nich paczke i jakąś kartke z napisem. Ale nie wiem czy jak wysle do nich paczke to mnie nie zrobią w chu..a, doraddźcie coś co mam zrobić. Czy ktoś miał taką sytuacje ?? I czy oddali sałate ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 U mnie bylo identycznie, wyslalem, potem napisalem mejla (po kilku dniach) jak sie maja sprawy, napisali mi ze dostali paczke i zebym podal dane do przelewu. Przelew zrobili nastepnego dnia i tyle. Blad zrobilem ze nie zajrzalem tutaj przed kupnem ich zestawu, bo na prawde byl do [gluteus maximus] :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan5 Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Ale uzywałeś ten zestaw czy nie, i czy oddali ci całośc kasy za zestaw ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Jasne że używałem. Przez półtora tygodnia. Działał tak jak mój wiatrak wcześniejszy, czyli temp. 50-65. Nie oddali mi za płyn glonobójczy który zużyłem i nie oddali mi za przesyłki pocztowe. Resztę ładnie wyczyściłem, zapakowałem i odesłałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan5 Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 A ile czekałeś na pieniądze po wysłaniu paczki ??. I o co chodzi z jakąś karteczką co mam napisać ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Przecież kilka postów wyżej napisałem po ilu dniach dostałem pieniądze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan5 Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 O sorki, a miałeś moze coś takiego ze coś musi byś jakaś karteczka z napisem, dodana do tej paczki co im przeyłasz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeon9800 Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 CPC. Odnośnie tego chłodzenia nie wiem dlaczego wystawiacie takie negatywne opinie. Otóż kożystam z procesora P4 2.00 GHz a temperatura na oryginalnym coolerze wynosi 36 stopni C, natomiast na CPC temperatura wynosi w granicach 13-15 stopni C. Dla potwierdzenia w najbliższym czasie dołącze film i zdjęcia zrobione u mnie w domu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 13-15 stopni?!! ty musisz miec z 5*C w domu niewiem gdzie ty mieszkasz syberia? alaska? zmiez to jakims normalnym termometrem bo odczyt z plyty jest gowno warty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 masz bujna wyobraznie kolego, bardzo bujna i bezgranicznie ufasz maszynom a tego sie nei robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 temperatura na oryginalnym coolerze wynosi 36 stopni C, natomiast na CPC temperatura wynosi w granicach 13-15 stopni C :lol: :lol: 8O lol moze mieszka w jakiejs wielkiej lodowce bo sam nie wiem jakie wc moze dac mniej niz tempratura pokojowa lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 temperatura na oryginalnym coolerze wynosi 36 stopni C, natomiast na CPC temperatura wynosi w granicach 13-15 stopni C :lol: :lol: 8O lol moze mieszka w jakiejs wielkiej lodowce bo sam nie wiem jakie wc moze dac mniej niz tempratura pokojowa lol Stawiam na mieszkańca chlodni supermarketuw Żan tudzierz Biedronka. 15*C :wink: ja na PIII (24W) w zimie otwarte okno mialem max 19*C spoczynek i to po 5 min od wlaczenia. Ja pierdziele kupilem Uriela , Eheim , BIE i mam 38*C IDLE a za 200zl czy ile Shito-C kosztuje mialbym 15*C po 718h stressu w saperze :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 CPC. Odnośnie tego chłodzenia nie wiem dlaczego wystawiacie takie negatywne opinie. Otóż kożystam z procesora P4 2.00 GHz a temperatura na oryginalnym coolerze wynosi 36 stopni C, natomiast na CPC temperatura wynosi w granicach 13-15 stopni C. Dla potwierdzenia w najbliższym czasie dołącze film i zdjęcia zrobione u mnie w domu...A ja mysle,ze to ktos od CPC chcial zareklamowc jaki to :twisted: dobry :twisted: sprzet robia chlodzacy 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...