Skocz do zawartości
ManijaK

jak miec neta na 2 kompach kiedy tylko jeden jest w sieci ??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 2 komputery polaczone ze soba kablem komputer-komputer. Sa w nich 2 modemy ale jest tylko jedna linia telefoniczna. Czy istnieje taka mozliwosc ze kiedy na swoim komputerze polacze sie z netem to na tym 2 tez bedzie internet ??? Jesli tak to jakimi narzedziami sie posluzyc. Mysle ze taka mozliwosc istnieje poniewaz w caffejkach jest bardzo podobnie. Kilka kompow, jedno lacze ale na wszytskich jest net ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w w9x doinstaluj udostepnienie połączenia intenrnetowego, w w2k (XP chyba też) musisz wejsc do połączenia siecowe i telefoniczne , wyswietlic własciwosci połączenia (telefonicznego) i udostepnić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej to bys zrobil tak:

w jednym kompie modem przez ktory laczysz sie z internetem i w obydwoch kompach zamontuj sobie sieciowki laczace kompy razem.

potem dajesz 'udostepnianie polaczenia internetowego' w kompie ktory jest polaczony z netem i w ten sposob masz internet na dwoch kompach.

(czyli ten komp z modemem robi jako serwer i musi byc uruchomiony caly czas jesli chcesz korzystac z netu w tym drugim)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tak wlasnie polaczonego kompa z bratem, ktory udostepnia mi lacze.

U niego odpalone SDI, win98se- udostepnienie polaczenia internetowego. Ja mam winXP i zaraz po instalacji mi wykryl polaczenie i nic nie musialem robi. Dziala jak ta lala :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 2 komputery polaczone ze soba kablem komputer-komputer. Sa w nich 2 modemy ale jest tylko jedna linia telefoniczna. Czy istnieje taka mozliwosc ze kiedy na swoim komputerze polacze sie z netem to na tym 2 tez bedzie internet ??? Jesli tak to jakimi narzedziami sie posluzyc. Mysle ze taka mozliwosc istnieje poniewaz w caffejkach jest bardzo podobnie. Kilka kompow, jedno lacze ale na wszytskich jest net ....

Albo zainstaluj na obu kompach aplikacje WinGate.. Na jednym serwer na drugim klient.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...