CavV6 Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 eloł! Stoję przed odwiecznym pytankiem - miałem CD-RW Plextora 8/4/32x - i mam mozliwosc rzesiadki - albo na sprawdzonego Plextora 16/10/40x albo na LG 40/24/40x - co wybrać!? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Hmm to bedzie Twoj wybor, ale ja polecam Plextora 16/10/40 - mialem wlasnie taki model. Nagrywal plytki swietnie, ani 1 nie zepsulem. Co Plextor to Plextor ... Sprzedalem ja za 160 zl pol roku temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Ja brałbym LG. Chociażby dlatego że obsługuje RW powyżej 16x (ultra speed) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 wprowadziłem was w błąd - ten LG to 40x12x40x - i tak jakoś strasznie szkoda mi wywalać tego Plextora... Gdyby ten Plex. miałby 24x CDR, w ogóle bym się już nie zastanawiał, ale... Może marudzę, ale dalej, kurna nie wiem... Jak się zdenerwuję, to podłącze dwie - i będę je równomiernie eksploatował... I zobaczymy, która 1sza padnie... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 wprowadziłem was w błąd - ten LG to 40x12x40x - i tak jakoś strasznie szkoda mi wywalać tego Plextora... Gdyby ten Plex. miałby 24x CDR, w ogóle bym się już nie zastanawiał, ale... Może marudzę, ale dalej, kurna nie wiem... Jak się zdenerwuję, to podłącze dwie - i będę je równomiernie eksploatował... I zobaczymy, która 1sza padnie... ;) kup sobie Liteona a z tych dwoch to LG - dlatego ze jest nowszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 LiteOna - w zyciu nie kupię! Według mnie to największy kisz - LiteOn & BTC nie powinny brac sie za sprzet... (ale to moje zdanie, wiec skoro jestes zadowolony to spox), poluje na jakiegos TDK, ale nigdzie nie moge znalezc... A jesli chodzi o LG - to sie zgodze, jest nowszy - ale sposob wyonania... Jakbys wzial w lewa reke LG a wprawa Plextora i je obejrzal - to bys sie tez zastanawial - czy lepiej miec nowe czy sprawdzone & dobre... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 LiteOna - w zyciu nie kupię! Według mnie to największy kisz - LiteOn & BTC nie powinny brac sie za sprzet... (ale to moje zdanie, wiec skoro jestes zadowolony to spox), poluje na jakiegos TDK, ale nigdzie nie moge znalezc... Heh ... twoj post dowodzi jak malo sie znasz ... jakbys troszke poszukal i oblukał - to dowiedziałbyś się że np Traxdata, Sony (niektóre modele), TDK (wszystkie cyclony od 16x10x40) to nic innego jak liteon (w przypadku Cyclone jest wymieniona tacka i panel przedni). Liteon produkuje, a napedy sa sprzedawane na calym swiecie pod innymi markami. Ja jestem bardzo zadowolony ze swojego (40x10x40), mam kumpla co ma 48x24x48, inny ma 52x24x52 - a ostatnio mojej dziewczynie kupilem combo 48x24x48x16 - powiem tylko tyle: na LG bym sie w zyciu nie zamienil (mamy w pracy 32x12x40 oraz 40x12x40) a na plextora tym bardziej (plex niestety nie kopiuje wszystkich plyt - a z 4 ktore mamy w pracy, 2 sztuki 16x10x40 padly i poszly do serwisu) A jesli chodzi o LG - to sie zgodze, jest nowszy - ale sposob wyonania... Jakbys wzial w lewa reke LG a wprawa Plextora i je obejrzal - to bys sie tez zastanawial - czy lepiej miec nowe czy sprawdzone & dobre... 8) Mam takie w pracy - i jednak wolalbym LG, bo ten przynajmniej skopiuje wszystkie zabezpieczenia (jednak jesli chcesz kopiowac muzyke - to zostaje LiteOn) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 8O A co to za firma plextor? , lg mam od dwuch lat i zadnej płytki nie zepsuło , a nagrywam gdzies 20płyt/miesiąc , wypass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mily Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Ja polecam Plextora lub YAMAHE. Aktualnie mam YAMAHE CRW4416E (4x4x16x). Jak dobrze pójdzie, to jeszcze dziś będę miał Plextora PX-708A. Nie oszukujmy sie, że Plextor i YAMAHA robią najlepsze wypalary na świecie - szkoda, że YAMAHA ich już nie robi :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Plextor ma szklaną optykę, LG to plastik. A plastik ma to do siebie, że pod wpływem wysokiej temperatury po jakimś czasie matowieje, łatwiej go zarysować itp. Sam z chęcią kupiłbym Plextora. Na razie mam LG 12x/8x/32x i nie straciłem z winy nagrywarki żadnej płytki. A do tego jest bardzo cicha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mily Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Nowe Plextory też są ciche. Od tego mają wkońcu Silent Mode :) Tylko 1 wada. Plextor 48x24x48x kosztuje ok 400zł, gdzie za ok 200zł można mieć 52x32x52x, a z kolei za tę prędkość Plextora tzreba dać ok 600zł, gdzie za 600zł można mieć nagrywarke DVD LiteON'a, z kolei Plextor oferuje wypalare do DVD za ponad 1000zł. Krótkie porównanie: 52x32x52x - Plextor ok. 600zł. 52x32x52x - LG, ok. 300zł. DVD 8in1 - Plextor ok 1300zł. DVD 8in1 Teac ok. 800zł. Ale wiadomo, że Plextor robi lepsze i przynajmniej wiadomo, za co się płaci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 kurdę! tak sobie pomyslalem, ze moze chcielibyscie kupic tego Plextora - za 100,- ;) Calkiem powazna oferta... Wersja BOX - stan idealny! ;) Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 człowieku LITEON jest shitem ? połowa nowych napedów to liteon z naklejka tej firmy , nawet asus . wiec zastanow sie zanim cos powiesz.. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...