MichalP [xsrx] Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Dzis - niestety zlamalem swoja ośke od ehjeima1250 :(((((( Oryginalne to koszt okolo 80 zl ! Wiec mam pytanie... do posiadaczy innych wiekszych pompek.. Jakie wymiary maja wasze ośki ? Moze uda mi sie dopasowac jakas - i czy sa plastikowe czy ceramiczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voor Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 "]Dzis - niestety zlamalem swoja ośke od ehjeima1250 :(((((( Oryginalne to koszt okolo 80 zl ! heh Wyrazy szczerego wspolczucia ... Na drugi raz uwazaj na zabawki :lol: "]Wiec mam pytanie... do posiadaczy innych wiekszych pompek.. Jakie wymiary maja wasze ośki ? Gdzies mi suwmiarke wpier..... :( "]Moze uda mi sie dopasowac jakas - i czy sa plastikowe czy ceramiczne8O plastikowe oski ?? A ktora to firma moze sie pochwalic plastikowa oska w pompce ,ktora de'facto nie pracuje na ogol w czystej wodzie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 voor czy ja cie prosilem o wyrazy wspolczucia lub o rady dotyczace traktowania pompki ? skoro ci wrypalo sufmiarke to racz jedynie przegladac topic a nie zasmiecac go swoim OFTOPIKIEM ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voor Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 :x Rozumiem ,ze ton opryskliwy i brak spostrzegawczosci spowodowany jest frustracja po bolesnej stracie.... Zadalem tez pytanie i to scisle zwiazane z topicem ! Powtorze skoro nie doczytales >> Czy znacie (znasz) firme ktora sklada pompki z plastikowymi oskami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 a czy to czy sklada czy nie mi w czyms pomaga ? badz tak mily i nie pisz tu nic wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 A ja mam do ciebie pytanko MichalP [xsrx] - gdzie można kupić własnie cześci do eheima 1250 ? A tak w zasadzie to bardzo dużo jak na taką oś nawet jeśli to eheim, wkrótce będę miał ATMANA 306 to napiszę jaką ma oś Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 szczerze mowiać nawet nie wiem jak ta ośka dokładnie wygląda, nie można takiego czegoś wytoczyć ze stali nierdzewnej np? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 przemo - www.eheim.pl skatan - dlatego pewnie michal pyta o wymiary innych - moze uda mu sie dopasowac. natomiast we wlasciwym temacie chyba nic wartosciowego nie wniose ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 w MJ 1000 wymiary sa nast: 67mm dlugosci 1,5-2mm srednicy (nie mam sowmiarki w domu a do piwnicy nie bede teraz szedl) na koncach oski sa jeszcze jakies gumowe uszczelki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 EZ_lo mi nie chodzi o dopasowanie, bo raczej male jest prowdopodobieństwo, a o wytoczenie takiej ości od nowa,myśle ze 30 zł góra by chcieli w zakładzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voor Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 EZ_lo mi nie chodzi o dopasowanie, bo raczej male jest prowdopodobieństwo, a o wytoczenie takiej ości od nowa,myśle ze 30 zł góra by chcieli w zakładzie. Wytoczenie takiej oski jest niemozliwe, bo trzeba by znalezc zaklad ktory ma tokarke z obrotami ok 6-8 tys. obrotow i podtrzymki do sr fi 2mm. Predzej wystruga taka oske szlifierz na szlifierce bezklowo, ale podejrzewam ,ze tez spasuje .... Dobrac >> jak najbardziej >> stara maszyna do pisania / fotokopiarka / fax / stare elementy automatyki przemyslowej(np czasowki)/ liczniki..... "] ...badz tak mily i nie pisz tu nic wiecej Uups wyrwalo mi sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radurek Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 niestety mi sie przytrafila podobne nieszczesnie. przy zdejmowaniu oslony wirnika (chcialem wyczyscic) zlamalem oske w moim atmanie... juz od miesiaca wydzwaniam po sklepach i nigdzie nie moge jej dostac. dlatego w akcie rozpaczy zrobilem jak robi kazdy zdesperowany czlowiek majacy zlamana oske w swojej pompce - poszedlem do sklepu po pivko. stoje sobie przy kasie a tam lizaki leza jak by niby nic. mysle qde nic w tym zlego w koncu w spozywie sprzedaje sie takie rzeczy.. ale niemyslcie ze to byly normalne lizaki... to byly czesci zamienne do mojego atmana :D dalej to juz kwestja dobrania odpowiedniego "smaku" nie sa to co prawda ceramiczne twardziele jakie w orginalnych pompkach sie dostaje lecz jak to sie mowi lepsze to niz nic. u mnie oska z lizaka jest mniejsza odrobine lecz nie na tyle zeby wirnik ocieral o boki. pompka warczy jak traktorek ale dziala - pompuje wode. narazie, dopukinie znajde orginalnej oski to wystarczy. zycze milego lizania... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekcb Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Ja w swoim eheimie 1250 jak mi sie złamała ośka wirnika zrobiłem coś takiego wkład od długopisu uciąć na długość wirnika do śrofdka włożyć miedziany drut tak aby wpasował się do pustego srodka wkładu od długopisu. I masz ośke nie sciera się łatwo i chodzi pompa ciszej niż na ośce ceramicznej. Ja mam juz tak od poł roku i zdaje to egzamin. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...