Skocz do zawartości
Dr.Crash

Odtłuszczanie proca!

Rekomendowane odpowiedzi

nie ma strachu ja wczoraj myłem go

wodą z mydlinami(po białej paście)

benzyną ekst. (po paście od titana)

Rozpuszczalnikiem ftalowym (po silwerze)

wcześniej próbowałemrozpuszcalnika do paznokci :))

i najlepsze bo po nim schodzą wszystkie pasty to benzyna ekst.

a wszystko po to bo mi kolega nie wierzył ze silwer jest najlepszy i temperaturke zbije(ok 2 st)

a wszystko to na k7vza i djuronie 800@1100

wiec sie nie ma strachu . pózniej dokładne suszenie (własciwie benzyna sama wietrzeje) i działa jak złoto a wyglada jak nie śmigany ze sklepu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bruce o jakim ty rozpuszczalniku mówisz??

ja wczoraj myłem tego durnia Ftalowo-karbidowym i nic koloru nie zmieniło. a proc czyszty jak łza.(no a paste z titana to za łatwo nie chodzi) a tym rozpucholem(ftalowo-karbidowym) koszt 3 zł schodzi i nic koloru nie zmieniło:)) a najlepiej benzyną ekstr. działa jak złoto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec sie nie ma strachu . pózniej dokładne suszenie (własciwie benzyna sama wietrzeje) i działa jak złoto a wyglada jak nie śmigany ze sklepu

Kurde jak ty podkreciles durona800 na 1100 ? Odblokowales mnoznik? Bo ja u kumpla chcialem samym fsb pokrecic i max co sie dalo to do 112 FSB tak, zebylo raptem 900 MHz. Jak ty to dalej robiles??? Prosze o pelne instrukcje.

MeHow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bruce o jakim ty rozpuszczalniku mówisz??

ja wczoraj myłem tego durnia Ftalowo-karbidowym i nic koloru nie zmieniło. a proc czyszty jak łza.(no a paste z titana to za łatwo nie chodzi) a tym rozpucholem(ftalowo-karbidowym) koszt 3 zł schodzi i nic koloru nie zmieniło:)) a najlepiej benzyną ekstr. działa jak złoto

toluenem, dokladniej chodzi mi o to, ze stal sie troshke ciemniejshy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam malutki dylemacik. Mianowicie czy można odtłuścić powierzchnie proca za pomocą spirytusu?  8)

Ja do tego celu używam zmywacza do paznokci ale konkretnej firmy (Vipera zmywacz do paznokci Regenerujący bez acetonu)- to na buteleczce jest napisane. Bez acetonu żeby z plastikiem w reakcje nie wlazł i innymi rzeczami OK.

TESTOWANE NA DURONACH I ATHLONACH MP i XP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde jak ty podkreciles durona800 na 1100 ? Odblokowales mnoznik? Bo ja u kumpla chcialem samym fsb pokrecic i max co sie dalo to do 112 FSB tak, zebylo raptem 900 MHz. Jak ty to dalej robiles??? Prosze o pelne instrukcje.

MeHow

Wiesz MeHow właściwie to Normalnie :D to znaczy mam Super Serje Tego Djurona 800 mhz Anda0122 :))) na tej mojej Ecs wstawał na 124 bez zajknięcia na 133 nie chciał jak podniosłem do 1,83 wstawał na 133 ale był troszke nie stabilny to zrobiłem Vmoda na płycie i teraz śmigał na 1,9 V a dokładnie na 1,9V i na Fsb 138 pamiątki mam ustawione na 2,5,3 i to jest ma sie rozumieć szybsze od morgana 1100@1250 w tej samej konfiguracji.Mostki Zaatwione u grawera(kieyś pisałem że tak sie bał ze nic nie zapłaciłem :)) ale już wyżej Dureń nie chciał iśc .możejak by było WC i poltier to napewno by poszedł no ale narazie jest 1107 i tak super wynik temeratury 48 idle 54 streess

za pomniałem dodać ze to mnożnik zostawiłem 8 bo był najstabilniejszy z fsb 138(jak skała):)) testowałem cpuburnem i bez ani jednej zwiechy :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisane o tym bylo juz kilkakrotnie :?

Poszukaj najpierw, zanim topic zalozysz.

BTW, benzyna extrakcyjna rulzz, nie szkodzi prockom na 100% a zmywa wszystko.

Nie ma sladow po zadnej pascie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...