wróbel Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Chciałem się dowiedzieć czy potrzebny mi bedzię program do zmiany fsb (jesli tak to który polecacie) czy nie obędzie się bez łączenia mostków :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 zerknij do faq http://forum.purepc.pl/viewforum.php?f=8 jest tam z 5 tematow dotyczacych oc xp, ktore moga cie zainteresowac. powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 hehehe mam taki program naciskam turbo i zawiesza mi komputer :D lepiej bedzie jak pogrzebiesz w biosie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 mam jeszcze takie pytanie jesli miał bym mozliwosc załozenia ramu 400mhz -poprawnie działał by z moim prockiem(Athlon 1600+) :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 mam jeszcze takie pytanie jesli miał bym mozliwosc załozenia ramu 400mhz -poprawnie działał by z moim prockiem(Athlon 1600+) no jasne a dlaczego by mialy niby nie dzialac :) no chyba ze masz naprawde slosliwy egzemplarz procka :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 mam jeszcze takie pytanie jesli miał bym mozliwosc załozenia ramu 400mhz -poprawnie działał by z moim prockiem(Athlon 1600+) no jasne a dlaczego by mialy niby nie dzialac :) no chyba ze masz naprawde slosliwy egzemplarz procka :] beda chodzic ale jako 266mhz bo takie FSB ma proc ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 jestes pewien :?: Chodzi o to że procek taktowany jest 333mhz a ewentualny ram ma miec 400mhz.Napewno system działał by poprawnie nie doszło by np do zaniżenia przez system ramu równiez do 333mhz :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 mój procek 266 mhz-to ja już nic nie wiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 dobra ostatnie chyba pytanie :) wiec jesli obecnie mam procka Athlon XP 1600+ to moja pamięc Spectek 256 mb 333mhz chodzi jako 266mhz :x ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Tak, najprawdopodobniej chodzi jako 266, możesz to sprawdzić, patrząc np. na informacje wyświetlane podczas uruchamiania komputera. A w przyszłości korzystaj z przycisku "zmień" zamiast pisać kilka postów z rzędu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 eh kurde pamiec i procek chodza osobno przeciez wiec jesli tylko plyta ci obsluguje pamieci 400 bo jest np na chipie KT 400 albo na nforce no to pamieci beda ci chodzic na 400 a procek to juz osobna sprawa normalnie bedzie ci chodzil na 266 ale najlepiej bedzie jesli ustawisz synchro czyli dasz prockowi 333 i pamiec tez ustawisz na 333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 w biosie znalazłem informacje: Current FSB Frequency 133MHz Current DRAM Frequency 166MHz czy dobrze mysle ze to pierwsze to czestotliwosc procka a drugie ramu :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Dobrze myślisz. Czyli masz w tej chwili asynchronicznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 dokladnie najlepiej zmien FSB o ile sie da na 166 albo 166 pamieci na 133 i bedzie dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...