lukasz1 Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 Jaki klient bittorrenta moze obejsc kozystanie z portow?? NIe mam mozliwosci forwardowania portow, wiec inne porty odpadaja. Chcialbym wiedziec czy jest jakas dostrybucja ktora potrafi to obejsc (wiem ze eetee potrafi ale jest gowniany!!) Wielkie dzieki za wszelkie namiary:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 Jeżeli program do komunikacji z siecią nie będzie korzystał z portów, to jak wg. ciebie uzyska do niej dostęp ? Przez dziurki w obudowie ? :lol: Eetee nie korzysta z portów ? Ciekawe... EETEE FAQ• For eDonkey: 4662,4672,4711• For OpenNap: all ports 6600 to 6700• For GNUTELLA: 6346• For Bittorrent : 6880 or random port between 6880 and 6889• For JXTA Groups (connection to superpeer) : 9700,9701. Każda aplikacja sieciowa korzysta z jakiegoś portu(ów) i nie ma możliwości, żeby to obejść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz1 Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 To dlaczego moge kozystac z Emula, dc lub kazzy?? Łacze sie na passivie (czyli przez serwery). Codzi mi czy jest tez taki klient w torrencie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Chyba nie za bardzo rozumiesz o co w tym wszystkim chodzi. Ja za to nie za bardzo łapię o co Tobie chodzi. Zakładam że nie masz zewnętrzego IP, i nie masz również poblokowanych portów skoro możesz korzystać z programów które wymieniłeś. Więc o co Ci chodzi? Na początek proponuję trochę poczytać o zasadach działania sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...