Lisek Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Wczoraj, a raczej dzisiaj w nocy chciałem zabrać się za testowanie tego CPU, no więc zapodałem do mojego EPoX'a 8K3A (rev 1.0) ostatni bios "8k3a2719.bin" - próba na Palomino, działa. No to zmiana procka, delikatny montaż coolerka (bo CS od Thunderbirda już nie pasuje :)), później zworka do czyszczenia biosu i... radiator się nagrzewa ale monitor nic nie reaguje. Podmieniałem karty graficzne różne AGP i PCI oczywiscie zero rezultatow. Meczylem sie i meczylem az w koncu przypomnialo mi sie ze mam w domu jeszcze KX7-333R od ABIT'a. Był tam standardowo bios 9K obsługujący już XP2200+, więc wsadziłem najpierw Palomino dla pewności, działa - no to czas na Thoroughbred'a i... sytuacja identyczna jak na EPoX'ie :( Teraz jade na Palomino (XP 1700+) i KX7-333R bez zadnych problemow... Procesor na pewno się nie spalił (bo zjarałem już kilka Palomino i wiem czym się to objawia :)) ale wygląda na to, że dotarła do mnie uszkodzona sztuka :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Pechowo... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 no wlasnie chyba mash jakiego zepsootego :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Kurde, ja tutaj nie chce kondolencji :D hehe... tylko moze ktos ma jakis pomysl? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 wymien na nowego? :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 A tak w ogole to co to za procesor? Jakies nowe dziecko AMD? Az wstyd sie przyznac, ale o tym nie slyszalem... :oops: :oops: :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 A tak w ogole to co to za procesor? Jakies nowe dziecko AMD? Az wstyd sie przyznac, ale o tym nie slyszalem... :oops: :oops: :oops: To jest Palomino wykonany w technologii 0,13um :) http://www.tweak.pl/engine/news?artc=457 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Wczoraj, a raczej dzisiaj w nocy chciałem zabrać się za testowanie tego CPU, no więc zapodałem do mojego EPoX'a 8K3A (rev 1.0) ostatni bios "8k3a2719.bin" - próba na Palomino, działa. No to zmiana procka, delikatny montaż coolerka (bo CS od Thunderbirda już nie pasuje :)), później zworka do czyszczenia biosu i... radiator się nagrzewa ale monitor nic nie reaguje. Podmieniałem karty graficzne różne AGP i PCI oczywiscie zero rezultatow. Meczylem sie i meczylem az w koncu przypomnialo mi sie ze mam w domu jeszcze KX7-333R od ABIT'a. Był tam standardowo bios 9K obsługujący już XP2200+, więc wsadziłem najpierw Palomino dla pewności, działa - no to czas na Thoroughbred'a i... sytuacja identyczna jak na EPoX'ie :( Teraz jade na Palomino (XP 1700+) i KX7-333R bez zadnych problemow... Procesor na pewno się nie spalił (bo zjarałem już kilka Palomino i wiem czym się to objawia :)) ale wygląda na to, że dotarła do mnie uszkodzona sztuka :( no i dzisiaj dotarła do mnie paczuszka od firmy Barwkomp z taką oto zawartością: A jak widać jest to AMD Athlon XP 2200+ taktowany zegarem 1.8GHz i wykonany w technologii 0,13µ. to zes zrobil reklame :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 A czym on sie rozni od AthlonaXP 2000+? W ilu mikronach jest ten procek wykonany. (Kurde 4 dni temu kupilem nowego proca pod presja chwili i do teraz nic o nim nie wiem :oops: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 A czym on sie rozni od AthlonaXP 2000+? W ilu mikronach jest ten procek wykonany. (Kurde 4 dni temu kupilem nowego proca pod presja chwili i do teraz nic o nim nie wiem :oops: ) Napisane jest przecież w tym linku co podałęm... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 No to skucha. Żeby firma nie sprawdziła co wysyła do testów.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Ten Thoroughbred a ma identyczne objawy co muj padniety xp 1800+ radiator robił sie gorący ale nic sie nie odpalało na procu nie było zadnych sladów uszkodzenia mechanicznego ani termicznego poprostu proc odwalił kite :evil: i teraz tydzień musze czekac na nowego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@reQ Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Gr00bY Mazur"]No to skucha. Żeby firma nie sprawdziła co wysyła do testów.... No-hehe- o tych naklejkach juz nie wspomne, wiecej juz ich chyba nie moli nakleic :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 ok :) Działa... ruszyło wszystko. Co ciekawe na EPoX'ie jest zworka do przestawienia na 100 lub 133 FSB. Na 133 nie działa (a jest dość logiczne zeby byla ustawiona na 133), ale tak juz z nudow przerzucilem na 100 i ruszyla - oto jest EPoX - wszystko na odwrot :( Co do ABIT'a to nie mam pojęcia dalej, ale już nie będę na nim próbował. Możliwe że to kwestia biosu (choć mam 9K) jednakże standardowo witryna www.abit.com.tw odmawia wszelakiej współpracy :( Co do podkręcania to szybciutko sprawdziłem na CAK38 i różowo nie jest, czyli FSB 148 = 2 GHz proc wstał ze dwa razy, później kicha... Na 1900 brykał sobie przy 1,725V. Probowalem odpalic go takze na 1.8GHz przy 1,55V (domyslnie ma 1,65V), ale niestety zwisy... Bliżej przyjrze się później i postaram się coś wrzucic. Wrzucam jeszcze fotke mojego Palomino (XP1700+) i T-Bred'a (XP2200+). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Gr00bY Mazur"]No to skucha. Żeby firma nie sprawdziła co wysyła do testów.... Moim zdaniem to dobrze dla recenzenta, bo dostaje sprzęt który nie jest wybierany specjalnie do recenzji... Osobiście wole właśnie taki spsob. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Gr00bY Mazur"]No to skucha. Żeby firma nie sprawdziła co wysyła do testów.... Moim zdaniem to dobrze dla recenzenta, bo dostaje sprzęt który nie jest wybierany specjalnie do recenzji... Osobiście wole właśnie taki spsob. Pomijajac aspekt OC i wyboru lepszego egzemplarza to chyba trudno mowic o poprawnym zachowaniu kiedy firma wysyla nie dzialajacy procek. W sumie okazalo sie ze dziala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Dziwnie działa, no ale w końcu to jest wczesny egzemlarz, a i płyty widać nie są na niego przygotowane. Podaj jakieś wyniki wydajnościowe, temperatury itp? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Gr00bY Mazur"]No to skucha. Żeby firma nie sprawdziła co wysyła do testów.... Moim zdaniem to dobrze dla recenzenta, bo dostaje sprzęt który nie jest wybierany specjalnie do recenzji... Osobiście wole właśnie taki spsob. Niechodziło mi Lisku o wybieranie części do recenzji, ale o normalne sprawdzenie czy procesor działa. W każdym razie podejrzewam, że firma jednak sprawdziła procesor skoro działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomBa Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Gr00bY Mazur"]No to skucha. Żeby firma nie sprawdziła co wysyła do testów.... Moim zdaniem to dobrze dla recenzenta, bo dostaje sprzęt który nie jest wybierany specjalnie do recenzji... Osobiście wole właśnie taki spsob. Pomijajac aspekt OC i wyboru lepszego egzemplarza to chyba trudno mowic o poprawnym zachowaniu kiedy firma wysyla nie dzialajacy procek. W sumie okazalo sie ze dziala. Nasza firma zawsze sprawdza sprzęt do testów 8) - w wypadku Liska to na jego życzenie nie sprawdzamy ( jeżeli nie ma uszkodzeń mechaniczych ) - Lisek woli mieć dzień szybciej - i sprawdzić sam :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Dobra, koniec narzekania :D hehe już zestaw testowy złożony (choć jeszcze nie jestem pewien karty graficznej i czy GF3 Ti200 ruszy z EPoX'em, ale najwyżej podmieni się na R8500). No to zabieram się za testowanie. Aha, do porównania dojdzie P4 1,6A @ 2,13 no i może P4 1.8A i 2.2 jak uda mi się znaleźć kogoś kto ma te procki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 no to czekamy na wyniki :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 no to czekamy na wyniki :wink: Ehh no i nie udało mi się pogodzić Gainward'a z EPoX'em :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Gral ? EPoX 8K3A (KT333) discoTECH ? Y.S. Tech 7000 RPM 4MAXCool ? Thermaltake OrangeORB ? OCZ DDR PC-3000 Thermaltake ? Tt Tiger 1 ? Tt CrystalORB ? Tt Active Memory Cooling jeszcze jakbyście napisali recenzje ww.sprzętu a nie pisze że testujecie te rzeczy od miecha :( oj nieładnie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Gral jeszcze jakbyście napisali recenzje ww.sprzętu a nie pisze że testujecie te rzeczy od miecha :( oj nieładnie :( A skąd ty wziąłeś tą listę? Myślalem ze to wywalilem - i nie ma tego na glownej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 ta lista była jest i chyba jej już niebędzie :))))))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Wiecie co ? Jako domniemany "fan" Intela martwie sie taka sytuakcja. Czytam na stronkach, czytam w pisach, widze w testach, czytam na forum, ze AMD popada w tarapaty maxymalnie. Ciagnie na deficycie. Nie wrozy to kolorowo na ceny u Intela :( Rzycze wszystkim i sobie zeby ten egz. Liska byl dziwactwem niespotykanym juz nigdy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 To, że AMD cienko przędzie wiadomo od dawna. Hehehe... ale podoba mi sie, ze Intelowcy martwią się o rywala. Może w obawie o ceny nowego Pentka 4 kupią sobie para Athlonów? Tak po prostu, żeby było w co dartami rzucać, a przy cenach P4, to pare athlonków, to jak barszcz tanie... trzeba wspomóc konkurencję, żeby Pentiawki taniały, zamiast drożeć... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Kurde nie pomyslal bym ze Epoxy sa az tak wrazliwe, mi moj ECS chodzi spoko i nie mialem jeszcze problemoof ze mi np jakas grafa nie pojdzi bo za bardzo firmowa jest ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...