Skocz do zawartości
Lisek

No i pierwsze problemy z Thoroughbred'em :(

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde nie pomyslal bym ze Epoxy sa az tak wrazliwe, mi moj ECS chodzi spoko i nie mialem jeszcze problemoof ze mi np jakas grafa nie pojdzi bo za bardzo firmowa jest ;P

To się ciesz, że Ci ECS chodzi dobrze. Dziś idę męczyć się z ECSem na SiSie. Co chwilę zwis....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co ?

Jako domniemany "fan" Intela martwie sie taka sytuakcja. Czytam na stronkach, czytam w pisach, widze w testach, czytam na forum, ze AMD popada w tarapaty maxymalnie. Ciagnie na deficycie. Nie wrozy to kolorowo na ceny u Intela :(

Rzycze wszystkim i sobie zeby ten egz. Liska byl dziwactwem niespotykanym juz nigdy.

I ceny nowych procków bedą wynosiły 3-4 tys zł.....

BTW - Życzę pisze się przez samo "ż"......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]

Wiecie co ?

Jako domniemany "fan" Intela martwie sie taka sytuakcja. Czytam na stronkach, czytam w pisach, widze w testach, czytam na forum, ze AMD popada w tarapaty maxymalnie. Ciagnie na deficycie. Nie wrozy to kolorowo na ceny u Intela :(

Rzycze wszystkim i sobie zeby ten egz. Liska byl dziwactwem niespotykanym juz nigdy.

I ceny nowych procków bedą wynosiły 3-4 tys zł.....

BTW - Życzę pisze się przez samo "ż"......

Qrcze na maturze ani jednego orta a tu taki bug !!!

Sorki za niego. Az oczy bola, fuj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]

Kurde nie pomyslal bym ze Epoxy sa az tak wrazliwe, mi moj ECS chodzi spoko i nie mialem jeszcze problemoof ze mi np jakas grafa nie pojdzi bo za bardzo firmowa jest ;P

To się ciesz, że Ci ECS chodzi dobrze. Dziś idę męczyć się z ECSem na SiSie. Co chwilę zwis....

no oczywiscie ze sie ciesze bo mialem wczesniej ECS K7VZA na ViA KT133A i na tym nie bylo tak wesolo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mi własnie chodziło, o jakiekolwiek wyniki.

Mówiłeś, że się słabo podkręca, wspomniałeś o problemach z kompatybilnością i w ogóle, a dalej? Już go wyjąłeś i nic z nim nie robiłeś? To po co go w ogóle testować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Piłeś coś dziś Lisek czy paliłeś? Z wydajnością pewnie....

Jedno i drugie :)

A co miałoby się niby zmienić? Przecież to ten sam procesor co Athlon XP 2100+ wykonany w technologii 0,13um i z wyższym o 0,5 mnożnikiem. Chyba logiczne że wydajność rdzenia Palomino i Thoroughbred jest identyczna.

Właśnie też porównałem sobie temperatury na obu procesorach.

Palomino 2000+ - 49/57

Thoroughbred 2200+ - 61/67

Temperatury to spoczynek/obciążenie. Są dość dziwne, przyznać trzeba. Chyba EPoX mnie znów zawodzi, gdyż radiator na dotyk jest taki sam albo nawet chłodniejszy w przypadku T-bred'a taktowanego zegarem o 133MHz większym od poprzednika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, zapomniałem napisac o podkręcaniu.

Chłodzenie - GlobalWIN CAK38. 2000MHz dalej pozostaje w swerze marzeń u AMD :( Niezależnie od Vcore, ale było w sumie niedaleko. Udało mi się wycisnąć z procesora 1,95GHz przy napięciu 1,825V.

http://service.madonion.com/compare?2k1=4150697

To są wyniki z czydemarka które uzyskałem (9751 punktów).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...