Den Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 W tej chwili mam aqua szuta 600l/h. Chce sobie zapodac Aquarium Systems MJ1000 chcialem sie dowiedziec od posiadaczy takowej pompki jak sie im spisuje. Czy jest glosna, awaryjna, itd??? Bede wdzieczny za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 o ile pamietam, to reed ma aquarim sysyems 1000l/h , ale nie wiem, czy aqrat ten model-zlego slowa nie powiedzial :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 mam ja w akwarium od pol roku i jeszcze dziala (chodzi 24/24h) i jest b. cicha :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Dzis albo jtro zamawiam ja u Mata :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Mam MJ 1000 i jak na razie (i oby tak dalej) chwale ja sobie, wydajna i nie za glosna. Slychac ja jakby odglos transformatora (jak jest zatopiona, nie mialem jej niezatopionej) Ogolnie rzecz biorac polecam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 zakupie jeszcze te plastikowe zaciski na weze :wink: stalowe mnie wkurfiaja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 zakupie jeszcze te plastikowe zaciski na weze :wink: stalowe mnie wkurfiaja Dobry wybor, sa jeszcze o tyle "lepszejsze" ze ciezej nimi przeciac waz przy dobrym zaciskaniu, no i nie koroduja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 no i zamowione :D ciekawe ile mi spadnie temp. przy wydajniejszej pompce :wink: zobaczymy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 no i zamowione :D ciekawe ile mi spadnie temp. przy wydajniejszej pompce :wink: zobaczymy Pochwal sie rezultatami jak juz zainstalujesz sprzeta :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Mam takie pytanie: ile może odebrać ciepła taki bloczek od mate? Czy np 2x200W peltiery? więcej, mniej? tak z ciekawości :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Jak już zamoomiłeś to się spóźniłem :cry: Jeśli chodzi o pompki to jestem obecnie chyba ultra specjaistą, bo przez prawie miecha miałem u siebie 4 pompki od Mate :D 8) Napisałem już 1 część arta (Eheim 1250 vs. PowerHead 802) jest tu: http://siliconvalley.pl/artykuly/pompki_1/ drugą część (MJ100 vs. Eheim 1048) właśnie kończe. Chcesz to Ci wyniki na maila podeśle. Jednym słowem z całej 4'ki najlepiej wypadł PowerHead 802, który wydajnościowo bardzo niewiele ustępuje Eheimowi 1250 (1200l/h, 300zł) w dodatku jest od niego cichszy i kosztuje 100zł :!: Po prostu wymiata MJ1000. Ale jak już zamuwiłeś to trudno... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Jak już zamoomiłeś to się spóźniłem :cry: Jeśli chodzi o pompki to jestem obecnie chyba ultra specjaistą, bo przez prawie miecha miałem u siebie 4 pompki od Mate :D 8) Napisałem już 1 część arta (Eheim 1250 vs. PowerHead 802) jest tu: http://siliconvalley.pl/artykuly/pompki_1/ drugą część (MJ100 vs. Eheim 1048) właśnie kończe. Chcesz to Ci wyniki na maila podeśle. Jednym słowem z całej 4'ki najlepiej wypadł PowerHead 802, który wydajnościowo bardzo niewiele ustępuje Eheimowi 1250 (1200l/h, 300zł) w dodatku jest od niego cichszy i kosztuje 100zł :!: Po prostu wymiata MJ1000. Ale jak już zamuwiłeś to trudno...Udało mi się załawić dostęp do powerheadów (modele 402 i 802), a ponadto moge mieć tanio aquashuty (600 l/h). Zainteresowanych proszę o kontakt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Udało mi się załawić dostęp do powerheadów (modele 402 i 802), a ponadto moge mieć tanio aquashuty (600 l/h). Zainteresowanych proszę o kontakt.Potwierdzam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krizz Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Czy przerobienie (uszczelnienie) tego PowerHead'a 802 na niezatapilana jest trudne? Wlasnie przymierzam sie do budowy wlasnego WC. Zalezy mi na pompce niezatapialnej (obieg zamkniety). Dlatego sklanialem sie ku MJ1000 (na Eheima mnie nie stac :( ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...