Maks! Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Tak jak Sheep napisal nie ma sie czego bac. Byle po zabiegu karta byla sucha. Najlepeij suszarke do reki. Niech pochodzi z godzinke, a potem odstaw karta na jakeis 24h, aby resztki wody wyparowaly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 to twierdzenie jest rzeczywiscie lamerskie a co do fitrow to te kosteczki i te beczki to jest ten sam podzespol zwany kondensatorem tylko maja rozna pojamnoscod zbyt duzego napiecia tez moga sie robic bledy .... nie widzialem jeszcze takich "duzych" kondesatorow zastosowanych do filtrow... na radku 8500 sa kosteczki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 A nie lepiej na wlaczonym? karta bedzie cieplejsza, szybciej wyschnie.... :wink: :D:D Zaraz sie do tego wezme, ale najpierw musze zrobic kilka rzeczy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 to twierdzenie jest rzeczywiscie lamerskie a co do fitrow to te kosteczki i te beczki to jest ten sam podzespol zwany kondensatorem tylko maja rozna pojamnosc od zbyt duzego napiecia tez moga sie robic bledy .... nie widzialem jeszcze takich "duzych" kondesatorow zastosowanych do filtrow... na radku 8500 sa kosteczki :wink: no to moze na radku 8500 sa tylko do montazu powierzchniowego a moze w ogole na kartach graficznych kondensatory elektrolityczne nie suza do filtrowania obrazu tylko do satbilizacji napiecia nie wiem a co do zbyt duzego napiecia to napiecie moze spadac przy zbyt duzym natezeniu pradu jesli zasilacz jest slaby i ma zle satbilizatory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Karta schnie od wczoraj :D, mylem glownie kostki ramu przy pomocy szczoteczki i plynu do mycia naczyn, oplukalem woda. Wiekszosc zabrudzen usunalem, jednak gdzieniegdzie jeszcze klej zostal :(, najwyzej powtorze plukanko :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Karta schnie od wczoraj :D, mylem glownie kostki ramu przy pomocy szczoteczki i plynu do mycia naczyn, oplukalem woda. Wiekszosc zabrudzen usunalem, jednak gdzieniegdzie jeszcze klej zostal :(, najwyzej powtorze plukanko :D.:/ trza bylo czyscic az kleju w ogole nie bedzie nigdzie :P ... potraktowales ja suszara ? Bo wiesz ... godzinka suszenia suszara i nie ma bata... ani troche wody nie bedzie... Wrzucaj do kompa bo jestem ciekawy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Karta schnie od wczoraj :D, mylem glownie kostki ramu przy pomocy szczoteczki i plynu do mycia naczyn, oplukalem woda. Wiekszosc zabrudzen usunalem, jednak gdzieniegdzie jeszcze klej zostal :(, najwyzej powtorze plukanko :D.:/ trza bylo czyscic az kleju w ogole nie bedzie nigdzie :P ... potraktowales ja suszara ? Bo wiesz ... godzinka suszenia suszara i nie ma bata... ani troche wody nie bedzie... Wrzucaj do kompa bo jestem ciekawy :P Kleju zostalo praktycznie mikroskopijna ilosc - kostki wygladaja na czyste, moje watpliwosci budzi tylko 1 strona 1 kostkia, ale ona upaprana jest jakas pasta, suszara byla w akcji of kors, ale dla pewnosci jescze troche poczekam :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 no to szybko bo juz nie moge sie doczekac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 :( :( :( Nic.... dalej artefakty.... umyje jeszcze ta jedna kostke o ktorej wczesniej pisalem, a jak nie to w poniedzialek sprobuje posilkowac sie gwarancja... Teraz jest nawet gorzej tzn. nie moge wejsc do windy bo po prostu wywala blad :( i restart tylko pomaga.... jak macie jeszcze jakies sugestie to walcie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 kurde wspolczuje ci naprawde :cry: :cry: :cry: moze sprobuj jakos zanizyc taktowanie ale nie do 220 tylko naprzyklad do 100 juz naprawde nie wiem jak mam ci pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Teraz nie moge nawet wejsc do windy zeby obnizyc taktowanie :(. Podrzuccie pare pomyslow jak przygotowac ja na wizyte w serwisie, teraz karta lezy w zamrazalniku, bo musze jakos odczepic radiatorek z niej :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 oczysc ja dokladnie z kurzu i pamietaj zeby nie bylo widac nic kleju potem tadiatorki favryczne ladnie oczysc posmatuj je pasta podobna do tej, ktora byly posmarowane wczesniej i powinno byc okay mam nadzieje trzymam kciuki ale wiesz kto ci jeszcze moze pomoc ?? berkut trzeba byloby go tu jakos sciagnac jak nie on to juz nikt nie pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 heh, jak uwzględnią to mają dać taką samą (ale nie znajdą już) i nie mogą dać słabszej czyli 9200 odpada :) zostaje następne 9600 więc postaraj się. pod lupą obejrzyj kilka razy a seryjny radiator możesz nawet przyleić i wtedy nic nie zobaczą, jakby co to się zasaało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Z tego do czego moga sie przyczepic to jest rysa na tym metalu na rdzeniu.... no i jeszcze musze bezinwazyjnie oderwac radiator od GPU.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zamrazalnika nie lubie traktowanie rada syszarka jest duzo lepsze nawet gesty Thermopox puszcza po 2 min . Z tej rysy na gpu to nic zakleisz i sie nie kapna napewno nie beda rada odkleiac . Tylko wysusz dokladnie i sprawdz czy zaden syf sie nie osadzil od wody . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Dobra radiat z GPU zdjalem juz (nie powiem nie bylo latwo - na zimno sie nie dal, lepszy efekt uzyskalem podgrzewajac go suszara :twisted: ). Mam problem z jedna rzecza: Jak zmyc resztki kleju z chipsetu grafy, zeby nie zmyc tych oznaczen z niego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Karta umyta (denaturat, zmywacz do paznokci, benzyna ekstrakcyjna, gumka, plyn do naczyn, woda), ale ciagle pozostaly jescze slady kleju na ramach :( czym je usunac bo ja juz pomyslow nie mam? BTW: Niehcacy zmylem troche napisow ze GPU :(, ale to nic drastycznego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Karta umyta (denaturat, zmywacz do paznokci, benzyna ekstrakcyjna, gumka, plyn do naczyn, woda), ale ciagle pozostaly jescze slady kleju na ramach :( czym je usunac bo ja juz pomyslow nie mam? BTW: Niehcacy zmylem troche napisow ze GPU :(, ale to nic drastycznego. sprubuj to zdrapac nozem czy czyms takim tylko ostroznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 I lipa z gwara.... wlasnie panowie w sklepie uswiadomili mi ze karta miala tylko 2 latka na nie zepsucie sie, a nie 3 jak mi sie wydawalo (qrde bylem pewien, a w poniedzialek nie mialem juz czasu sprawdzic :(). Huh.. no trudno pozostaje mi sie pomeczyc na pozyczonym od kumpla M64 :(, choc w sumie to lepsze od Virge'a 2MB PCI na ktorym jade obecnie :(. Dzieki przeogromne wszystkim za pomoc i dobre rady!!! BIG THX !!! Mam jeszcze tylko jedno pytanko: Myslicie ze oplaca sie ja wystawic na allegro jako uszkodzona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 jasne ze tak.. ja za spalonego gf4ti 4200 dostalem 160zl... a widzialem takiego za 200 ... tez spalonego... wystawiaj od 1zl... bez ceny minimalnej... albo poszukaj uzytkownika "boziu" ( sprawdz dokladnie w moich komentarzach : sheep23 ;) jak sie ten uzytkownik nazywa )... mozna sie z nim dogadac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 jasne ze tak.. ja za spalonego gf4ti 4200 dostalem 160zl... a widzialem takiego za 200 ... tez spalonego... wystawiaj od 1zl... bez ceny minimalnej... albo poszukaj uzytkownika "boziu" ( sprawdz dokladnie w moich komentarzach : sheep23 ;) jak sie ten uzytkownik nazywa )... mozna sie z nim dogadac... Tak tez zrobie, ale jeszcze sprawdze czy karta czasem nie naprawila sie od wizyty w serwisie :D. Nie moglem znalezc tylko tego Bozia - w Twoim profilu nie ma nikogo o nicku chocby podobnym do niego :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Tak tez zrobie, ale jeszcze sprawdze czy karta czasem nie naprawila sie od wizyty w serwisie :D. Nie moglem znalezc tylko tego Bozia - w Twoim profilu nie ma nikogo o nicku chocby podobnym do niego :(. http://www.allegro.pl/show_user.php?search=bozziu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Tak tez zrobie, ale jeszcze sprawdze czy karta czasem nie naprawila sie od wizyty w serwisie :D. Nie moglem znalezc tylko tego Bozia - w Twoim profilu nie ma nikogo o nicku chocby podobnym do niego :(. http://www.allegro.pl/show_user.php?search=bozziu Ummm... konto zawieszone?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Tak tez zrobie, ale jeszcze sprawdze czy karta czasem nie naprawila sie od wizyty w serwisie :D. Nie moglem znalezc tylko tego Bozia - w Twoim profilu nie ma nikogo o nicku chocby podobnym do niego :(. http://www.allegro.pl/show_user.php?search=bozziu Ummm... konto zawieszone??Napisz do niego.. Konto jest zawieszone poniewaz nie odebral przesylki z dyskiem twardym ( jakis kolo wyslal mu dysk w kopercie z bombelkami bez zadnych zabezpieczen ani bez opcji "ostroznie" na poczcie... ) Mowie ci.. da sie b.latwo z nim dogadac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Sheep moglbys mi wyslac na maila jego maila :wink: ? Bo nie moge wyslac maila przez allegro, poniewaz ma zablokowane konto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 ent a ten twoj radeon byl po jakis modach? chodzi na podwyzszonym napieciu? czy zwykle o/c i zmiana chlodzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 ent a ten twoj radeon byl po jakis modach? chodzi na podwyzszonym napieciu? czy zwykle o/c i zmiana chlodzenia?nie byl mocno katowany :wink: zwykle OC i zmiana chlodzenia - no mody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 A moze linie 3.3V miales zbyt niska i to go zniszczylo.. ? R8500 sa na to czule. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 A moze linie 3.3V miales zbyt niska i to go zniszczylo.. ? R8500 sa na to czule.Chieftec 420 ?? active PFC... nie obciazony komp.. chyba nie, choc nie wykluczam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rydzio Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Wczoraj miałem taką historię z moim GF3 Ti200: Latał sobie wygaszacz ekranu i nagle obraz zgasł. Resetuję kompa i już w biosie krzaczki na pół ekranu. Pomyslałem, że to wina pasty titana, w której upaprane były nózki od kostek pamięci. Zdjąłem chłodzenie, i wziąłem się za czyszczenie. najpierw spirytusem, potem acetonem i na końcu szczoteczką do zębów uzywając mydła. Wszystko wyczyściłem idealnie, doprawiłem jeszcze szczoteszką na sucho. Włączam kompa i znów artefakty. Wyciągam kartę i znów szczotkuję jak szalony. Odpalam kompa i jeszcze większe artefakty. Myślę "co jest" i w tym momecie trafiło mnie jak grom z jasnego nieba! Przecież szczoteczka ma plastikowe włosie i skoro pocieram nią nóżki pamięci to wytwarzają się na nich ładunki elektrostatyczne i powoduja nieprawidłową pracę! Szybko pobiegłem z kartą do łazienki, złapałem się prawą ręką rury z zimna wodą(uziemienie), a lewą delikatnie przejechałem po wszystkich nóżkach kostek. Jeszcze raz zrobiłem tak trzymając się kaloryfera :D . Zostawiłem kartę na noc żeby jeszcze się "rozładowała". Rano wkładam ją do kompa, odpalam i czysto!!! zero artefaktów! Puściłem 3DMark 2k1 w pętli i po 3 godzinach CZYŚCIUTKO!!! Odetchnąłem z ulgą. Może spróbój porządnie oczyścić nóżki z thermopoxu acetonem i potem zbierz wszystkie ładunki elektrostatyczne z pamięci. Warto spróbować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...