Homer Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 To ja mam pytanie mam Durona 1200@1400Mhz 256 RAM DDR, dysk 40GB IV BARACUDA, GF2 Ti 64MB Ultra. Czy opłaca mi się go instalować? Jeśli tak to co mam zrobić żęby go zainstalować i żęby nie kasował mi WIN 98SE ani go nie uaktualniał na XP. BO próbuję i zawsze to samo już mnie to troszkę denerwuje. A bym zapomniał jak zainstalować gło jeśli mam wybudowany w płyte AC 97 ? Instalujesz normalnie XP na win98 tylko zaraz na początku instalacji zaznaczasz "wybierz partycję podczas instalacji" czy coś takiego.Wybierasz inną partycję pod XP Potem masz do dyspozycji dwa windowsy, przy starcie wybierasz który chcesz załadować. Co do Ac 97 to pod XP nie ma problemu, system sam instaluje odpowiedni sterownik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
man Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 http://www.simhq.com/simhq3/hardware/features/os_shootout/W sumie zalezy jak kto jak testuje.Ale i tak bardziej wieże moim testom.A niebawilem sie Xp home i nie wiem jak sie zachowuje.moze faktycznie jest wolniejszy niz Pro. Poprostu wszystko wychodzi w praniu najlepiej zainstalowac i przetestowac indywidualnie. Powienienem powiedzieć teraz "a dup... prawda"... XP jet najwoilniejszym systemem, tylko jak ktoś testować nie umie to mu tak wychodzi... żobacz archwium newsów na mojej stronce.. wspomniałem o kilku czynnikach dlaczego XP jest najwolniejszy.. Nawet THG z niego zrezygnowało, a tylko nieświadomi userzy dają się nabijać w butelkę płacąc za wielki syf jakim jest XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Ja z 98 i 98 se wybrałem kiedys 98 (szybciej mi chodził, a na BX nie miałem zwisów, na Via lepszy z poprawkami SE) Od Win XP (piesków, bajerów kolorów,..) wole win 2000. Stabilnośc praktycznie ta sama, troszkę szybszy od xp, mniej denerwujących bajerów (wyłaczyłem co sie dalo ale i tak reszta mnie wkurza) Win 2000 zajmuje mniej niz Xp, mniejsze wymagania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 A ja mam XP i może być. Ciekawe, kiedy się kwońcu przeniosę na Linuxa :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 A moze tak DOS Calkowicie niezawodny i prawie nigdy sie nie zawiesza. No i ma bardzo niskie wymagania sprzętowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Ja mam PRO i chodzi szybciej niż 98. Zero problemów. Ba! Znam osobiście gostka, który ma Celka 333 MHz, Riva TNT 2 64MB, 128 SDRAM i gra sobie w GTA3 pod XP!!! Procek i karta NIE KRĘCONE i to wszystko mu działa!!! Normalnie to pewnie 3fps, a na zakrętach jeszcze skacze... To tylko ciekawostka, wszyscy się leją z tego gościa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 [...] Riva TNT 2 64MB [...] Nie wiedzialem ze robili 64-megowe rivy :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 LINUX RULEZZZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 ciekawe to co mówicie że winXPprof pl jest wolniejsze od w2k pl. Jak zapuściłem render w 3ds to winXPprof wykazał ok 2% przyrost wydajności 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfer Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Powienienem powiedzieć teraz "a dup... prawda"... XP jet najwoilniejszym systemem, tylko jak ktoś testować nie umie to mu tak wychodzi... żobacz archwium newsów na mojej stronce.. wspomniałem o kilku czynnikach dlaczego XP jest najwolniejszy.. Nawet THG z niego zrezygnowało, a tylko nieświadomi userzy dają się nabijać w butelkę płacąc za wielki syf jakim jest XP Moze na twoim sprzecie Xp wolno chodzi. U mnie wymiata najlepiej ale zaznaczam ze to Angielska wersja.Polska jest lipna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Moze na twoim sprzecie Xp wolno chodzi. U mnie wymiata najlepiej ale zaznaczam ze to Angielska wersja.Polska jest lipna. Tak to juz jest że wszystkie wersje angielskie sa z reguły lepsze, szybsze i bardziej stabilne od wersji polskiej a bierze sie to z tego iz podczas spolszczania wersji windowsa często popełniane są błedy.. Tak bylo z win 95, win 98 , .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
man Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 ciekawe to co mówicie że winXPprof pl jest wolniejsze od w2k pl. Jak zapuściłem render w 3ds to winXPprof wykazał ok 2% przyrost wydajności 8) oczywiście, bo nawet myszką nie ruszasz Dlatego ci lepiej wychodzi.. ale kiedy os zarządza kilkoma aplikacjami o podobnym priorytecie XP zaczyna się gubić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
man Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Powienienem powiedzieć teraz "a dup... prawda"... XP jet najwoilniejszym systemem, tylko jak ktoś testować nie umie to mu tak wychodzi... żobacz archwium newsów na mojej stronce.. wspomniałem o kilku czynnikach dlaczego XP jest najwolniejszy.. Nawet THG z niego zrezygnowało, a tylko nieświadomi userzy dają się nabijać w butelkę płacąc za wielki syf jakim jest XP Moze na twoim sprzecie Xp wolno chodzi. U mnie wymiata najlepiej ale zaznaczam ze to Angielska wersja.Polska jest lipna. a co za różnica? Pokaż mi jakieś różnice shella czy też kernela - ja tam rzadnych nie widzę... chyba nie masz pojęcia o unarodowieniu systemu (polonizowaniu)... zmieniasz praktycznie wyrazy i nic poza tym... no może jeszcze delikatniejsze zmiany kodowania liter i ustawiania standardów... jądro to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 moze mi ktos poda cd key do windowsa xp?tez sobie potestuje ale nie mam key-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 dla mnie najlepszy Win 98 SE ! XP lepszy do gier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 ja tam wole xp jest silnie stabilny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys'az Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 chociaz teraz mam kompa na xp to jestem za me. dzialal stabilnie (jak na winde) i wszystko sie pod nim uruchamialo bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 do gierek to mmm-kej. ale spróbuj pod ME odpalić naraz np corela i autocada, hehe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...