Skocz do zawartości
Plumpi

HELP, PLEASE!!!

Rekomendowane odpowiedzi

:cry: Kupiłem sobie Durona600 na płycie Abit KT7A, słyszałem o możliwości kręcenia no i w drogę. Zamalowałem na procku ołówkiem wszystkie mostki na L1 wsadziłem proca w płytę i odpalam. Czarny ekran, nic sie nie dzieje!!! Wyciągnąłem proca zmazałem dokładnie połączenia wsadziłem ponownie i to samo, czarny ekran. Po wyczyszzceniu CMOS pokazał mi się ekran BIOS Boot Block z błędem BIOS Boot Rom Error czy coś takiego i odwołuje sie do dyskietki. Zrobiłem u kumpla dyskietkę z biosem wsadziłem do kompa, bios sflashował się bez żadnych problemów, a przy uruchamiabniu kompa nadal czarny ekran. Co się dzieje, pomóżcie, proszę!!!

:cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zle zamalowales mostki, a potem zle zmazales olowek :)

Wyczysc bardzo starannie i jeszcze raz zamaluj porzadnym cienkim olowkiem B2.

W najgorszym przypadku przez Twoje naelektryzowane palce zjarales proca. Powinienes je najpierw odelektryzowac, np. dotykajac niepomalowanego kaloryferu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:cry: Dzięki Kaeres ale to nic nie pomogło :cry: Nadal komp jest głuchy. Płyta główna nie wydaje też dźwięków przez Speakera a chyba powinna nio nie ?? Nie wiem co mam zrobić. Porażka bez kompa nioe da się żyć, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zle zamalowales mostki, a potem zle zmazales olowek :)

Wyczysc bardzo starannie i jeszcze raz zamaluj porzadnym cienkim olowkiem B2.

W najgorszym przypadku przez Twoje naelektryzowane palce zjarales proca. Powinienes je najpierw odelektryzowac, np. dotykajac niepomalowanego kaloryferu :)

dokladnie mialem podobny problem z athlonem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...