Skocz do zawartości
CthulpiSS

PH 802 - na plasterki ! :D

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jak w temacie - robię właśnie kolejną rewizje w zbiorniku z pompką, i mam pytanko :

w modzie Witchhuntera ( http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=25522 ) widać połączoną ze zbiornikiem PH802,

Dołączona grafika

Pytanie:

jak daleko można się Waszym zdanie posunąć w usuwaniu kolejnych przedsionków do wirnika pompy ? czy danie wlotu bezpośrednio na wirnik czegos tam z samym mechanizmem tłoczenia wody nie zmąci ?

Dołączona grafika

jak widać - chodzi mi o to "coś" zaznazcone na czerwono.

pomożecie :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie:

jak daleko można się Waszym zdanie posunąć w usuwaniu kolejnych przedsionków do wirnika pompy ? czy danie wlotu bezpośrednio na wirnik czegos tam z samym mechanizmem tłoczenia wody nie zmaci ??

zadne "przedsionki" przed wlotem pompie nie sa potrzebne..

jak widać - chodzi mi o to "coś" zaznazcone na czerwono.pomożecie :?:

To "cos" to chyba jakis uszczelniacz albo taka flansza do ktorego przykrecona jest pompa >i< zbiornik ,a najpewniej i jedno i drugie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie:

jak daleko można się Waszym zdanie posunąć w usuwaniu kolejnych przedsionków do wirnika pompy ? czy danie wlotu bezpośrednio na wirnik czegos tam z samym mechanizmem tłoczenia wody nie zmąci ?

Nie usun tylko kolnieza przed samym wirnikiem. Tego ktory jest rownolegly do wirnika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie usun tylko kolnieza przed samym wirnikiem. Tego ktory jest rownolegly do wirnika.

masz na myśli to (w przypadku PH802) z czerwonego plastiku czyli samą "komorę" gdzie obraca się wirnik przepychając wode do wylotu :?:

czyli tą część zaznaczoną na zdjęciu ramką mogę wyciąć, pozostawiając tylko ten okrągły wlot (?) do komory za wirnikiem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz na myśli to (w przypadku PH802) z czerwonego plastiku czyli samą "komorę" gdzie obraca się wirnik przepychając wode do wylotu :?:

czyli tą część zaznaczoną na zdjęciu ramką mogę wyciąć, pozostawiając tylko ten okrągły wlot (?) do komory za wirnikiem ?

Nie nie, nie to czerwone. Jeszcze wczesniej. Ten kolniez co blokuje to czerwone przed wypadnieciem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi