Skocz do zawartości
MarK

Mało punktów w 3dMark'u 2001 SE 330

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy to już było (w "Szukaj" nie znalazłem), ale chyba mam śmiesznie mało punktów w 3dMark'u

na moim D1200 (wtedy jeszcze nie podkręcanym) 256 RAM'u 133Mhz i graficznej GF 4 MX 420 Prolinka (fabryczne ustawienia core250 , mem333)mam 3147 !!!! :evil: (v-sync wyłączone)

prosze o pomoc ( o ile jest konieczna, bo jeśli tak ma byc to chyba tego GF połamie :evil: :evil: :evil: i kupie jakiegoś Radka :twisted: )

pracuje w Windows 98

z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednak troszke zamalo ja na duronie 950 ustawionym na 1064 (fsb 112) 256 sdr 133, gf 2 ti, pamiec podkrecona o 25 mhz a gpu o 7 :lol: na plycie k7s5a mam ponad 3300 na default oczhywiscie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednak troszke zamalo ja na duronie 950 ustawionym na 1064 (fsb 112) 256 sdr 133, gf 2 ti, pamiec podkrecona o 25 mhz a gpu o 7  :lol: na plycie k7s5a mam ponad 3300 na default oczhywiscie

wez jednak pod uwage ze masz wydaniejsza grafe i procek na wiekszej magistrali hula :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Padłeś ofiarą marketingu NVidii. Kupiłbyś sobie Geforce'a 3 albo ATi Radeon'a 8500 i miałbym zupełnie inne wyniki....

wszystko byłoby OK, ale mam dosyć ograniczone fundusze, w związku z tym czy przesiadka na ATI Radeon 7500 (orignał nie klon) będzie zauważalna :?: :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nigdy tej karty w rekach nie mialem ale wydaje mi sie ze ciut malo sprawdz na mad onion jakie inni maja wyniki na tym mx'e

co do tego gb 7500pro to powiem jedno zajebioza ja bym sie nawet niezastanawial za 260PLN lyknaolbym odrazu!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czego się spodziewałeś po G4mx420 :)))) .Ja mam 5200 na sprzęcie poniżej (karta OC 225/265 400/465 a co ciekawe to na pamięciach nie mam radiatorów (pamięć do 485 poszła ale artefakty od 470 wyskakują :())

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na sterach od 27.50 do 29.80 to samo, wyniki z przedzialu 3100-3200 punktów, zaciekawił mnie wynik Vertex Shader'a tylko 7.5 fps, na mojej Rivie TNT 2 miałem więcej :!: :evil: :evil:

podsumowując, GF4 MX 420 to shit i niech ten post będzie przestrogą dla ludzi chcących kupić tą kartę :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na sterach od 27.50 do 29.80 to samo, wyniki z przedzialu 3100-3200 punktów, zaciekawił mnie wynik Vertex Shader'a tylko 7.5 fps, na mojej Rivie TNT 2 miałem więcej :!:  :evil:  :evil: 

podsumowując, GF4 MX 420 to shit i niech ten post będzie przestrogą dla ludzi chcących kupić tą kartę :idea:

Co to jest za gf ???

Mx420 z ddr ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na sterach od 27.50 do 29.80 to samo, wyniki z przedzialu 3100-3200 punktów, zaciekawił mnie wynik Vertex Shader'a tylko 7.5 fps, na mojej Rivie TNT 2 miałem więcej :!:  :evil:  :evil: 

Co to jest za gf ???

Mx420 z ddr ???

sdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to jest za gf ???

Mx420 z ddr ???

sdr...

Ma wyraznie w podpisie DDR !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to może jakaś podpowiedź co z tym zrobić (odpowiedzi typu "kup nową kartę" mnie narazie nie interesują)

reinstall driver'ów i "wingrozy"(fajna nazwa :lol: )już było więc raczej też odpada :?

ma ktoś jakiś pomysł :?: :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to może jakaś podpowiedź co z tym zrobić (odpowiedzi typu "kup nową kartę" mnie narazie nie interesują)

reinstall driver'ów i "wingrozy"(fajna nazwa :lol: )już było więc raczej też odpada :?  

ma ktoś jakiś pomysł :?:  :?:  :?:

podejżewam że trzeba zoptymalizować biosa co zaowocuje przyrostem wydajności i za darmochę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to już było (w "Szukaj" nie znalazłem), ale chyba mam śmiesznie mało punktów w 3dMark'u

na moim D1200 (wtedy jeszcze nie podkręcanym) 256 RAM'u 133Mhz i graficznej GF 4 MX 420 Prolinka (fabryczne ustawienia core250 , mem333)mam 3147 !!!! :evil: (v-sync wyłączone)

prosze o pomoc ( o ile jest konieczna, bo jeśli tak ma byc to chyba tego GF połamie :evil:  :evil:  :evil:  i kupie jakiegoś Radka :twisted: )

pracuje w Windows 98

z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi

v-sync jest domyslnie wyłaczane przy 3dmarku....

To ile w koncu mozna uzyskac przy tym GF4 mx 420?? i czy gf4 mx 440 ma tez szyne 64 bitową??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...