Skocz do zawartości
MarK

Mało punktów w 3dMark'u 2001 SE 330

Rekomendowane odpowiedzi

http://service.madonion.com/servlet/Index?...amp;cCriteria=1

teraz to sie załamałem................. :cry:  :cry:  :cry:  

PS. Yuri, co mam dokładnie zrobić z tym BIOS'em :?:

Podales link, ktory odnosi do kazdego indywidualnie. Tzn. kazdy widzi swoje wyniki zarejestrowane :)

Zwazajac na to ze masz pamieci taktowane 333mhz (czyli ddr) to masz cholernie niski wynik. Na moje oko mimo tej 64 bitowej szynie powinienes i tak miec ponad 4k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupiłem kartę GF3 Gainward 450GS i u mnie narazie nie działa na kompie - próbuje to wyjaśnić. Ale u brata na kompie poprostu wymiata , 4600 na default przy Celeronie600@900 i 128SDRAM ! Chyba to dobry wynik .... :roll: oczywiście jak na taki sprzęt (poza grafą)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]

jeszcze jedno pytanie, co sądzicie o Radeonie 9000 i 9000 Pro :?:

Totalna beznadzieja i pomylka.

Chyba Twoja. Przecież o początku było wiadomo, że Radeon 9000 to rynek low-end. Nierozumiem czemu się bulwersujesz....

Jezeli rynek low end w ATI zaczyna sie z cenami high end u Nvidia to wszystko wporzo ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o te 17000pkt w 3DMARKU2001  TO UWAŻAM ŻE GOŚĆ BAWIŁ SIĘ PAINTEM  jak chcecie to ja moge pokazać wam moje wyniki ja mam  na GEFORCE 3 TI 500 I DURON 1200  150000000PKT  oczywiście po zabawie paintem

Do tego nie trzeba painta. Moge Ci zrobic taki wynik na moim sprzecie, nawet jak przy mnie bedziesz siedzial to zrobie Cie w balona :)

Ten wynik jest jak najbardziej prawdopodobny ale jest on zrobiony na niestandardowych ustawieniach 3dmarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]

Jezeli rynek low end w ATI zaczyna sie z cenami high end u Nvidia to wszystko wporzo ?

Ceny high end to 550 zł??

Hmm, watpie zeby R9000 pro kosztowal 550 pln.

Gf2Ti4200 u mnie w miescie kosztuje 700 pln wiec sprawa prosta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Padłeś ofiarą marketingu NVidii. Kupiłbyś sobie Geforce'a 3 albo ATi Radeon'a 8500 i miałbym zupełnie inne wyniki....

Nie koniecznie Radek8500, wystarczy 7500 - na mojej maszynie, na niepodkreconej karcie mam jakies 4400...

A mialem wziac GF4mx...

Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]

R9000 Pro już kosztuje 550zł :twisted:

MINT ATI 9000 PRO 64MB DDR TV+DVI-I - dokładnie 555zł brutto i jest dostępny na www.mojepc.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]

Gr00bY Mazur"]

R9000 Pro już kosztuje 550zł :twisted:

MINT ATI 9000 PRO 64MB DDR TV+DVI-I - dokładnie 555zł brutto i jest dostępny na www.mojepc.pl

Tak jak mowie za 700 pln masz gf4ti4200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby nie patrzeć w tej chwili wybór wcale nie jest taki oczywisty jak mówisz. Zobacz test na Tomshardware i pomyśl, że 150zł to jest w sam raz na melanż pod koniec wakacji. Jakbym miał 700zł to bym kupił pewnie R9000Pro i "parę" piw na wakacje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]

Jakby nie patrzeć w tej chwili wybór wcale nie jest taki oczywisty jak mówisz. Zobacz test na Tomshardware i pomyśl, że 150zł to jest w sam raz na melanż pod koniec wakacji. Jakbym miał 700zł to bym kupił pewnie R9000Pro i "parę" piw na wakacje...

Hehe, w ten sposob na to nia patrzalem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gf4 mx440 ma szyne 128 bit. jest wielka roznica miedzy mx440 a mx420. ten twoj 420 jest gorszy od gf 2Ti , a 440 jest od 2 Ti okolo 1000 pkt szybszy w 3dmarku (ja na moim kompie mam 5279, a kumpel na podobnym z gf 2 Ti ma ~4300).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...