Skocz do zawartości
Jelen

IHS z northwooda!

Rekomendowane odpowiedzi

Cze

Dzisiaj zmieniałem sobie izolacje i poprawiałem zapinge we Freoncoolerze. Po zdjeciu parownika ukazała mi sie ciekawa rzecz :D a mianowicie mój P4 1.8A odczepił sie od IHSa :D (dla niekumatych ,aluminiowy schim chroniacy rdzenie P4). Naprawdopodobiej IHSik odmarzł :D. Może i to nawet lepiej bo bez niego mozna uzyskac lepsze temp'y :D. Ściągał ktoś kiedyś w polsce IHSa czy znów jestem pierszy? ;). Pod IHSem znajduje się coś w rodzaju pasto-kleju sylikonowego ,tzn... łatwo sie odczepia i zmywa ale jest twardszy od sylikonówki H. Przesmarowałem jąderko pastą titana (tylko takiej używam ;) ,nie przewodzi prądu). Wycziscilem wszytsko ze standartowej pasty i włożyłem IHSa w jego miejsce ,w sumie sie trzyma ;). Jakie temp dało przesmarowanie nie powiem bo mam inaczej skalibrowany układ niż wczesniej (i pare nowych problemów ;). W tej chwili gdy uzywam FC (parownik wymaga mocnego doscisniecia ,boje się że ukrusze wariata . Jak bede montował na AC jakoś przejściowo to zapodam wyniki temp bez i z IHSem. Z tego co wiem daje ok 5C w dół. Czy już ktoś w polsce sciagal IHsa z northwooda? ,wiem ze sciagal Trinti z Wilammete. Ma ktoś sposób na ewentualne przyklejenie go ;). Daje scana :

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

srry ze odgrzebuje ale nie chcialem zakladc nowego znacie moze jakis sposob zeby zdiac to prubowalem podwazyc nozem ale boje sie ze laminat uszkodze a nieskie temp sa po za mojim zasiegiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra zdiolem i jest niezle ale intel ma piekny rdzen taki blyszczacy i wogule a ta pasta intela wyglada a temp nie miezylem narazie wiem ze w idle mam 40* z zalmanem cnps7000cu na 60% rpm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi