Snopuś Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Siemka all:D,mam problem z napięciem na zasilaczu.Ostatnio wymieniłem z 250 na 300W uniwersalny ,lecz napiecie nie uległo zmianie: +12v - +13,17v +5v - +4,90v +3,3v - +3,31v +2,5v - +2,54v vcore - 1,50v mój sprzęt: duron 1600(appplebred) :D , ECS k7vta3 3.1 kt333, Geforce 2 mx400 :( mam problem ze zmianą fsb na 166, czy to wina zasilacza :( , dlaczego mam tak wysokie napiecie?? napiszcie mi co mam z tym zrobić :?: [/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 12V jest wysokie, ale ono ponoc ma tolerancje nie do 12.6 a do 13.2.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 A mam pytanie: mierzyles miernikiem czy odczyty z MOBo ? i jaka dokladnie zasilka ? jak noname to kicha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snopuś Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 to uniwrsalny zasilacz :cry: także dla p4. A moze to wina płyty głównej którą wkrótce też zamierzem wymienić.Pożyczyłem od kumpla zasilacz 350W,lecz napięcie +12v podniosło sie jeszcze bardziej.Co to oznacza już niewiem co mam z tym zrobić.Piszcie mi swoje pomysły, thanks :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InMan Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 To dość poważny problem. Wymien mobo powinno pomoc :) i pozbadz sie tego badziewia ECS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!nek Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 To dość poważny problem. Wymien mobo powinno pomoc :) i pozbadz sie tego badziewia ECSPo 1 to nie jest zbyt poważny problem - wiele kompów chodzi na nonameach i w CZĘSCI :P z nich nic sie nie dzieje :) Co do ecski to co prawda, to prawda... to uniwrsalny zasilaczCzyt. noname albo codeshit Pożyczyłem od kumpla zasilacz 350W,lecz napięcie +12v podniosło sie jeszcze bardziej.Znając szczęście to 350 jeszcze gorsze od 300... 12V jest wysokie, ale ono ponoc ma tolerancje nie do 12.6 a do 13.2....+/- 5% dla 12v, policz... jeżeli wyjdzie Ci 13.2, to... to nie wiem... Diagnoza - albo bierzemy miernik w łape i sprawdzamy napięcia, albo kupujemy nowy zasilacz o cenie nie mniejszej niż 180-200zeta nowy i zapraszamy do kupy tematów nt. normalnych zasilaczów, a nie typu codegen, feel, deer etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snopuś Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 mam pytanie jestem początkujący :oops: co to jest mobo??? a co do ecs planuje przejść na asroka,co sądzicie o tych płytach :?: i co zrobić z tym napięciem, czy to przez nie komp nie startuje mi na 166fsb? dokładny opis: duron(applebred)1600@jeszcze nie..ale wrótce, ECS k7vta3 kt 333, 256DDR 266@333 2,5-2-2-5 geforce 2 mx400 200/140 @ 250/160 :( i co zrobić :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 mam pytanie jestem początkujący :oops: co to jest mobo??? a co do ecs planuje przejść na asroka,co sądzicie o tych płytach :?: i co zrobić z tym napięciem, czy to przez nie komp nie startuje mi na 166fsb? dokładny opis: duron(applebred)1600@jeszcze nie..ale wrótce, ECS k7vta3 kt 333, 256DDR 266@333 2,5-2-2-5 geforce 2 mx400 200/140 @ 250/160 :( i co zrobić :?: "mobo" to plyta glowna (z ang. MOTHERBOARD = MOBO w skrocie) a co do Asrocka...hmmm..lepsze niz ECS ale radze ci dozbierac ta 100zl i kupic cos lepszego..Abita Nf7 albo asusa(moze byc tez epox albo soltek - wszystko na nforce2 400 of kors) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 mam pytanie jestem początkujący :oops: co to jest mobo??? a co do ecs planuje przejść na asroka,co sądzicie o tych płytach :?: i co zrobić z tym napięciem, czy to przez nie komp nie startuje mi na 166fsb? dokładny opis: duron(applebred)1600@jeszcze nie..ale wrótce, ECS k7vta3 kt 333, 256DDR 266@333 2,5-2-2-5 geforce 2 mx400 200/140 @ 250/160 :( i co zrobić :?: "mobo" to plyta glowna (z ang. MOTHERBOARD = MOBO w skrocie) a co do Asrocka...hmmm..lepsze niz ECS ale radze ci dozbierac ta 100zl i kupic cos lepszego..Abita Nf7 albo asusa(moze byc tez epox albo soltek - wszystko na nforce2 400 of kors) no nie wyglupiaj sie, chlopak pisze ze ma malo kaski, i jakby kazdy tak myslal. jak ty.jeszce 20zl...jeszcze 10zl no nie moze jeszcze doloze 20zl i bede miec... Ten ASrock nie jest zly, w testach bardzo dobrze wypada i jeszcze kosztuje smieszne pieniadze np K7S8X v3.1 135zl!!!! A na tej plycie spokojnie tego duraka podkrecisz na 2GHz przy fsb 166MHz, zmienisz mnoznik na mniejszy to moze pojdzie na fsb 200. Btw w sandrze 2003 w mem test na tej plycie i durniu 1600@2000Mhz pamies synchro z fsb plyta miala: 2298MB drugiej nie pamietam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!nek Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Ten ASrock nie jest zly, w testach bardzo dobrze wypada i jeszcze kosztuje smieszne pieniadze np K7S8X v3.1 135zl!!!! A na tej plycie spokojnie tego duraka podkrecisz na 2GHz przy fsb 166MHz, zmienisz mnoznik na mniejszy to moze pojdzie na fsb 200. Btw w sandrze 2003 w mem test na tej plycie i durniu 1600@2000Mhz pamies synchro z fsb plyta miala: 2298MB drugiej nie pamietam... Emm... ja nie chce sie wtracac, ale ecski tez w miare dobrze wypadaja w testach, podobnie codegeny... tylko ciekawe, dlaczego obie te firmy maja takie powazanie... Popieram lukka, lepiej dolozyc te 100zeta i kupic cos lepszego, ja proponuje cos na chipie via (jak cena jest taka wazna), kt400/333 i ze swojej strony firme gigabyte, nie mam z nia zadnych problemow, system sie nie wieszna od niepamietnych czasow... Pzdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 ...lepiej dolozyc te 100zeta i kupic cos lepszego, ja proponuje cos na chipie via (jak cena jest taka wazna), kt400/333 i ze swojej strony firme gigabyte, nie mam z nia zadnych problemow, system sie nie wieszna od niepamietnych czasow... Pzdro No tak kazdy swoje chwali :) A czy na KT400 uzyska fsb wieksze niz 200MHz??? na ASrock K7S8XE bedzie napewno, pozatym zlozylem na tej plycie juz 5 kompy (w tym swojego) i jak narazie nikt nic nie mowil aby sie wieszal czy mu sie inne "cuda" dzialy, a trzy plytki maja duraki smigajace na FSB 333, a na dwoch pozostalych durnie 800@1066... wiec po co przeplacac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 mam pytanie jestem początkujący :oops: co to jest mobo??? a co do ecs planuje przejść na asroka,co sądzicie o tych płytach :?: i co zrobić z tym napięciem, czy to przez nie komp nie startuje mi na 166fsb? dokładny opis: duron(applebred)1600@jeszcze nie..ale wrótce, ECS k7vta3 kt 333, 256DDR 266@333 2,5-2-2-5 geforce 2 mx400 200/140 @ 250/160 :( i co zrobić :?: "mobo" to plyta glowna (z ang. MOTHERBOARD = MOBO w skrocie) a co do Asrocka...hmmm..lepsze niz ECS ale radze ci dozbierac ta 100zl i kupic cos lepszego..Abita Nf7 albo asusa(moze byc tez epox albo soltek - wszystko na nforce2 400 of kors) no nie wyglupiaj sie, chlopak pisze ze ma malo kaski, i jakby kazdy tak myslal. jak ty.jeszce 20zl...jeszcze 10zl no nie moze jeszcze doloze 20zl i bede miec... Ten ASrock nie jest zly, w testach bardzo dobrze wypada i jeszcze kosztuje smieszne pieniadze np K7S8X v3.1 135zl!!!! A na tej plycie spokojnie tego duraka podkrecisz na 2GHz przy fsb 166MHz, zmienisz mnoznik na mniejszy to moze pojdzie na fsb 200. Btw w sandrze 2003 w mem test na tej plycie i durniu 1600@2000Mhz pamies synchro z fsb plyta miala: 2298MB drugiej nie pamietam... "zamienil stryjek siekierke na kijek"...powiedzmy ze ECS i ASrock sa w tej samej klasie (klasa nizsza)...to jaki jest sens zamiany??? wiec dlatego ja Mu proponuje aby wstrzymal sie z bolami i kupil cos z klasy powiedzmy ze sredniej(ABIT NF7, Soltek FRN2 itd.)...nie mowie tu o klasie wyzszej(za taka uznaje ABITA NF7-s,AN7, itd. ze(zazwyczaj) zbednymi bajerami jak dzwiek 5.1, SATA, RAID i inne "sruty pierduty:)"...plyta to podstawa...i jesli teraz sie szarpnie na dobra plyte to gwarantuje Ci ze na tej plycie jeszcze ze 2 x zmieni procka(np. na Bartona 2500+ a pozniej moze jakiegos 3200+?? kto wie(za jakis czas napewno te procki beda tanie jak barszcz)...ale zrobi jak chce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 "zamienil stryjek siekierke na kijek"...powiedzmy ze ECS i ASrock sa w tej samej klasie (klasa nizsza)...to jaki jest sens zamiany??? wiec dlatego ja Mu proponuje aby wstrzymal sie z bolami i kupil cos z klasy powiedzmy ze sredniej(ABIT NF7, Soltek FRN2 itd.)...nie mowie tu o klasie wyzszej(za taka uznaje ABITA NF7-s,AN7, itd. ze(zazwyczaj) zbednymi bajerami jak dzwiek 5.1, SATA, RAID i inne "sruty pierduty:)"...plyta to podstawa...i jesli teraz sie szarpnie na dobra plyte to gwarantuje Ci ze na tej plycie jeszcze ze 2 x zmieni procka(np. na Bartona 2500+ a pozniej moze jakiegos 3200+?? kto wie(za jakis czas napewno te procki beda tanie jak barszcz)...ale zrobi jak chce nie do konca masz racje - bo ten nowy Asrock jest na nowszym chipsecie - osbluguje FSB200 zarowno dla proca jak i dla ramow (ma lan i sound 5.1). popatrz - masz super plytke (tez taka rozwazam) - i wykreciles swoj procek na 2150 Mhz... ja mam plyte kichowata i ... dziala mi na 2100 - czy 50 mhz roznicy za 200 zl ma sens ???? (a nawet wiecej niz 200 zl roznicy - bo za swoja dalem 139 zl i opchalem czytnik CardReader za 40 zl). Plyta juz od jakiegos czasu chodzi bardzo stabilnie (w koncu mi sie to udalo osiagnac) - wiec powiedz mi ... skoro asrock jest rownie dobry (bo jest) jak nowy ECS... to czemu ma starej plyty nie wymieniac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 To dość poważny problem. Wymien mobo powinno pomoc :) i pozbadz sie tego badziewia ECSPo 1 to nie jest zbyt poważny problem - wiele kompów chodzi na nonameach i w CZĘSCI :P z nich nic sie nie dzieje :) Co do ecski to co prawda, to prawda... to uniwrsalny zasilaczCzyt. noname albo codeshit Pożyczyłem od kumpla zasilacz 350W,lecz napięcie +12v podniosło sie jeszcze bardziej.Znając szczęście to 350 jeszcze gorsze od 300... 12V jest wysokie, ale ono ponoc ma tolerancje nie do 12.6 a do 13.2....+/- 5% dla 12v, policz... jeżeli wyjdzie Ci 13.2, to... to nie wiem... Diagnoza - albo bierzemy miernik w łape i sprawdzamy napięcia, albo kupujemy nowy zasilacz o cenie nie mniejszej niż 180-200zeta nowy i zapraszamy do kupy tematów nt. normalnych zasilaczów, a nie typu codegen, feel, deer etc. e tam wystarczy fsp z allegro za 80 PLN nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snopuś Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Jaki macie prąd an zasilaczu :?: Bo na +12v ma tylko 10A :cry: tyle samo mmiałem na 250W, akasa poszła :evil: Czy dlatego nie mam zmian w napięciu :?: :?: :( +3,3v - 14A +5,0v - 25A +12v - 10A :x Co do płtyt głównaj planuje kupic za 200zeta ASRock K7S8XE SiS-748 + LAN wydaje mi sie że wystarczy. taktowanie pamieci i fsb to 266/333/400 :D Mój duronik będzie śmigał :twisted: Wiec mam pytanie,lepiej kupic nową zasiłkę czy płytę główna, bo niestety muszę wybrac(brak money :cry: ) pomóżcie wybrać, bo chciałbym wystartowac z moim durniem na 166fsb, a jak narazie nie mogę choc mam chipset kt333 :!: :!: Dzięki za odpowiedzi, czekam na nastepne :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Wiec mam pytanie,lepiej kupic nową zasiłkę czy płytę główna, bo niestety muszę wybrac(brak money :cry: ) pomóżcie wybrać, bo chciałbym wystartowac z moim durniem na 166fsb, a jak narazie nie mogę choc mam chipset kt333 :!: :!: Dzięki za odpowiedzi, czekam na nastepne :lol: Jak masz chipset kt333 - wcale nie oznacza to, ze on obsluzy pamiec i procka na FSB166 ! kup sobie nowa plyte (tego asrocka - lub taka jak ja mam) + nową zasilkę (FSP na allegro chodzą po około 80-90 zł za 300W). Jak kupisz tylko nowe mobo - to może się okazać, że zasilacz padnie i pociągnie za sobą płytę, grafikę i ... Bóg wie co jeszcze... jak kupisz tylko zasilacz to nie wykręcisz FSB 166 - bo płytę masz cieńką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 "zamienil stryjek siekierke na kijek"...powiedzmy ze ECS i ASrock sa w tej samej klasie (klasa nizsza)...to jaki jest sens zamiany??? wiec dlatego ja Mu proponuje aby wstrzymal sie z bolami i kupil cos z klasy powiedzmy ze sredniej(ABIT NF7, Soltek FRN2 itd.)...nie mowie tu o klasie wyzszej(za taka uznaje ABITA NF7-s,AN7, itd. ze(zazwyczaj) zbednymi bajerami jak dzwiek 5.1, SATA, RAID i inne "sruty pierduty:)"...plyta to podstawa...i jesli teraz sie szarpnie na dobra plyte to gwarantuje Ci ze na tej plycie jeszcze ze 2 x zmieni procka(np. na Bartona 2500+ a pozniej moze jakiegos 3200+?? kto wie(za jakis czas napewno te procki beda tanie jak barszcz)...ale zrobi jak chce nie do konca masz racje - bo ten nowy Asrock jest na nowszym chipsecie - osbluguje FSB200 zarowno dla proca jak i dla ramow (ma lan i sound 5.1). popatrz - masz super plytke (tez taka rozwazam) - i wykreciles swoj procek na 2150 Mhz... ja mam plyte kichowata i ... dziala mi na 2100 - czy 50 mhz roznicy za 200 zl ma sens ???? (a nawet wiecej niz 200 zl roznicy - bo za swoja dalem 139 zl i opchalem czytnik CardReader za 40 zl). Plyta juz od jakiegos czasu chodzi bardzo stabilnie (w koncu mi sie to udalo osiagnac) - wiec powiedz mi ... skoro asrock jest rownie dobry (bo jest) jak nowy ECS... to czemu ma starej plyty nie wymieniac ? po pierwsze procka wykrecilem z 2000+ na 2150+(czyli z 1667 na 1750mhz)...a to tylko dlatego ze procka mam na jadzre PALOMINO...i sie kijowo kreci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 po pierwsze procka wykrecilem z 2000+ na 2150+(czyli z 1667 na 1750mhz)...a to tylko dlatego ze procka mam na jadzre PALOMINO...i sie kijowo kreci... spox men :) tylko jak patrzę na podpisy ludzi, którzy mają NF7 - i chłodzą procki zwykłymi spire WhisperRock IV lub Falcon rock IV - to widzę coś koło 2050 do 2200 (max). Mój kumpel ma Epoxa RDA+ i buja się z prockiem na 2050 Mhz ..... przyrost mocy jest za mały by pakować się w płytę o 200 zł droższą (jeśli ktoś nie ma kasy lub nie ma mocnych nerwów) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 też jestem zdania ze nie ma sie co pakować w takie drogie płyty , mój asrock spokojnie idzie na 200mhz fsb 1.6@2.4ghz ale zasiłka poszła ,pewnie idzie jeszcze wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aimar Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Jeśli chodzi o zasilacz to też ostatnio mam z nim problem - chodzi o to że napięcie (tylko jedno) zaczęło mi spadać z dnia na dzień było coraz niższe. 3.3V spadało stopniowo, aż do 3.12V !! Czasami spada poniżej i wtedy komp się zwiesza - po przeczyszczeniu zasilacza wszystko było ok, ale tylko przez 2 dni - później znowu spadło do 3.12V Zasilacz to ModeCom 400W. Co z tym zrobić ?!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Jeśli chodzi o zasilacz to też ostatnio mam z nim problem - chodzi o to że napięcie (tylko jedno) zaczęło mi spadać z dnia na dzień było coraz niższe. 3.3V spadało stopniowo, aż do 3.12V !! Czasami spada poniżej i wtedy komp się zwiesza - po przeczyszczeniu zasilacza wszystko było ok, ale tylko przez 2 dni - później znowu spadło do 3.12V Zasilacz to ModeCom 400W. Co z tym zrobić ?!? może oddaj go na gwarancję i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Jeśli chodzi o zasilacz to też ostatnio mam z nim problem - chodzi o to że napięcie (tylko jedno) zaczęło mi spadać z dnia na dzień było coraz niższe. 3.3V spadało stopniowo, aż do 3.12V !! Czasami spada poniżej i wtedy komp się zwiesza - po przeczyszczeniu zasilacza wszystko było ok, ale tylko przez 2 dni - później znowu spadło do 3.12V Zasilacz to ModeCom 400W. Co z tym zrobić ?!? 400 modecoma ci pada??? :lol: co ty masz za komputer?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aimar Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Abit NF-7 Athlon XP 2000 512 DDR KINGSTON 400MHz GeForce FX 5200 128MB SB Live! 5.1 Sieciówka 3COM Maxtor 160GB 7200RPM 8MB cache Maxtor 80GB 5400RPM CD-RW LG 52x/32x/52x CD-ROM Lite-On 52x DVD Pioneer 16x FDD To wszystko co mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Abit NF-7 Athlon XP 2000 512 DDR KINGSTON 400MHz GeForce FX 5200 128MB SB Live! 5.1 Sieciówka 3COM Maxtor 160GB 7200RPM 8MB cache Maxtor 80GB 5400RPM CD-RW LG 52x/32x/52x CD-ROM Lite-On 52x DVD Pioneer 16x FDD To wszystko co mam. no to sie nie dziwie wymiana zasilki na jakos z mocnym+12v :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aimar Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 hmm...no to szkoda...:( Trzeba będzie kupić nowy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 A akie znaczenie ma napięcie -12V. Wszystkie inne mam w normie ale to u mnie wynosi -13,3V. Błąd programu zczytującego z MoBo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 esem a zczytuj softwareowo zczytuj ... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 po pierwsze procka wykrecilem z 2000+ na 2150+(czyli z 1667 na 1750mhz)...a to tylko dlatego ze procka mam na jadzre PALOMINO...i sie kijowo kreci... spox men :) tylko jak patrzę na podpisy ludzi, którzy mają NF7 - i chłodzą procki zwykłymi spire WhisperRock IV lub Falcon rock IV - to widzę coś koło 2050 do 2200 (max). Mój kumpel ma Epoxa RDA+ i buja się z prockiem na 2050 Mhz ..... przyrost mocy jest za mały by pakować się w płytę o 200 zł droższą (jeśli ktoś nie ma kasy lub nie ma mocnych nerwów) A ja mam Spire WR IV i proc chodzi na 2300 :lol: :lol: :lol: Jak odepne napedy optyczne i inne takie niepotrzebne to wstaje na 2500 :!: :twisted: :!: :twisted: :!: I wcale to nie zalezy od chlodzenia tylko jakiego masz proca, a dokladniej z jakiej serii :!: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...