Skocz do zawartości
Cmykus

Blokada PCI/AGP

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Wczoraj kupilem zestawik Duron 1400 :D i asrocka K7S8X r 3

Odrazu zabralem sie za oc :P wpierw zarzucilem fsb 150 patcze idzie ponad 1500,ale mysle ze czytalem ze nie ma w tej plycie blokady agp/pci i szybciutko sciaglem bios 2 cos z oc...wgralem wchodze patrze a tu nadal nie widze opcji blokady szyny pci i agp 8O (z tym ze jest opcja ustawiania szybkosci pci i jest ustawiona na 33mhz ..ale to juz bylo w poprzednim biosie standardowym 8O )

Pomimo tego ze nie wiem czy mam zblokowany pci/agp to zarzucilem go na fsb 197 10.5x i chodzi ladnie (prime stabilne) przy 199 nie wstal :(

Teraz mam pytanie gdzie sie ustawia ta blokade bo nie moge znalesc :(

Aha i mam pamiatki kingstona 256MB (400mhz) i czy jak dokupie jeszcze sztuke takich to bedzie chodzic ? bo w instrukcji pisze ze tylko moze byc 1x 400mhz :(

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: ta płyta ma na stałe zablokowane PCI, nic nie trzeba włączać :lol: co za lolki ......

na OC się nie znam, ale instrukcja płyty podaje zupełnie odwrotnie:

"when the CPU frequency of K7S8X/K7S8XE is set to perform over clocking, other clocks (...) PCI, AGP and Memory (...) clock will also be overclocked proportionally"

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: ta płyta ma na stałe zablokowane PCI, nic nie trzeba włączać :lol: co za lolki ......

na OC się nie znam, ale instrukcja płyty podaje zupełnie odwrotnie:

"when the CPU frequency of K7S8X/K7S8XE is set to perform over clocking, other clocks (...) PCI, AGP and Memory (...) clock will also be overclocked proportionally"

pzdr

w tym przypadku jest chyba tak że K7s8x rev 3 ma zablokowane, a ty masz instrukcje K7S8X (bez rev3) wiec moze ta plyta nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam chipset ma blokadę i sis się o to zatroszczył i nawet w starszej wersji czyli sis 746 blokada działa a dzięki lepszemu biosikowi sam mogę ustawiać pci. tak samo byął informacja o tym, że 2 kości na ddr 400 nie idą a nawet 3 nie robią problemów. instrukcje swoją drogą a praktyka swoją :) tym razem na plus dla nas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi