metalo Posted February 5, 2004 Report post Posted February 5, 2004 Witam Czym sie różni Kabel DVI D/D Dual Link od kabla DVI-D single link (np. takiego http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2550) ? Wiem ze się róznią ceną :-) single jest po ok. 40 zeta a dual po ok. 80 - ale jest jeszcze jakaś różnica ? Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Miope Posted February 5, 2004 Report post Posted February 5, 2004 Przy dual link wykorzystywanych jest więcej pinów przesyłających dane, w związku z czym można uzyskać wyższe rozdzielczości. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
metalo Posted February 6, 2004 Report post Posted February 6, 2004 Dzięki za odpowiedź :-) Czyli rozumiem że nie ma co przepłacać za "dual " jak mój LCD obsługuje tylko ograniczone rozdzielczości ? Mam jeszcze pytanie - mam karte z wyjściem DVI-I a wejscie w LCD jest DVI-D - idzie to połączyc takim cyfrowym kabelkiem jak w linku w pierwszym poście ? Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Misanthrope Posted February 6, 2004 Report post Posted February 6, 2004 Dzięki za odpowiedź :-) Czyli rozumiem że nie ma co przepłacać za "dual " jak mój LCD obsługuje tylko ograniczone rozdzielczości ? Mam jeszcze pytanie - mam karte z wyjściem DVI-I a wejscie w LCD jest DVI-D - idzie to połączyc takim cyfrowym kabelkiem jak w linku w pierwszym poście ? Pozdrawiam wyjście DVI-I jest kompatybilne z kablem DVI-D Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...