fuxmen Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 czyli nie wazne kto ile przeliczyl lecz ile na dzień liczy?? co za lipa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irrlicht Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 czyli nie wazne kto ile przeliczyl lecz ile na dzień liczy?? co za lipa a w klasycznym seti nie jest ważne ile się na dzień przeliczyło ?? Tutaj jest to trochę bardziej złożone, bo dochodzi waga pojedynczej próbki liczona w punktach... Jak mówiłem trochę to pogmatwane, i ponoć w Berkeley mają jeszcze zredefiniować pojęcie kredytu. Sam w każdym razie się w to bawię, i liczę sobie po dwie próbki dziennie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 ja tez chyba zacznę, mam jeszcze dwóch pewniaków którzy bedą liczyć ze mną :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irrlicht Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zauważyłem jeszcze coś ciekawego. W przypadku przynależności do jakiegoś teamu, naliczanie punktów odbywa się jakby dwutorowo - swoją drogą punkciki lecą na konto indywidualne, swoją droga na konto grupy. W przypadku zmiany drużyny, pukty liczone dla grupy w niej pozostają (cały team ma jakby własną, zespołową klasyfikację), zaś punkty indywidualne odchodzą wraz z liczącym. Doświadczyłem tego na własnej skórze - miałem tu swoją jednoosobową "grupę" (tzn. siebie :) ), i dziś, gdy przeskoczyłem na tweaka, grupa pozstała ze swoją statystyką z zerową liczbą liczących, zaś tweak nie zyskał nic na moim pojawieniu się, choć indywidualnie widać, że jakieś próbki przeliczyłem. Dopiero kolejne, które odeślę, będą juz wliczone do statystyki grupy. Mądrze pomyślane, w ten sposób user, który zmienia barwy nie osłabia swego dotychczasowego zespołu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 NO fajne nie ma teraz szukać gościa z dużą ilośią jednostek to pomorze tylko od nowa spoko :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 jest nowa wersja klienta 3.11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 a jak go nainstalje na tego to bedzie wszystko tak jak bylo?? bo amm 3 jednostki policzone ale jeszcze mi ich nie zaliczylo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irrlicht Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Teoretycznie po nainstalowaniu nowszej wersji nie powinno być problemów z odesłaniem, ale ja na Twoim miejscu najpierw bym potwierdził te trzy próbki, które już są przeliczone. Żeby je potwierdzić, wybierz w menu Boinca pierwszą z zakładek (projects), tam najeżdżasz na seti@home->prawoklik, z menu, które wyskoczy wybierasz drugą pozycję od góry (aktualizuj preferencje) i enter. W kilka - kilkanaście sekund przeliczone próbki przejdą do pending credits. A tak swoją drogą - ile czasu zajęło Ci przeliczenie tych próbek ? Jakie masz średnie czasy na jednostkę ? Ja wczoraj przeliczyłem dwie: pierwsza liczyła się 4, 39 godz, druga 6,06 (liczone równolegle, procesor z HT). Update Jest już wersja 3.14 klienta (ale tempo :) ). Do pobrania stąd: http://setiboinc.ssl.berkeley.edu/boinc_al...ha/download.php Niestety trzeba spodziewać się resetu statystyk June 17, 2004 We have just released BOINC CC 3.10 to Alpha, we plan on releasing it to beta in the next couple of days. For those concerned about the Public vs. Beta issue, be where you want to be. We would prefer both actually. Just remember, before the site really begins their is a high probability the stats will be reset. Informację zamieszczono na głównej stronie beta testów Boinca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 wiem ze dwie coś kolo 17 tys sekund czyli kolo 4,7 godizny a 3 w 10000 s czyli mniej ale dostane tylko 10 credytów za nią a co do tego ze resetuja wiec nie ma co liczyć teraz tego jeszcze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irrlicht Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 No to od dziś mamy publiczną wersję boinca w ramach Seti@home (juz nie testowanie bety), i chyba zacznie się migracja na nową platformę. Taki tekst ogłoszenia pojawił się w newsach na stronie S@h (wczoraj zresetowali wszystkie statystyki, więc chyba naprawdę ruszyła wersja oficjalna): June 22, 2004 A new version of SETI@home based on BOINC, is now available. We'll be transitioning to this new version; for now, you can use the new version or stick with SETI@home Classic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 no to ja chyba spadam do tamtej wersji :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 no to ja chyba spadam do tamtej wersji :D :Dno to zaczynamy kompletowac nasz team :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 no zaczynamy zaczynamy serdecznei zapraszam do fuxmen qpa sp zoo!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 a czemu dalej na glownej stronie jest BONIC Beta Test Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 sprawdz ten adres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 hey. wlasnie przeszedlem na bionic i jest problem. url i account id wpisalem do ustawien programu, wczesniej na stronce przenioslem swoj profil z seti do bionic ale w zakladce messages pojawia mi sie komunikat "no work from projekt", mniej wiecej tak: --- - 2004-07-01 16:05:28 - Fewer active results than CPUs; requesting more work SETI@home - 2004-07-01 16:05:28 - Requesting 86400 seconds of work SETI@home - 2004-07-01 16:05:28 - Sending request to scheduler: http://setiboinc.ssl.berkeley.edu/sah_cgi/cgi SETI@home - 2004-07-01 16:05:44 - Scheduler RPC to http://setiboinc.ssl.berkeley.edu/sah_cgi/cgi succeeded SETI@home - 2004-07-01 16:05:44 - Message from server: Not sending work - last RPC too recent: 26 sec SETI@home - 2004-07-01 16:05:44 - No work from project SETI@home - 2004-07-01 16:05:44 - Deferring communication with project for 10 minutes and 0 seconds nie sciaga mi jednostek :| co zrobilem nie tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 po prostu ludzie z seti nie przewidzieli takiego nawalu i im jednostek braklo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 aha :) albo ludzie za szybko licza ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 tak też można, ja niestety ubolewam bo nie mam co liczyć :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 ja od niedawna licze. w seti@home mialem: Results Received 38 Total CPU Time 209 hr 41 min jak przenioslem konto do boinc to sie zrobilo: SETI@home classic workunits 16 SETI@home classic CPU time 75 hours u Was tez ucina czy co sie dzieje? :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 ucina bo te dane nie są aktualne, będą aktualizowane chyba pod koniec wakcaji jak zamkną stare seti na amen, ja tez mam 2300 a mam 3000 wiec wiesz, nie ma sie co martwić :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 spoko. narazie wrocilem do starego seti. niech procek ma co robic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 ja licze i nasza ekipa zbija kokosy 163 na świecie, jedziemy z koksem, zapraszam kazdego serdecznie do nas!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Zapisałem się i bawię się w te klocki. Ale reakcja góry (Berkley) na moje poczynanie jest delikatnie pisząc nijaka, olewją mnie pełną strugą ;). Wyliczyłem 4 jednostki w ciągu 1 dnia, średnia 3h 15min a tu nawet tych [ciach!]ianych zaliczeń nie mam. No co tu robić, bawimy się dalei UpDate Czy nie przesadzacie z tymi ciach tam było przecież jest tylko g.ów.n.i.a.n.y.c.h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 co do zaliczeń to musisz poczekać nawet kilka dni, więc licz i sie nie stresuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...