ENIGMA Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 patent jest taki. Do wyboru w biosie mam BySPD, 100, 133 i 166 dla pamięci a FSB systemową mogę kręcić do 250 co jeden MHz :) ale tu się objawia moja niewiedza niestety. raz mam pamięci ustawione na 166 a FSB na 133 (XP1600+). Gdy ustawie FSB na 166 zmieniam dzielnik na 5:2:1 tak by było PCI 33 ale niestetu coś jest nie tak SiSoft Sandra 2002 pokazuje mi że mam PCI 42 :!: a AGP 84 :!: a mam ustawione 5:2:1 i BIOS pokazuje że i szyna FSB i pamięci działają jako 166 no i git gdyby nie to że sisoft pokazuje 42 MHz. Odpaliłem WCPUID i pokazuje prawde że szyna i pamięci chodzą jako 333 (tryb ddr) ale co z PCI i AGP - niby wszystko chodzi normalnie nic się nie wiesza. Czy to SiSoft jest głupi że nie radzi sobie z chipsetem płyty KX7-333 Raid? :?: jakie są inne progi gdzie zobaczyć można jakie jest PCI - prosze o nazwy linki itp :). Sprawa kolejna. Jak dać więcej niż 166 dla pamięci? w biosie jest max 166 a Lisek miał np 127 dla szyny FSB i 200 dla pamięci w teście DDRa. A czy da się np uzyskać 180/180? proc mi wstaje bezproblemowo na szynie 180 ale co z pamięciami jak ustawić ich taktowanie na 180? jakieś pomocne informacje? Płyta to nowe dziecko Abita KX7-333 jak już wspomniałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 To juz bylo walkowane. Zaden (chyba) program nie sprawdza tego "sprzetowo" tylko domysla sie. Jesli program ma w bazie danych plyte i wie jakie sa dzielniki to moze pokazac prawde ale i tak to tylko domysl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...