Skocz do zawartości
DareDevil

Firewall w XP Pro : (+ KaZaA???)

Rekomendowane odpowiedzi

Jak można skonfigurawać/wyłączyć firewall'a w XP (chodzi o znianę portu dla firewall'a)?? Gdzie jest ta opcja?? Z góry tenx. Pozdro.  :)

Jesli chodzi o Firewalla wbudowanego w Windowsa, bo tak zrozumialem to wchidzisz do Panelu Sterowania -->> Polaczenia Sieciowe -->> i wyebierasz wlasciwosci tego polaczenia z ktorego kozystasz, zeby lazic po necie. Tam masz zakladke Zaawansowane i firewalla, i tam rowniez mozesz go troszke skonfigurowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak juz mowilem jak wejdziesz tam gdzie napisalem i klikniesz ustawienia to ostwira ci sie okienko z zakladkami: Usługi, Rejestrowanie zabezpieczeń i protokół ICMP. I jedne miejsce gdzie sie da skonfigurowac jakies porty to zakladka Usługi, tylko tam mozesz cos pokabinowac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten wbudowany nie jest najlepszych lotow wez sobie lepiej cos darmowego ale pozadnego, ja mam Agnitum Outpost Firewall - http://www.agnitum.com/ - i jest w darmowej wersji i po Polsku, masz wszystkie logi, tryb uczenia, tryb blokowania reklam i wiele innych przydatnych dupereli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mrtnt - mi chodzi o to, żeby jakoś wyłączyć ten z windy (gryzie się z kazą :( ). Tylko nie wiem jak  :cry: . Help :!:

Wyłącza siego tak samo jak włącza a skoro masz włączony to znaczy że sam to zrobiłes. Wbudowany firewall jest domyslnie wyłączony. Klikasz prawym przyciskiem na swoje połączenie przechodzisz na zakładke zaawansowane i jest tam wyraznie napisane do czego służy zaznaczenie tego pola przy zaporze połącznie internetowego. Jeżeli sam go wczesniej nie zaznaczyłeś to powinien być on wyłączony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o to że kaza nie chce mi nic sciągać, próbowałem z różnymi wersjami i nic :evil: . Na stronie kazy czytałem ze może gryść się z firewalle (zły port) ale skoro jest wyłączony a nie mam innego to w czy problem?? Brak mi juz pomysłów :cry: (może to nie jest najlepsze miejsce ale nie chce mi się zakładać novego tipicka :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tu kolejny myk. Gadałem z adminem i nic nikomu nie blokowali. W głośnikach?? Popatrzymy.

Heheh moze mowią ze nie blokowali a zablokowali, tak tez bywa, no jesli w sprzecie masz wszystko okay a kazaa nie sciaga to cos byc musi, a inne softy p2p Ci dzialaja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi