yes Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Witam , od kilku dni jestem posiadaczem tego zasilacza : http://www.huntkey.pl/index.php?page=produ...S3000%20Whisper o specyfikacji takiej : http://www.huntkey.pl/files/BS3000.zip chce krecic kompa i nie wiem jakie ma zabezpieczenia itd. , na elektryce sie nie znam i specyfikacja za wiele mi nie mowi , wiem czym grozi spalenie zasialcza i nie chce tego powtorzyc (spalony zasilacz pociagnal za soba mobo i hdd). Mam Athlona 1700+ na 1,6 V i zeby wkrecic go na wysokie fsb bede pewnie musial zwiekszyc napiecie ( 1,85 V max bez Vmoda ) i pamieci na 2,6 V . Doradzcie , nadaje sie ten zasilacz czy moze od razu kupic lepszy i nie ryzykowac ? z czasem pewnie bedzie obslugiwal 2 hdd i 2 cd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 300W jest dobre ale do 1xhdd 2xcd i bez krecenia. Lepiej weź kup coś mocniejszego i firmowego też - Chieftec, HK, Antec, Enermax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yes Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 zaryzykowalem i na razie jakos komp chodzi , pamieci bez zmian V , procek 10 x 200 fsb na 1,7 V , bez wielkiej zmiany napiecia , mysle ze powinno byc ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Mam dokladnie ten sam zasilacz o ktorym piszesz tego posta. I jest bardzo dobry. Sprzet jak w podpisie i bez problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yes Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 1.a czy Twoj tez jest glosny,? bo moj tak, te 21 dB z opisu to troche zanizone moim zdaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 1.a czy Twoj tez jest glosny,? bo moj tak, te 21 dB z opisu to troche zanizone moim zdaniemJest bardzo cichutki. Prawie ze nieslyszalny. Super sprawa:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yes Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 to moze moj cooler tak halasuje ze jak ucho do zasilki przystawie to slysze wlasnie jego a nie zasilacz, ciekawe bo cooler tez niby do 24 dBA a wszystko buczy i jest glosne jak jakies tanie badziewiaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Wiesz 24 dB to moze sobie zawsze pisac a faktycznie moze wyc jak odkurzacz. Najlepiej jak wyjmiesz w ogole proca i odpalisz kompa i uslyszysz jaki "glosny" rzeczywiscie jest ten zasilacz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yes Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 1. W zasdzie to pytalem sie o zabezpieczenia jakie posiada ten zasilacz , wiesz cos moze na ten temat ? 2. Najlepiej jak wyjmiesz w ogole proca i odpalisz kompa i uslyszysz jaki "glosny" rzeczywiscie jest ten zasilacz :D a mozna tak ? 8O 3. a cooler mam taki i odradzam bo rzęzi i jest glosny ogolnie , na pewno on halasuje, u mnie kreci sie na jakies 2000 +/- 200 obr/min , http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=...b5988bf7a04c4d3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatboyx Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Raptor - o jaką firmę Ci chodziło pisząc HK ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 1. Co do zabezpieczen to poczytaj tu www.huntkey.plAle z tego co mi wiadomo to nie ba zadnych wodotryskow. 2. Tak oczywiscie ze mozna nie ma zadnego problemu. Odpinasz cooler, wyciagasz proca i wlaczasz kompa. 3. Co do coolera to polecam Ci tego http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4465Moze temperaturka nie jest zbyt rewelacyjna ale za to cisza!!. Jest Super i w dodatku bardzo tani. Polecam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Raptor - o jaką firmę Ci chodziło pisząc HK ?? HuntKey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yes Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 1. Co do zabezpieczen to poczytaj tu www.huntkey.plAle z tego co mi wiadomo to nie ba zadnych wodotryskow. no tam wlasnie znalazlem specyfikacje zasilacza ale nic z niej nie rozumie ( czyt. 1 post ) a 2 to mam problem ze stabilnoscia powyzej 200 fsb , nie sprawdzlem jeszcze napiec ale komp wysypywal sie z 3DMarka i resetowal po godzinie gry , teraz 10 x 200 fsb 1,75 V jest jak na razie stabilny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yes Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 sprzet jak w podpisie, wiecej textu cos nie chce sie zmiescic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 BS3000 wprowadziliśmy do oferty z myślą o końcu fajerwerkowych zasilaczy poniżej 100pln. To jest zasilacz do "normalych" zestawów z lekkim zapasem mocy. Nie był pomyślany z myślą o O/C ;) Chciaż patrząc jakie konfiguracje ciągnie widzę, że i to wytrzymuje w pewnych granicach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Ten zasilacz rzeczywiscie jest dobry jak za taka cene. I calkiem niezle trzyma napiecia przy OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Jak sie dobrze trafi to i no name pociagnie bardzo duze configi - ale pytanie jak dlugo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 1. Co do zabezpieczen to poczytaj tu www.huntkey.plAle z tego co mi wiadomo to nie ba zadnych wodotryskow. A jakie jeszcze wodotryski, jeśli chodzi o zabezpieczenia, chciałbyś mieć ;-) Powiedz - możliwe, że będą w BF3000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 1. Co do zabezpieczen to poczytaj tu www.huntkey.plAle z tego co mi wiadomo to nie ba zadnych wodotryskow./quote] Powiedz, jakie wodotryski chcesz mieć, możliwe, że pojawią się w BF3000 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yes Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 i jeszcze 1dno pytanko , na lini 12 V mam napiecie jakies 11,6 - 11,7 V wg softu solteka, miesci sie co prawdza w specyfikacji ATX ale czym takie niskie napiecie moze byc spowodowane ? konfigiem ? mam to co w podpisie + 1hdd + 1 cd-rw + sb live Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 i jeszcze 1dno pytanko , na lini 12 V mam napiecie jakies 11,6 - 11,7 V wg softu solteka, miesci sie co prawdza w specyfikacji ATX ale czym takie niskie napiecie moze byc spowodowane ? konfigiem ? mam to co w podpisie + 1hdd + 1 cd-rw + sb live Przede wszystkim pomiar napięć w Solteku pozostawia WIELE do życzenia :evil: Antec TC550W miał na +12 = +11,8V (miernikiem +12.01V) Napisz mi proszę pełną konfigurację (HD'ki, cd itd...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yes Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 w windowsie : na 5V - 5,06 V +/- 0,01 V na 12V - 11,81 V +/- 0,01 V pomiary miernikiem , czyli inne jak odczyty z mobo i bardziej stabilne, miernik jest dobrej klasy jak zapuscilem 3dmarka to : na 5V - 5,06 +/- 0.01 V na 12V - 11,87-11,89 V czyli wszystko ok :> Wnioski : - miernik prawde Ci powie :P - nie mozna sugerowac sie odczytami z mobo bo sa mocne przeklamane Pytanie: Ciekawe na ile prawdziwy jest odczyt temperatur z czujnikow na plycie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yes Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 a pelen konfig to podpis + hdd baracuda IV 120 GB 7200obr/min +cd-rw lg 8481B inaczej 48x24x48 + sb live + cooler Arctic Cooling Copper Silent 2 TC rev.2 - 12V 0,18 A jak mozesz to podzruc linke do jakiegos kalkulatora mocy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 a pelen konfig to podpis + hdd baracuda IV 120 GB 7200obr/min +cd-rw lg 8481B inaczej 48x24x48 + sb live + cooler Arctic Cooling Copper Silent 2 TC rev.2 - 12V 0,18 A jak mozesz to podzruc linke do jakiegos kalkulatora mocy ;) Proszę bardzo :-) http://www.huntkey.pl/index.php?database&t...lkulator%20mocy http://www.huntkey.pl/index.php?database&t...zydatne%20linki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 zenfist popraw stronke bo jak wpisalem zamiast kropki przecinek to fajne kosmosy wychodza ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yes Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Wiesz 24 dB to moze sobie zawsze pisac a faktycznie moze wyc jak odkurzacz. Najlepiej jak wyjmiesz w ogole proca i odpalisz kompa i uslyszysz jaki "glosny" rzeczywiscie jest ten zasilacz :D Zrobilem tak , wyciagnalem proca i wlaczylem kompa i wiesz co ten zasilacz jest GLOSNY , moze tez ma felerny wentylator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Kiedy ja tak zrobilem i przylozylem ucho do zasilacza to slyszalem tylko ped powietrza. Super efekt :D. Byc moze trafiles na jakis felerny egzemplarz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yes Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 widocznie ta felerna partia zasilaczy z buczacymi wentylatorami dotyczy tez tego modelu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 widocznie ta felerna partia zasilaczy z buczacymi wentylatorami dotyczy tez tego modelu Hmm, więc nawet nie zastanawiaj się tylko ślij do nas :-) http://www.huntkey.pl/index.php?page=f_reklamacja.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick1 Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 nie znalazlem na stronie huntkeya, wiec tu sie upewniam ten zasilacz nie ma pfc tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...