Skocz do zawartości
LaMka

Athlon 2.8 XP + 80 stopni c , wtf ? help plz !!!

Rekomendowane odpowiedzi

jak ci sie wiesza dopiero przy 80 stopniach to dobry procek masz:)

bo to chyba jego temp szczytowa pomysl o zalozeniu na niego wentylatora z radiatorem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś 60 stopni to chyba nie jest tragedia jak na Athlona 2200MHz. To T-Bred czy Barton???

to jest athlon 2.8 XP + ale zmniejszyłem taktowanie zegara na 133 mhz bo na 166 było 80 stopni teraz jest 60 :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś 60 stopni to chyba nie jest tragedia jak na Athlona 2200MHz. To T-Bred czy Barton???

to jest athlon 2.8 XP + ale zmniejszyłem taktowanie zegara na 133 mhz bo na 166 było 80 stopni teraz jest 60 :|

Po pierwsze nie odpowiedziałeś na pytanie: jakie masz mobo?

po drugie jaki to jest procek: Tbred czy Barton (bo athlon 2800+ może być Tbredem lub Bartonem)

jakie są oznaczenia procka ?

czego używasz do odczytu temperatury ?

jakie masz chlodzenie ?

jakiej pasty używasz ?

na jakim napięciu chodzi procesor?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ma default ten procek fsbb 166 to zmneijszanie jest bez sensu a dlaczego ma taka temperature ?? moze jakiś kijowy wentyl , jaki masz??

Albo założyłeś odwrotnie radiator !! jak mój kumpel ostatnio(zdolnaicha :D cód że nie ukruszył rdzenia) i sie dziwił czemu mu sie komp wiesza.

Ehh... same lole ostatnio

sprawdz jak załozyłes radiator :!: :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja widze 3 mozliwosci (oczywiscie jesli wzkazniki pokazuja rzeczywista temp. ale to mozna sprawdzic organoleptycznie):

1. proc jest ukruszony

2. zle zalozony radiator (min. brak pasty, nie rowna powierzchnia radiatora itp)

3. ustawione zbyt duze napiecie w biosie

Tylko tyle przychodzi mi narazie do glowy. Aha jeszcze jedno? Zakladales moze Cooper Shima, bo wiem, ze czesto przez nie jadro nie dolega do radiatora, gdyz sa zbyt grube i wtedy wystepuja podobne problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Athlon 2.8 XP + thunderbird radiator i cooler są :P (założone) płyta główna MSI KT4AV karta dzwiekowa zintegrowana, temperature sprawdzam w biosie, cooler 4500 rmp

Super - czyli z twojej wypowiedzi dalej nic nie wiemy.

1. nie ma XP thunderbirda :!:

1a. nie podałeś nic z tego co jest napisane na procu (seria, numer, itd) :!:

2. nie powiedziałeś jakiej używasz pasty :!:

3. nie powiedziałeś jaki masz cooler :!: (napisałeś tylko ile ma RPM)

4. nie sprawdziłeś czy cooler i radiator są założone poprawnie :!:

A co my jesteśmy jakieś je*ane wróżki czy co ?

napisz coś konkretnego w końcu !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...