HAIZ Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 W SpeedFanie v.4,08 jest napisane: +3,3V===3,15V +5V ===4,70V +12V ===12,42V -12V === -6,35 do -7,50 :) -5V === -0,92 do -3,85 :) :) :) +5V === 4,92 Vbat ===0 A teraz bajer: Temp3===81^C :) Temp2=== -55^C :) :) :) Temp1===49^C Temp1===32^C Temp2===127^C :) :) :) Niewiem o co chodzi, ale jest za-je-biscie :?, Spadki napiecia sa okropnie duze, temp. w srodku poprostu zdumiewajace, a ja niewiem o co chodzi, a najlepsze jest to, iz zasilka jest nowka funkiel "Tracera" czyli no-name'a no ale nowa. Szkoda ze nie mam kabla do tel. bo bym screena wyslal:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Hehehehehe. Prawdopodobnie temperatury nie są mierzone i speed-fan pokazuje takie wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!nek Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 -12 i -5 - normalka, ja też takie mam, płyty mają zrypane mierniki na minusowych napięciach A co do tempek, to nizacholere nie wiem skąd Ci się bierze te 127 stopni... 81 jeszcze możliwe :D a temp2 w normie :) Tam gdzie speedfan nie odczytuje, daje własnie -55* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 a ja wiem ;D ja tez tak mam ale tylko wtedy gdy w tle dziala jakis progz do mierzenia np. MBM a odpale AIDE i w niej sprawdze temp to od razu w MBM idzie w gore do okolo 120na procu a mobo do -20 ;D imho dzieje sie tak, gdy dwa progzy chca skorzystac z tego samego czujnika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_yzerman_ Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Niekoniecznie przez to się tak dzieje ,że masz dwa programy diagnostyczne. Ja jak se zainstaluję Hmonitor to on domyślnie pokazywał mi ponad 1xx stopni. Ztego co zauwarzłem chodzi o to skąd jest odczyt temp. Na procku powinien być z diody termicznej a na mobo z termistora (chyba) Nieraz trza do opcji programików zaglądać!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Przypadek kosmicznych temperatur wystepuje rowniez jesli plyta posiada zlacze pod ktore mozna podlaczyc zewnetrzna czujke temperatury i ta czujka nie jest podlaczona. W zaleznosci od plyty i programu w takim przypadku odczyty moga siegac nawet 200*C :wink: Latwo to wylapac, gdyz niezaleznie do temperatury otoczenia i temperatury wewnatrz kompa taka temperatura jest zawsze stala (czasem wahania +/- 1*) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...