Skocz do zawartości
HAIZ

Hehe Zasilka a w niej 127^C i -55^C

Rekomendowane odpowiedzi

W SpeedFanie v.4,08 jest napisane:

+3,3V===3,15V

+5V ===4,70V

+12V ===12,42V

-12V === -6,35 do -7,50 :)

-5V === -0,92 do -3,85 :) :) :)

+5V === 4,92

Vbat ===0

A teraz bajer:

Temp3===81^C :)

Temp2=== -55^C :) :) :)

Temp1===49^C

Temp1===32^C

Temp2===127^C :) :) :)

Niewiem o co chodzi, ale jest za-je-biscie :?, Spadki napiecia sa okropnie duze, temp. w srodku poprostu zdumiewajace, a ja niewiem o co chodzi, a najlepsze jest to, iz zasilka jest nowka funkiel "Tracera" czyli no-name'a no ale nowa. Szkoda ze nie mam kabla do tel. bo bym screena wyslal:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-12 i -5 - normalka, ja też takie mam, płyty mają zrypane mierniki na minusowych napięciach

A co do tempek, to nizacholere nie wiem skąd Ci się bierze te 127 stopni... 81 jeszcze możliwe :D a temp2 w normie :) Tam gdzie speedfan nie odczytuje, daje własnie -55*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja wiem ;D

ja tez tak mam ale tylko wtedy gdy w tle dziala jakis progz do mierzenia np. MBM

a odpale AIDE i w niej sprawdze temp

to od razu w MBM idzie w gore do okolo 120na procu a mobo do

-20 ;D

imho dzieje sie tak, gdy dwa progzy chca skorzystac z tego samego czujnika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niekoniecznie przez to się tak dzieje ,że masz dwa programy diagnostyczne. Ja jak se zainstaluję Hmonitor to on domyślnie pokazywał mi ponad 1xx stopni. Ztego co zauwarzłem chodzi o to skąd jest odczyt temp. Na procku powinien być z diody termicznej a na mobo z termistora (chyba) Nieraz trza do opcji programików zaglądać!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypadek kosmicznych temperatur wystepuje rowniez jesli plyta posiada zlacze pod ktore mozna podlaczyc zewnetrzna czujke temperatury i ta czujka nie jest podlaczona.

W zaleznosci od plyty i programu w takim przypadku odczyty moga siegac nawet 200*C :wink:

Latwo to wylapac, gdyz niezaleznie do temperatury otoczenia i temperatury wewnatrz kompa taka temperatura jest zawsze stala (czasem wahania +/- 1*)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi