@pollo 7 Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Więc tak: niedawno wymieniałem procesor na Athlona. Zmuszony byłem w tym wypadku też do zmiany płyty głównej, sam już nie wiem jakiej :wink: . Gdy zaniosłem cały sprzęt do domu, podłączyłem wszystko, zabrałem się za Windowsa. Zainstalowałem XPproffesional. Później zacząłem instalować sterowniki i...klapa. Wszystko działa oprócz dźwięku. Rozkręciłem jednostke i zauważyłem że już nie mam karty dźwiękowej 8O Dostałem inną, zintegrowaną. Kumpel - informatyk przyczłapał się do mnie, sprawdził co trzeba i mówił coś o "Sis735" (to chyba sterownik) i "ecs k7s5a" (a to jego Firma ?). Nie wiem co zrobić. W Incie nie moge nigdzie znalezc tego sterownika. POMOOOOOOOCY? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 www.ecs.com.tw tam szukaj sterow do dzwiekowki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Tam do pobrania sterownik SIS735 http://driver3.sis.com/audio/7012/a12111.exe pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Nie zapomnij o uaktywnieniu dźwiękówki w Biosie. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Ee tam... Zrzuć sobie z www.cmedia.com.tw Jeśli się nie mylę, tam jest CMI9739, sprawdz sobie na stronie ECS. Ew. zerknij na www.soyousa.com - tam często mają nowsze wersje sterów niż na stronie C-Media. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@pollo 7 Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Dzieki. Ratujecie mi życie...ups: kompa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@pollo 7 Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Nie dało rady. Szukalem na tych stronach tego sterownika, znalazlem, probowalem zainstalowac i podczas instalacji pojawil mi sie blad (wyskoczyly jakies liczby w oknie) i nie mozna bylo zainstalowac. BIOSu jeszcze nie sprawdzalem, ale nie omieszkam sprobowac. :D Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 @pollo 7, zmień tytuł wątku (przycisk "zmień" w pierwszym poście), bo tytuł "Duży problemik" nie mówi nic konkretnego o treści wątku, jest więc nieregulaminowy. Do nowych/rzadko nas odwiedzających użytkowników- WAŻNE! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@pollo 7 Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Hej. Mam znowu ten sam problem :P Wcześniej jakoś go rozwiązałem. Zainstalowałem stery od Avance AC97 i działalo. Ostatnio miałem formata, próbowałem od nowa zainstalować i guzik. Może moglibyście wspomóc mnie jakimś linkiem do jakiwgoś nowszego ww. sterownika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agentlos Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Ja mam sterownik z inta (nie wiem z jakiej), ale jak formatuje kompa to od razu go instaluje i nigdy nie miałem problemu z jego zainstalowaniem. Wcześniej mikrofon mi nie działał, a teraz działa. Jeśli nadal nie znajdziesz to mogi ci przesłać takie jakie ja urzywam. Powinny działać. Moja płyta głownna to: K7S5A v.1.0, SIS735, Kodek dziwęki AC'97. Jeśli masz taka jak ja co wniosuje z tego co napisałeś wcześniej (ale jestem mądry) :lol: i nie masz nadal sterów to napisz do mnie wiadomość lub daj Maila to Ci podeśle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 podpowiem ze k7s5a zaleznie od rewizji mialy różne dzwiekówki onb,,, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black-Jack Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 tutaj jest watek na temat k7s5a http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=49399 znajdziesz potzebne ci linki i wszystko na temat tej plyty jesli niemasz kilku dni na czytanie mozesz zajzec tutaj http://forum.purepc.pl/post-980238.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia0505 Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 CZEŚC PRZECZYTAŁAM TO CO NAPISAŁEŚ I CHCIAŁAM CIĘ PROSIOĆ O POMOC. INSTALOWAŁAM JUŻ KILKA RAZY STEROWNIKI DO K7S5A PRO SIS735, ALE CAŁY CZAS YSKAKUJE MI BŁĄD 10, JUŻ NIE WIEM CO MAM ROBIĆ. BŁAGAM POMOCY!!!! SYLWIA Ja mam sterownik z inta (nie wiem z jakiej), ale jak formatuje kompa to od razu go instaluje i nigdy nie miałem problemu z jego zainstalowaniem. Wcześniej mikrofon mi nie działał, a teraz działa. Jeśli nadal nie znajdziesz to mogi ci przesłać takie jakie ja urzywam. Powinny działać. Moja płyta głownna to: K7S5A v.1.0, SIS735, Kodek dziwęki AC'97. Jeśli masz taka jak ja co wniosuje z tego co napisałeś wcześniej (ale jestem mądry) :lol: i nie masz nadal sterów to napisz do mnie wiadomość lub daj Maila to Ci podeśle 1009950[/snapback] Nowy_Dokument_tekstowy__2_.txt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Mam bios z tej strony http://members.home.nl/jsruisch/BIOS%20ROM...ES/K7S5A900.rar jak mam go wgrać bezprogramowo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Nazwij plik z biosem amiboot.rom nagraj go na dyskietke, uruchom z niej komputer i nacisnij ctrl+home i powinien sie wgrac, a jak nie to uzyj amiflash'a albo uniflash'a i wgraj normalnie tak jak to sie wgrywa (dyskietka bootwalna itd). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...