!!!KASZTAN!!! Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Moje boje z firma Angela. Od dluzszego czasu przymierzalem sie do zmiany mojego wysluzonego Enlighta na cos bardziej "trendy" :wink: 8) Niestety jakos nigdy nie umialem trafic zeby ktoras z obudow ktore mi sie podobaly byly na stanie, w koncu dowiedzialem sie po rozmowie z Angela ze beda 20 stycznia, pojawily sie dzien pozniej, ja zlozylem zamowienie 22 stycznia przesylka mial dojsc w poniedzialek-wtorek, tego samego dnia zamowilem Herculesa 9700 z benchmark.pl (sklep komputronik). Karta doszla w poniedzialek, kurier nie zastal mnie w domu i zadzwonil na komorke wszystko super profi. Minal poniedzialek, mija wtorek ja nadal czekam na obudowe, lacze sie z Angela przez ich Live chat ktory wtedy zaczal grymasic i zrywac polaczenia ale udalo sie i pytam co z moim zamowieniem, rozmowczyni zaczyna sie wykrecac od odpowiedzi i wciskac jakies glupoty o urlopach za granica i u nas. W koncu dowiedzialem sie ze po realizacji zamowien z grudnia obudowy sie skonczyly (myslalem ze juz wszyscy uzywaja komputerow do kontroli stanow magazynowych - frajer ze mnie) ja mam czekac nadal lub ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> sobie inny model albo wycofac zamowienie, wyszlo na to ze Angela zamawia po jednej obudowie z kazdego rodzaju... dystrybutor z bozej laski. Bylem wsciekly ale co zrobic? Najgorsze bylo to ze nikt nie zadzwonil, nie przyslal maila z zawiadomieniem, nie bylo zadnego przepraszamy albo dostanie pan rabat, lub dorzucimy swiecacy wiatraczek, dopiero jak sam sie upomnialem dostalem darmowa wysylke. Obudowa przyszla, jest swietna, taka jak chcialem ale niesmak pozostal... Planowalem tez zrobic jakis maly modding na elementach Sunbeam ale wiem juz ze nie warto sie denerwowac (jest jeszcze Cooler Master i Akasa), mam nadziej ze kiedys przeczytam na forum ze Angela zaczela powaznie traktowac klientow ktorzy kupuja jakby nie patrzec drogie komponenty, moze wtedy podejme jeszcze jedna probe... Poki co radze szukac obudow gdzie indziej lub uzbroic sie w spory zapas cierpliwosci. hmm co do urlopow za granica , to nie jest wykrecanie , tylko fakt - prawdopodobnie zlozyles zamowienie i zostalo ono rozpatrzone przez Michala , ktory wlasnie jest na urlopie i rozmawiales z kims (korespondowales) ktory go zastepuje .... przykro mi ze tak wyszlo z obudowa, aha - dla scislosci - magazyn mamy w komputerze .... co do powaznego traktowania klientow - to jest Twoje zdanie - zmienilbys je gdybys osobiscie do nas przyszedl i zobaczyl co sie dzieje ... :) co do akcesoriow sunbeam , akasa , coolermaster - sa na stanie - prawie kazdy produkt , lecz tez powoli sie koncza .... nie ma sie o co obawiac - w przypadku zamowienia jakiegos komponentu , ktory przypadkowo jest na sklepie a na magazynie nie ma , to od razu powiadamiamy o tym mailowo lub telefonicznie i staramy sie wynegocjowac jakis kompromis (dla obu stron dobry) co do szukania obudow gdzie indziej ..... - jezeli u nas nie ma jakiegos modelu , to oznacza ze tez najprawdopodoniej nie ma ich gdzie indziej , ale w kazdym badz razie warto probowac .... do Gorgus - jezeli Twoje zamowienie zostalo przyjete , to jak tylko obudowy przyjada , to od razu wykonujemy telefon do klienta i o tym powiadamiamy - a szczegolnie gdy Ty zamowiles obudowe i dokonales przedplaty na konto - zostaniesz obsluzony na pierwszym miejscu ... wysylki realizujemy jezeli zamowienie zostalo zlozone przed godz. 17 to Szybka Paczka (obudowy) wyruszaja w ten sam dzien .... aha dla wyjasnienia dla tych co oczekuja na obudowy : !!! OBUDOWY BĘDĄ POD KONIEC LUTEGO !!! i wszystkie oczekujace zamowienia zostana zrealizowane ... to wszystko z mojej strony ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 co do szukania obudow gdzie indziej ..... - jezeli u nas nie ma jakiegos modelu , to oznacza ze tez najprawdopodoniej nie ma ich gdzie indziej , ale w kazdym badz razie warto probowac .... niezgadzam sie. w czasie jak czekalem na moja obudowe, taka sama byla w age'u dostepna. inna sprawa ile tam kosztowala :roll: pewnie goscie robia duze zapasy i zamawiaja tak zeby im sie nie skonczyly i caly czas byly 'na stanie'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 a.ja.wyslalem..na.angela@angela.pl.juz.2.maila.z.pewnym.zapytaniem.i.nie.otrzyma lem.ani.jednej.odpowiedzi.. .maile.byly.poprzedzone.telfonem.do.centali.gdzie.pewien.pan.nie.umial.odpowiedz iec.na.moje.pytanie i.kazal.napisac.maila... LOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 hmm co do urlopow za granica , to nie jest wykrecanie , tylko fakt - prawdopodobnie zlozyles zamowienie i zostalo ono rozpatrzone przez Michala , ktory wlasnie jest na urlopie i rozmawiales z kims (korespondowales) ktory go zastepuje .... przykro mi ze tak wyszlo z obudowa, aha - dla scislosci - magazyn mamy w komputerze .... co do powaznego traktowania klientow - to jest Twoje zdanie - zmienilbys je gdybys osobiscie do nas przyszedl i zobaczyl co sie dzieje ... :) Wiem co sie dzieje jak jest duzy ruch sporo czasu przepracowalem w roznych firmach, to zadne tlumaczenie, nic nie tlumaczy dystrybutora na Polske z takiego balaganu i lichych stanow magazynowych. Jesli chodzi o stany magazynowe to sorry ale nic nie wskazuje na uzycie komputera, specjalnie czekalem az obudowy beda na stanie zeby je zamowic, jak juz przyszly to okazalo sie owszem ale nie dla mnie. Poczulem sie jak klient kategorii B. Kolejny frajer napalil sie na chiefteca, niech swoje odczeka. co do akcesoriow sunbeam , akasa , coolermaster - sa na stanie - prawie kazdy produkt , lecz tez powoli sie koncza .... nie ma sie o co obawiac - w przypadku zamowienia jakiegos komponentu , ktory przypadkowo jest na sklepie a na magazynie nie ma , to od razu powiadamiamy o tym mailowo lub telefonicznie i staramy sie wynegocjowac jakis kompromis (dla obu stron dobry) Wlasnie o te powiadamianie mi chodzi jakos to nie funkcjonuje jak nalezy, zalozmy ze sie przelamie i pozamawiam ze dwie katody pare wiatrakow grille i glowire, bede znow czekal cholera wie jak dlugo z mala nadzieja ze moze tym razem dostane wiadomosc jesli czegos bedzie brakowalo, ja zeby nie podnosci sobie kosztow wysylki bede czekal miesiac zeby moglo przyjsc wszystko na raz a potem sie okaze ze te rzeczy ktore byly juz sie sprzedaly i znow trzeba czekac. A jesli chodzi o negocjowanie kompromisu to sami powinniscie go proponowac, zebym nie musial sie dopraszac jak sami zwaliliscie sprawe. co do szukania obudow gdzie indziej ..... - jezeli u nas nie ma jakiegos modelu , to oznacza ze tez najprawdopodoniej nie ma ich gdzie indziej , ale w kazdym badz razie warto probowac .... Obudowy mozna bez trudu kupic gdzie indziej, oczywiscie przewaznie nieco drozej ale zrobilbym to zaraz gdyby byla opcja wymiany zasilacza niestety tylko u was mozna bylo go wymienic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 kupilem tez u Ageli budke bez zasilacza, nie czekalem wogole ale to raczej dlatego, że wybrałem model który mieli na stanie :wink: Nie to żebym bronił Angeli ale wszystko poszło myk myk :D . A gwarancja na budkę jest wieczysta. :D Poszukaj co oznacza "gwarancja wieczysta" ;-) Bo obudowy te przestają być produkowane (EOL), a gwarancja jest owszem, ale do czasu zakończenia produkcji danego modelu, dlatego wolę gwarancję w miesiącach, a nie wieczystą :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gercio_W Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 :D Poszukaj co oznacza "gwarancja wieczysta" ;-) Bo obudowy te przestają być produkowane (EOL), a gwarancja jest owszem, ale do czasu zakończenia produkcji danego modelu, dlatego wolę gwarancję w miesiącach, a nie wieczystą :wink: :o No wszystko kiedys przestaje byc produkowane, seria BX jest dosyć swieża, wiec jeszcz chwile będą ją tluc. Poza tym, to za jest napisane "wieczysta" az tak wiele nie przeszkadza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!!!KASZTAN!!! Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 a.ja.wyslalem..na.angela@angela.pl.juz.2.maila.z.pewnym.zapytaniem.i.nie.otrzyma lem.ani.jednej.odpowiedzi.. .maile.byly.poprzedzone.telfonem.do.centali.gdzie.pewien.pan.nie.umial.odpowiedz iec.na.moje.pytanie i.kazal.napisac.maila... LOL prosze podac z jakiego maila byly pisane zapytania.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!!!KASZTAN!!! Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 no wiec.... po dwoch dniach uzywania obudowy z serii BX oraz zasilacz 420 W dual fan. obudowa rewelacja, montowanie urzadzen super, wykonanie prawie bdb. Dlaczego prawie ? klapka odtstaje w gornym prawym rogu o ok. 1 mm i takie sie to wydaje malo estetyczne i jak za taka kase wymagalbym idealnego wykonanie. Napisalem do chieftec.pl i odpisali: "trudno tak juz musi byc" no to tez malo profesjonalne..... coz.... bez komentarza. zasilacz ? chyba oki :) troche wysokie napiecia ma, testowane MotherBoard Monitor, wiec 3.3 dochodzi do 3.42 reszta waha sie w granicach 5%, wiec chyba ok ? :) zakup dobry, ale pozostaje maly nie smaczek :) wysylka NATYCHMIASTOWA wiec tu wielku plus dla firmy ANGELA. NIGDY NIE NALEZY SIE SUGEROWAC POMIARAMI Z CZUJNIKOW Z PLYTY GLOWNEJ !!!!!!! ' jezeli masz watpliwosci co do napiec na zasilaczu to nalezy zmierzyc je miernikiem cyfrowym lub analogowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 tak, wiem o tym, ale niestety nie mam bladego pojecia jak to mierzyc :( moze ktos sie pokusi na drobny opis krok po kroku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 masz miernik z regulacja (takie pokretlo po srodku) i ustwiasz skale do 30V z lewej jest czerwona sonda z prawej czarna no i czarna podlanczasz do masy (czarny kabel) a czerwona miezysz np 12V (zolty) zmieniasz skale do 10V i miezysz 5V i 3.3V przynajmniej tak jest u mnie na analogowym mierniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 aha kapuje. Czy to robic na zasilaczu., ktory zasila kompa, czy odpiac zasilacz ? a jak mierzyc pozostale napiecia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!!!KASZTAN!!! Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 aha kapuje. Czy to robic na zasilaczu., ktory zasila kompa, czy odpiac zasilacz ? a jak mierzyc pozostale napiecia ? wszystko nalezy mierzyc przy wlaczonym zasilaczu jezeli mierzyc linie 12v to nalezy + i - z miernika podlaczyc pod zolty i czarny w molexie jezeli mierzyc linie 5v to nalezy + i - z miernika podlaczyc pod czerwony i czarny w molexie - bo 12v to jest w sumie najwazniejsza linia ... a teraz wylecialo mi z glowy jak pomiar robic na 3,3v ... :? aha - jezeli to miernik analogowy , to sugeruje ustawic podzialke do 6v przy pomiarze 5v , a 14v przy pomiarze 12v - bedzie mozna wtedy dokladnie zmierzyc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 aha kapuje. Czy to robic na zasilaczu., ktory zasila kompa, czy odpiac zasilacz ? a jak mierzyc pozostale napiecia ? wszystko nalezy mierzyc przy wlaczonym zasilaczu jezeli mierzyc linie 12v to nalezy + i - z miernika podlaczyc pod zolty i czarny w molexie jezeli mierzyc linie 5v to nalezy + i - z miernika podlaczyc pod czerwony i czarny w molexie - bo 12v to jest w sumie najwazniejsza linia ... a teraz wylecialo mi z glowy jak pomiar robic na 3,3v ... :? aha - jezeli to miernik analogowy , to sugeruje ustawic podzialke do 6v przy pomiarze 5v , a 14v przy pomiarze 12v - bedzie mozna wtedy dokladnie zmierzyc ;) A ja powiem ze podpinam sie nie do wolnego molexa tylko do juz podlaczonego albo do glownej wtyczki mobo. Dowiedzialem sie ze kable stawiaja bardzo duzy opor i roznica miedzy wolnym molexem a wtyczka mobo wacha sie od 0.05V nawet do 0.1V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...