Skocz do zawartości
Jajo

podkrecony wolniejszy ;(((

Rekomendowane odpowiedzi

sprzet jaki w opisie ale mam taki problem! Jak podkrece proca tak jak w opisie to mam mnmiejszy wynik w 3dmarku niz jak mam nie podkrecony!!(7900pkt nie podkrecony, 7600pkt podkrecony) Nie potrafie tego skumac o co w tym chodzi!! Jedyna roznica jaka zmieniam w biosie jesli podkrecam proca, to napiecie oczywiscie i wylanczam Top performance(bo komp nie wstaje przy wlaczonym Top P. i podkreconym!!). Jest to opcja odpowiedzialna podobno za timing pamieci! Ale jak sprawdzam w sandze to roznica w wylaczonym top p. a wlaczonym jest taka ze pisze przy pamieciach CMD2 lub CMD1 !!Timingi pozostaja te same tzn:2-3-3-6 Co to jest te cmd?! Ludzie co maja tez tego gigabyte'a tez tak macie?? W sandrze i innych podobnych programach wyniki na podkreconym sa wyraznie lepsze!! Za co tak naprawde odpoiedzialna jest funkcja top performance ze daje takiego kopa a przy wylaczonym tak spowalnia! Wychodzi na to ze top perwormence jest duzo lepsze niz podkrecenie z 2400+ na 2700+!! Jakies propozycje??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzet jaki w opisie ale mam taki problem! Jak podkrece proca tak jak w opisie to mam mnmiejszy wynik w 3dmarku niz jak mam nie podkrecony!!(7900pkt nie podkrecony, 7600pkt podkrecony) Nie potrafie tego skumac o co w tym chodzi!! Jedyna roznica jaka zmieniam w biosie jesli podkrecam proca, to napiecie oczywiscie i wylanczam Top performance(bo komp nie wstaje przy wlaczonym Top P. i podkreconym!!). Jest to opcja odpowiedzialna podobno za timing pamieci! Ale jak sprawdzam w sandze to roznica w wylaczonym top p. a wlaczonym jest taka ze pisze przy pamieciach CMD2 lub CMD1 !!Timingi pozostaja te same tzn:2-3-3-6 Co to jest te cmd?! Ludzie co maja tez tego gigabyte'a tez tak macie?? W sandrze i innych podobnych programach wyniki na podkreconym sa wyraznie lepsze!! Za co tak naprawde odpoiedzialna jest funkcja top performance ze daje takiego kopa a przy wylaczonym tak spowalnia! Wychodzi na to ze top perwormence jest duzo lepsze niz podkrecenie z 2400+ na 2700+!! Jakies propozycje??

a pamiątki chodzą synchro z procem jak go przetaktowywujesz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wychodzi na to ze top perwormence jest duzo lepsze niz podkrecenie z 2400+ na 2700+!! Jakies propozycje??

Mam to samo - karta grafiki (przynajmnjiej w moim przypadku) jest akimś gardłem dla systemu. Podręcenie proca szmniejsza wynik 3dmarka. Chociaż sam wynik procka i pamięci jest lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to fakt, miałem kiedyś tą płytę, i przyznam że nie jest to najlepsze rozwiązanie do kręcenia...:( Przyczyn może być całe stado... wydaje mi się, że ta płyta podczas podnoszenia fsb podnosi też AGP (bo tam jest jakiś stosunek fsb do agp i pci) być może to wina tego, że karta dostaje zaduże agp sie ksztusic. druga sprawa, to jeśli masz aide to zrób tak, puść go na standart napięciu i fsb, daj to top perf. czy coś takiego (faktycznie to daje niezłego buta! ja na swojej msi na bartku i ramach no name, synchro z procem, mam z ok 2230 MB/s (odczyt) na 2500 MB/s!!!!!! tylko tym cpu interference a dla porównania powiem że na fsb 200 i tym topie jest tylko o 500 MB/s wiecej czyli 3 BG/s!!!!). Druga sprawa to północny most, jest na tej płyhcie troche skopany i być może dostaje za dużą przepustowość od ramu i proca i gubi sie z grafa! Trzecia sprawa, może go boleć napiecie na procu. Rada: odpal topa perform. ustaw synchro proc i ram i testuj all w aidzie, aha 3dmark to największe [ciach!]o! nie ufaj temu, bo wynikiw dużej mierze zależą od ilości testów (te gry całę tam, dużo omija). Grafike testuje sie tylko i wył. na jakiejś konkretnej grze! TYLKO!! Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...