Predator Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Niedawno przesiadłem się z 8k9ai (kt400) na 8rda3i rev 2.1. 8k9ai była ok, to myślałem że next epox też będzie rules. Ale po kolei: Mam cooler glacialTech igloo2450 i thortona2000+ ,który bez problemu idzie na defaultowym napięciu 1,60 na 2400Mhz. Seria AQXDA 0323SPMW. Pewnie na 2500Mhz też by poszedł ale nie sprawdzałem ;) Biorąc pod uwagę jego możliwości oc, to aż żal go nie wykorzystać. Całym problemem na tym epoxie są temperatury. I nie są to bynajmnmiej przekłamania czujnika, co niestety, potwierdza mój modecom przełączając się na wysokie obroty :( Temperatura proca pomimo dobrej wentylacji osiąga w idle 52 a w stresie 64C. Słabo? Sprawdzałem na tej samej mobo mój stary poczciwy AXP1700 który na 8k9ai osiągał po oc max 52C w lato. I co? I po paru minutach prime osiągnął 62C! Jeszcze dodam ,że cooler jest napewno założony ok. Robiłem to już wiele razy ;) A pod spodem jest AS Ceramique. Co to za cholernie duże temperatury???? Co z tym kurde robić? Sprawdzałem już na kilku biosach. Ostatni jes świeżutki z 4.02.2003. Zawiodłem się na Epoxie :( Chyba zmienie go na soltka75FRN2l. Wie ktoś jakie stabilne max fsb można na nim osiągnąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...