Alex13 Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Witam :) Mam zamiar zlożyć komputer doradzcie czy dobrze dobralem : Płyta Asus A7V600 (czy jest 1/6 na Fsb 200 ?) Barton 2.5 Hdd Sata Maxtor Czy to trafny wybór??Czy byście coś zmienili szanowni koledzy :) Może zalety i wady tych podzespołów?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Asus a7v600 - miałem okazjer sie nim pobawić - moze być, odczyt temp. zwalony, kosmiczne temp podawał(ale moze to była wina tylko mojego egzemplaża)Bardzoej bedziesz zadowolony z MSI na kt600 - też sie nią bawiłem,całkowicie bez problemowa płyta - polecam.wszystkie mobo na kt600 maja fsb 200 mhz przy dzielniku 1/6.Procek OK, hdd OK - tylko mobo zmień na MSI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Ja bym wybrał EPOX 8RDAE kręcenie jest super a do tego nForce2 a nie VIA600. na Allegro można kupić tanio. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20789385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Wszystko OK, tylko ze ja pomyslalbym nad jakas inna plytka, no i nie wiem czy na pewno potrzebujesz dysku na SATA. http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=51617 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=45425 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=37652 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=38025 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 bierz ta płyte http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5164 szybka, bezproblemowa, dobry dzwięk. normalne wskazania temperatur. najlepszy stosunek cena jakosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 ja dalej obstaje za msi na kt600 - naprawde swietna mobo.POszukaj, na forum mają ja ludzie i są zadowoleni.Jednak co VIA to VIA :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 ja dalej obstaje za msi na kt600 - naprawde swietna mobo.POszukaj, na forum mają ja ludzie i są zadowoleni.Jednak co VIA to VIA :P nio,i wlasnie dlatego bralbym cos na nF2 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 ja dalej obstaje za msi na kt600 - naprawde swietna mobo.POszukaj, na forum mają ja ludzie i są zadowoleni.Jednak co VIA to VIA :P nio,i wlasnie dlatego bralbym cos na nF2 :D :P A powiedz mi co takiego jest złego w chipsetach VIA :?: Jeżeli chodzi o awaryjność to nf2 rulez :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 wez Abita KV7 i Samsunga SATA i bedzie dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 ja dalej obstaje za msi na kt600 - naprawde swietna mobo.POszukaj, na forum mają ja ludzie i są zadowoleni.Jednak co VIA to VIA :P nio,i wlasnie dlatego bralbym cos na nF2 :D :P A powiedz mi co takiego jest złego w chipsetach VIA :?: Jeżeli chodzi o awaryjność to nf2 rulez :P Ale jesli chodzi o OC to nf2 tez rulezzz..... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 ja dalej obstaje za msi na kt600 - naprawde swietna mobo.POszukaj, na forum mają ja ludzie i są zadowoleni.Jednak co VIA to VIA :P nio,i wlasnie dlatego bralbym cos na nF2 :D :P A powiedz mi co takiego jest złego w chipsetach VIA :?: Jeżeli chodzi o awaryjność to nf2 rulez :P Ale jesli chodzi o OC to nf2 tez rulezzz..... :Dojej, no fakt ma zablokowne PCI.ALe nie każda płyta pujdzie odrazu na fsb 250 mhz.Na kt600 można bez problemu robić 220 mhz fsb co w niektórych przypadkach nf2 nie podoła.Dla niektórych urzytkowników bedzie dobrze jak bedzie miał fsb 200 mhz i w zupełnosći starczy.A pozatym via jakistaki stabilniejszy jest :P .Dalej jestem za msi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 ja dalej obstaje za msi na kt600 - naprawde swietna mobo.POszukaj, na forum mają ja ludzie i są zadowoleni.Jednak co VIA to VIA :P nio,i wlasnie dlatego bralbym cos na nF2 :D :P A powiedz mi co takiego jest złego w chipsetach VIA :?: Jeżeli chodzi o awaryjność to nf2 rulez :P Ale jesli chodzi o OC to nf2 tez rulezzz..... :Dojej, no fakt ma zablokowne PCI.ALe nie każda płyta pujdzie odrazu na fsb 250 mhz.Na kt600 można bez problemu robić 220 mhz fsb co w niektórych przypadkach nf2 nie podoła.Dla niektórych urzytkowników bedzie dobrze jak bedzie miał fsb 200 mhz i w zupełnosći starczy.A pozatym via jakistaki stabilniejszy jest :P .Dalej jestem za msi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 ja dalej obstaje za msi na kt600 - naprawde swietna mobo.POszukaj, na forum mają ja ludzie i są zadowoleni.Jednak co VIA to VIA :P nio,i wlasnie dlatego bralbym cos na nF2 :D :P A powiedz mi co takiego jest złego w chipsetach VIA :?: Jeżeli chodzi o awaryjność to nf2 rulez :P Ale jesli chodzi o OC to nf2 tez rulezzz..... :Dojej, no fakt ma zablokowne PCI.ALe nie każda płyta pujdzie odrazu na fsb 250 mhz.Na kt600 można bez problemu robić 220 mhz fsb co w niektórych przypadkach nf2 nie podoła.Dla niektórych urzytkowników bedzie dobrze jak bedzie miał fsb 200 mhz i w zupełnosći starczy.A pozatym via jakistaki stabilniejszy jest :P .Dalej jestem za msi :D Za nf2 przemawia dużo lepszy dżwięk. więc jeśli ktoś zamierza złożyć kompa z pozoru tańsza kt 600 moze być droższa po doliczeni karty dzwiękowej. jeśli bys się uparł na kt 600 to bierz EpoXa 8kra2+ a tak wogóle polecam 8RDA + . rev 2.2 w moim mieście koszztuje 360 zł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 masz racje, dzwięk jest lepszy......ja jestem za kt600 bo jest stabilniejszy poprostu.bardzoej mi do gustu przypadły mobo na kt600 niz nf2.W niedługim czasie zamierzam właśnie wymienicmobo na cosna kt600 - tu będzie ABIT bo ma dziury wokoło soketu, a szkoda ze niema tego MSI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 masz racje, dzwięk jest lepszy......ja jestem za kt600 bo jest stabilniejszy poprostu.bardzoej mi do gustu przypadły mobo na kt600 niz nf2.W niedługim czasie zamierzam właśnie wymienicmobo na cosna kt600 - tu będzie ABIT bo ma dziury wokoło soketu, a szkoda ze niema tego MSI nf2 jest mniej stabilny od kt 600 ? mozesz bliżej to wyjaśnić ? od kąd mam EpoXa z podpisu ani razu komp mi sie nie zwiesił. żadnych obiaw niestabilności. wiesz ile kolego nf2 jest szybszy od kt 600 . podam ci przykład. FSB 200 proc 2600 xp. kodowanie filmu z avi do vcd nf2 - czas 40 minut kt 600 - 55 minut gra NFS Srednio 7 klatek więcej na nf2 ( na kt 600 spadało mi do 30 na nf3 nie spada ponizej 37. ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 masz racje, dzwięk jest lepszy......ja jestem za kt600 bo jest stabilniejszy poprostu.bardzoej mi do gustu przypadły mobo na kt600 niz nf2.W niedługim czasie zamierzam właśnie wymienicmobo na cosna kt600 - tu będzie ABIT bo ma dziury wokoło soketu, a szkoda ze niema tego MSI nf2 jest mniej stabilny od kt 600 ? mozesz bliżej to wyjaśnić ? od kąd mam EpoXa z podpisu ani razu komp mi sie nie zwiesił. żadnych obiaw niestabilności. wiesz ile kolego nf2 jest szybszy od kt 600 . podam ci przykład. FSB 200 proc 2600 xp. kodowanie filmu z avi do vcd nf2 - czas 40 minut kt 600 - 55 minut gra NFS Srednio 7 klatek więcej na nf2 ( na kt 600 spadało mi do 30 na nf3 nie spada ponizej 37. ) zgadza sie ze jest szybszy.ALe 7 klatek :?: ehhh mnie to nie przekonuje.Poszukaj ile osub na forum miało problemy z NF2 a ile z kt600 - sie zdziwisz. BTW.POdaj mi na PRIV przepis kodowania filmu avi do VCD :?: :) Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 a ja wiem dlaczego 8rda3 nie ma COMow bo na 8rda i tak nie dzialaly to w nastepnej wersji Epox poprostu je usunal :P co do tych szybkosci to ostatnio (wczoraj) robilem testy przepustowosci Sisoft sandra 2003 i do fsb155 moj 8KHA+ szedl leb w leb z 8RDA kumpla (wyniki podawalismy sobie przez gg) ,powyzej juz jego byly delikatnie wyzsze (ale to dlatego ze moja plyta zaczela sie krzaczyc synchro z pamieciami na wyzszej fsb) Aida tez deptalem po pietach nf2 wiec jezeli nie z szybkosci pamieci,to z czego ma wynikac przewaga nf2?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 mi po poczytaniu troche o nf2 po jazdach jakie mialem z 8rda i kumpla Nf7s odechcialo sie enforsow raz na zawsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 KGB:no niby ten dual daje troszkę i jakis niby ten chipset szybszy :P grass:z tego co zauważyłem to z płytami na nf2 jest jak z ecesami :P polecam MSI kt600 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alex13 Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Witam :) Thx za pomoc w dobraniu sprzetu :) Wybralem Msi Kt6 Delta sr +Maxtor Sata+Barton 2.5+ddr 512 pc 400 Instalacja bezproblemowa,Barton 2.5xp @ 3.2xp bez problemu szyna 200 na Box wentylatorze :) do 58 c,dysk cichutki i szybki :).Polecam MSI kt6delta , wszystkie kabelki do Sata łącznie z przej. zasilania :),potestuje wiecej i cos napisze.Pozdrawiam i jeszcze raz thx wszystkim za pomoc w dobraniu dobrego sprzetu!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 grass:z tego co zauważyłem to z płytami na nf2 jest jak z ecesami :P trzeba trafic na dobrze dzialajaca sztuke :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Witam :) Thx za pomoc w dobraniu sprzetu :) Wybralem Msi Kt6 Delta sr +Maxtor Sata+Barton 2.5+ddr 512 pc 400 Instalacja bezproblemowa,Barton 2.5xp @ 3.2xp bez problemu szyna 200 na Box wentylatorze :) do 58 c,dysk cichutki i szybki :).Polecam MSI kt6delta , wszystkie kabelki do Sata łącznie z przej. zasilania :),potestuje wiecej i cos napisze.Pozdrawiam i jeszcze raz thx wszystkim za pomoc w dobraniu dobrego sprzetu!!!! hehe wiedziałem że bedziesz zadowolony :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 FumFel napisz jak bardzo nie lubisz nforsow :DDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 hmm..... dziwne są jakieś :P sam mam mobo na nf2 bo tak sie stało :D , ale juz napewno nie kupie :D , no chyba ze jakaś okazja bedzie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 ano fakt jak bym miał tego solteka co ty (na nf) to też bym nabrał niecheci do tego chipa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_emak Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Ten Asus A7V600 ma duzo fajnych bajerkow np. SATA z Raidem, 1GBit Lan 3com, zlacze wi-fi. Naprawde plyta jest warta polecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 ja bym wolal raczej abita na kt600 ... ale na razie nic nie zmieniam niema sensu poczekam na cos nowego :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Wiecie troszke mnie dziwi porownanie plyt z chipsetami z NF2 do ecs :| Po pierwsze ten chipset zostal wybrany najlepszym chipsetem 2003r chyba na kazdym mozliwym servisie polski i nie tylko a wy mowicie ze jest nie stabilny ???? Ja mam EPOXA 8RDA+ i w ostatnim czasie sprzedalem 2x abit NF7 i nf7-s oraz asusa a7n8x delux i uzytkownicy chwala sobie te plyty bardzo ... Moim zdaniem wasze problemy wynikaja z niewiedzy i checie "przedobrzenia" Ostatecznie najlepiej popatrzec po podpisach najbardziej sasłuzonych w OC maniakow, co 10 ma cos innego niz NF2 :wink: PS. DO AUTORA TEMATU : Ile kaski chcesz przeznaczyc na ten zestaw ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...