Skocz do zawartości
Pawko_78

Dlaczego GF2Ti nie daje rezultatów po podkreceniu ??

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze jakis czas temu po podniesieniu w jakikolwiek czestotliwosci pamieci badz procesora GPU odzwierciedlalo sie to podniesieniem ilosci pkt w 3d marku. Od kiedy podkrecilem durona z 800 na 1 GHz wszelkie zmiany taktowania nie przynosza rezultatu a jedynie spore grzanie sie karty. Dodam ze dodane sa radiatory na pamieci oraz przyklejony jest radiator z wentylatorem na thermopox (wczesniej bylo jakies badziewie). Podpowiedzcie o co tutaj chodzi ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie teraz kiedy podpialem GF 4 MX 440 i jest to samo ?? :) Zjechalem na procku na default czyli 8x100 ale nic to nei zmienilo. Wydaje mi sie ze ograniczenie lezy po stronie mocy procesora. Cyz moge miec racje ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie teraz kiedy podpialem GF 4 MX 440 i jest to samo ?? :) Zjechalem na procku na default czyli 8x100 ale nic to nei zmienilo. Wydaje mi sie ze ograniczenie lezy po stronie mocy procesora. Cyz moge miec racje ??

To ja ci powiem tak:

Przed zmianą zasilacza mój gf2mx200 chodził spokojnie, podkręcałem proca i grafe i był luz. Wymieniłem grafe na R8500 i zaczół psuć się zasilacz, non stop zwisy w 3d. Więc włozyłem zpowrotem gf2mx200 istawiłem wszystko default i też miałem zwisy mimo, że kiedys było wszsytko OK. Więc sam wyciągnij z tego wnioski :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Rozumiem. Jednak wydaje mi sie ze z zasilaczem jest wszystko ok poniewaz gdy z premedytacja przesadze z taktowaniem to reakcja jest prawidlowa tzn nastepuje przejscie monitora w stan czuwania. Wydaje mi sie wiec ze zasilacz wyrabia poniewaz nie zdaza mi sie zaden reset kompa przy tych operacjach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Rozumiem. Jednak wydaje mi sie ze z zasilaczem jest wszystko ok poniewaz gdy z premedytacja przesadze z taktowaniem to reakcja jest prawidlowa tzn nastepuje przejscie monitora w stan czuwania. Wydaje mi sie wiec ze zasilacz wyrabia poniewaz nie zdaza mi sie zaden reset kompa przy tych operacjach.

No a moze masz mozliwośc spradzenia innego zasilacza :?: Jakiegoś mocniejszego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi