solmyr Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Mam takie pytanie i potrzebuję szybkiej odpowiedzi. Moja siec wygląda tak - modemo-router asmax 800c2 i do tego podpięte 3 komputery. Mam też switcha 8 portowego, którego chcę wpiąć do tej sieci: czyli modem - do niego podłączone 2 kompy i switch, a do switcha kolejne dwa kompy. Czy taka kombinacja będzie działać? Normalnie bym poprostu sprawdził, ale własnie robię remont, a switch jest gdzies wrzucony na strychu i znalezienie go wymagało by poświęcenia całęgo dnia, a dziś już muszę rozplanować połączenia i wkuć kable, więc byłbym wdzięczny za szybką odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 taka kombinacja powinna bezproblemowo działać, switch jest prawie transparentny (taki zwykły) więc Twoj router nawet nie zauważy różnicy. Zresztą switch wbudowany w asmaxa też nie jest częścią chipsetu głównego więc ma taki sam wpływ na sieć jak ten który podłączysz do niego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdimar Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 potwierdzam u mnie tak jest ze do asmaxa jest podpiety 8 portowy switch a do niego następny 4 portowy i chula Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...