Skocz do zawartości
alienn

"trzepie" mi ekranem :-(

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam problem z karta graficzna radeon 8500 64mb (HIS)

a mianowicie 'trzepie' mi ekranem na lewo i prawo. widac to tylko w grach - normalnie w windowsie jest wszystko OK. nie jest to wina monitora bo probowalem na innym kompie z calkowicie inna konfiguracja i dalej sie tak dzieje :-( mam wrazenie ze podczas gdy na ekranie sie cos dzieje (ruszam sie gostkeim albo cos ) to nie trzepie. jak zatrzymam sie w miejscu to jest to wyraznie widaci, drazni to bardzo.

pomocy bo niewiem o co chodzi

mam najnowsze catalysty.

z gory dzieki za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Probowalem w 800x600@85Hz i 640x480@85Hz i 1024x768@75Hz w demo FarCry (bo aktualnie mam zainstalowane) i na ekranie tytulowym jest spoko (szczegolnie jak jest duzo czarnego) ale jak wejde do opcji to masakra...

karta jest niekrecona i na standardowym chlodzeniu wiec moze sie nie grzeje :P

probowalem na zasilce 235wat i 300wat

probowalem wlasnie w prince of persia (1024x768@75Hz) i chyba nic nie trzesie (albo przynajmniej tego nie widac)... nie wiem o co chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze bardziej sprecyzuje co sie dzieje na ekranie :

ekran moze nie tak ze sie trzesie ale faluje okropnie i to wiadc wyraznie szczegolnie na liniach i w miejscach gdzie jest duzy kontrast. tak jakby jedna klatka jest wyswietlana jakby o 1 pixel bardziej w lewo a druga w prawo (albo odwrotnie :P). w kazdym razie widac to wyraznie i mnie wqrza

w 3dmarku 2k1 faluje niemalze symbolicznie i trzeba sie wpatrzec w obraz i wtedy sie dostrzeze minimalne falowania ktore w niektorych momentach testu sie nasilaja

hilfe :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi