luminat Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Mam kompa z procesorem Pentium 120Mhz i chcialbym go podkrecic, ale nie wiem jak. Uzywalem programow CPUCool i CPUFSB i nie moge za pomoca nich podkrecic procka gdyz nie znam PLL. Plyta glowna to Lucky-Star 5L-VX1C/VX1e/VX2B, nazwa odczytana za pomoca programu AIDA32. Jak by ktos wiedzial jak podkrecic tak archaiczny komputer bede bardzo wdzieczny. Po co chcę podkrecic ten komp? Chce mu dodac skrzydel! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotras Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Niestety szkrzydel mu nie dodasz no bo co mozna wyciagnac z p120 na statych plytach zmienialo sie mnoznik dip-swithem poszukaj w googlach o twojej mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Prędzej zworkami przez zmianę fsb na np. 75mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luminat Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Ok juz znalazlem instrukcje do tej plyty (PDF). Okazalo sie ze jest to Lucky-Star 5I VX2B Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luminat Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Podkręcilem procesor do 150MHz (75x2). Jak sie okazalo mnożnik ma zablokowany,a FSB 75Mhx to maksimum dla tej plyty. Podnioslem napiecie z 3,3V do 3,52V. Komp chodzi stabilnie i nie zaliczyl ani jednego zwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...