Capoeira Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 cze.mam bardzo uciazliwe piski do zlikwidowania.zrobilem sobi wlasny sprzet audio do samochodzu.CD-rom + tda1562q.jak zalcze sam wzmacniacz i wlcze samochud to sBychac piszczenie wraz z obotami silnika jaksa wieksze obroty to jest to wyszsza czestotliwosc.jak zalacze cdroma to slychac jak on to czyta, takie pare piszkow i botem inne brzeczenia. jak to wyeliminowac?czy macie schematy jakis filtow czy cos w tym stylu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dns Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 najlepiej jak pojdziesz do sklepu z gratami elektronicznymi i poprosisz o filtr antyzakłóceniowy na 12V do radia samochodowego... koszt banalny ....... ladnie wykonane i ma bezpiecznik..... mozna samemu konfiguracja na filtra typu Pi lub T moga byc tez niepelne......bedzie chodzic.....zrobilem sobie kiedys taki z kondensatora od pralki.....i dławika od jakiegos sprzetu...... dzialalo ok generalnie im wieksza pojemnosc kondona tym lepiej (sporo mF)..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capoeira Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 ja robiBem na pracowni komputerowej w takim programie chyba elektronik workbench i te 2 filtry co prawda dzialaly ale mialy bardzo ale to bardzo szerokie pole tlumienia. a jak wygladal ten twuj filtr i do jakiego urzadzenia go zastosowales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 a ja mam pytanko czy tv i komp moga byc blisko siebie? w dodatku mam niedaleko radio... tv byloby oddalone od kompa max 20-30cm , od radia jakies 100-110cm. nie bedzie jakichs zaklocen? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dns Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 filtr ten sluzyl do eliminacji tych piskow z alternatora, mialem go na kablu zasilania do starego radyjka alpine bo ono cos bylo zamotane i nie mialo tego filtra, normalnie kazdy sprzet ma cos takiego w obwodach wejsciowych zasilania filtr made by dns to szeregowo dlawik i rownolegle kondensator elektrolityczny, dławik na kablu +12 of coz, dowalilem jeszcze bezpiecznik na kabel przed fitrem zeby w razie czego bylo zabezpieczenie dodatkowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dns Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 a ja mam pytanko czy tv i komp moga byc blisko siebie? w dodatku mam niedaleko radio... tv byloby oddalone od kompa max 20-30cm , od radia jakies 100-110cm. nie bedzie jakichs zaklocen? pozdro moze siac..... u szwagra tak jest i u kumpla tez... nie na wszystkich kanalach ale jak ma kompa wlaczonego to mu troche obraz siada..... mozna pokombinowac z kablami tv zeby byly nieco oddalone od tych od kompa...powinno troszke pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capoeira Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 a czy wartosci tych dBawików sa obojetne.moga to by zwuczajne cewki?. rozerbraBem zasilacz atx i tam sa jakies dupsy . jak to urzyc by dziaBaBo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dns Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 wydaje mi sie ze najlepsze by byly na jakims rdzeniu .... ten moj dlawik byl dosc spory...wygladal prawie jak transformator, byl na karkasie nie wiem jakie sa parametry tych cewek z zasilacza.... mozesz sie pobawic..... raczej nie powinienes nic popsuc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...