Hubert Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 W jaki sposob zmienic na wiatraczku od CPU napiecie z 12V na np.7?V.Na razie przy 12V mam 45-48stopni C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franz Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 ja bym raczej nie zmienial na 7v przy takiej temp., ale jak sie upierasz to podepnij czerwony kabelek od coolera do żółtego a czarny do czerwonego i masz 7volt (do takiej wtyczki jak ta co hdd zasila np. :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 musish odciac koncowke ktora podponash do plyty glownej i przylutowac do kabla najlepiej od cd [ Y B B R ] ________ Y - zolte ----- + 12v /O O O O B - czarne ---- - 12v |________| B - czarne ---- - 5v R - czerwone -- + 5v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 To mowisz franz,ze temeraturka za wysoka? a jaka powinna byc na moim procku?to moze zwiekszyc wentylka na wieksz?ale tym razem na slizgowe albo 8O magnetyczne 8O bo teraz mam lozyskowe i nawet jak sie go palcem bujnie to juz glosno :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 u mnie pod winda jest 55 stopni na spowolnionym coolerku a procek jest nie krecony ( 1 GHz ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 to swietna u mnie 35-40 na badziewnym coolerku ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 to swietna u mnie 35-40 na badziewnym coolerku !:) nie lubie odkurzaczy i moj smiga na 4,5V a kreci sie jakies 2500rmp.ale w najblizszym czasie volcano7+ :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alek777 Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 też miałem problem z głośnym wiatrakiem <4000obrotów Jamico z miedzianą wkładką lecz zamiast zmniejszać prędkość w odległości 1,5cm od ów wentylatora zainstalowałem drugi (taki z zasilacza 80x80x30mm 1600 obrotów) przez co powietrze jest przyśpieszane stopniowo i o dziwo dwa wentyle działają ciszej a i ton chałasu jest niższej częstotliwości co wyeliminowało ból głowy po 2h pracy (czyt. grania) przy kompie a co do temp. : 1200@11.5x119=1368, ram154mhz, max61stopni przy aktualnych upałach na poddaszu - prosze o komentaż pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...