POWER BY AMD Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 a dogrywka i zjazd kart w wakacje na zlocie tweaka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 To zrobimy rywalizacje na GF256 DDr i SDr ja biore GF SDr i moge sie scigac z kims.. jak widac to tylko Niemiec& POWER BY AMD maja tylko na SDr ale moze ktos jeszcze sie skuci :) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 SDR'a wyrwalismy za friko, ale zakupu DDra nie wykluczamy. czy bedzie mozna bierac w 2 kategoriach z 2 roznymi kartami?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Czy jest jakas roznica sprzetowa w gf256 a gf256pro ( np Annihilator ) ?? berkut: dlaczego zrezygnowales z tego Annihilator'a ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 vo kupilem innego ;] to sa takie same karty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Czy jest jakas roznica sprzetowa w gf256 a gf256pro ( np Annihilator ) ?? berkut: dlaczego zrezygnowales z tego Annihilator'a ? nie. Creative Labs Geforce 256 Annihilator PRo to nazwa własna karty od Creative! NV10 to jeden chipset i dzieli sie na 2 versje z pamięciami DDR i SDR. Tak więc wszelkie przydomki to nazwa własna producenta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Tzn moze byc roznica bo sa 2 wersje NV10- z metalowa plytka i bez, jak mozna sie domyslec ta z plytka jest lepsza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 a masz moze fotke, ktora to pokazuje i dlaczego ta metalowa jest lepsza? czy bez sciagania chlodzenia mozna zobaczyc roznice, bo jak bede zamawial przez net to bedzie ciezka zdjac radiator. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Powedzcie mi... czym sie roznia w kartach te takie "wieksze-szersze" pamieci... od tych zwyklych prostokatnych? ... sa dwa rodzaje gf256... wlasnie rozniace sie pamieciami... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Tzn moze byc roznica bo sa 2 wersje NV10- z metalowa plytka i bez, jak mozna sie domyslec ta z plytka jest lepszaale to raczej imo jest wyznacznikiem steepingu (Tak samo jest przecież w Nforce 2) ,niż versji chipsetu... wydajność na tych samych ustawieniach jest identyczna chip technicznie niczym sie nie różni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Tzn moze byc roznica bo sa 2 wersje NV10- z metalowa plytka i bez, jak mozna sie domyslec ta z plytka jest lepszaale to raczej imo jest wyznacznikiem steepingu (Tak samo jest przecież w Nforce 2) ,niż versji chipsetu... wydajność na tych samych ustawieniach jest identyczna chip technicznie niczym sie nie różni Z plytka masz wieksza szanse na nowszy stepping to po 1. Po 2- plytka znacznie lepiej odprowadza cieplo takze nawet jesli potencjalnie masz gorsza karte to bardziej mozesz podkrecic z powodu nizszych kart mówie po raz n-ty naucz sie czytać ze zrozumieniem :D ,piszesz to co ja chcąc zaprzeczyć :D paranoja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Co sadzicie o tym modelu: http://allegro.pl/show_item.php?item=21364241 ... niepokoja mnie pamieci :/ ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 mam pytanie czy quadro mod jest dozwolony ;) hmm zastanawiam se czy nie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> udzialu w zabawie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 mam pytanie czy quadro mod jest dozwolony ;) hmm zastanawiam se czy nie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> udzialu w zabawie :)jak pisałem miałem dwa CLAPy dawno temu. Na jednym wykonałem Quadro moda sprzętowego czyli poprzez przelutowanie rezystora + Wgranie biosu od Elsy. Jeżeli chodzi o 3dmarka to po Quadro modzie wyniki zegar w zegar były troszeńke gorsze (lecz w profesjonalnych programach graficzno projektujących wynik szedł wysoko w góre). Jedyny + Quadro moda to up zegarów poprzez bios (Quadro ma troche wyzsze zegary niz geforce),no ale po edycji biosu mozna to samo zrobić na GF :D który statystycznie był szybszy. Tak więc nie wiem czy jest sens... (pozatym dodaj support jaki jest dla gd a jaki dla quadro) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 siostra jedzie na clap @ quadro - sa lepsze kolorki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 siostra jedzie na clap @ quadro - sa lepsze kolorkiSorry ale co to jest ten CLAP? Spotkalem sie juz pare razy z tym terminem... ale niebardzo wiem o co chodzi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Creative Labs Geforce 256 Annihilator PRo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Creative Labs Geforce 256 Annihilator PRoTHX :lol: ... Skoro wszystkim tak dobrze dziala ten clap... to moze mnie tez uda sie go wyrwac gdzies... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 do mnie powinien moj dzisiaj przyjechac / jutro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Wlasnie przyjechal moj GF'ik DDR ;] Moze kilka info przydatnego dla was: Vcore to 3V (jestem zszokowany biorac pod uwage to ze jest w 0.22mmik) Vddr 3.34V (nie jest 1:1 z 3.3V) Rdzen zasilany linia 3.3V (mierzone na mosfecie), pamiec zasilana z 5V linii Wlasnie grzeje lutownice na 1 mody, zaczne od wywalenia filtrow RFI i zaczne inne mody robic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 ja namierzylem CLAPa w komisie w olsztynie w cenie 80pln, ale kupie go (o ile zostanie kasa) po zjezdzie w gdansku. moze Wrzucisz fotki co i jak z nim robic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Wlasnie przyjechal moj GF'ik DDR ;] Moze kilka info przydatnego dla was: Vcore to 3V (jestem zszokowany biorac pod uwage to ze jest w 0.22mmik) Vddr 3.34V (nie jest 1:1 z 3.3V) Rdzen zasilany linia 3.3V (mierzone na mosfecie), pamiec zasilana z 5V linii Wlasnie grzeje lutownice na 1 mody, zaczne od wywalenia filtrow RFI i zaczne inne mody robic A co wlasciwie dorwales ?? Bo najpierw licytowales cos na allegro.. a potem napisales ze kupiles cos innego... Jaka firma? Jakie pamieci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Też się dołanczam. Ide coś szukać na Allegro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 CLAP, wczesniej takze licytyowalem clap'a ale potem kupilem innego za pomoca kup teraz Chodzi na 170/360, niesamowicie goraca karta, moj fx przy nim to pierdniecie jesli chodzi o grzanie sie rdzenia zrobilem mu mody na rfi i obraz jak zyleta jest, zaloylbym quadro ale kosztowaloby mnie to wydajnosci sporo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 CLAP, wczesniej takze licytyowalem clap'a ale potem kupilem innego za pomoca kup teraz Chodzi na 170/360, niesamowicie goraca karta, moj fx przy nim to pierdniecie jesli chodzi o grzanie sie rdzenia zrobilem mu mody na rfi i obraz jak zyleta jest, zaloylbym quadro ale kosztowaloby mnie to wydajnosci sporo 170/360 bez zmiany chlodzenia?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 jest zdjety radiatorek i zmieniony na jakis z chipsetu, chlodzony wnetylkiem 92mm moge zaraz delte zalozyc i zobaczyc co bedzie, ale wpierw lece pod prysznic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 no no inicjatywa i pomysl mi sie bardzo podoba .. dolaczylbym sie do tego ale nie wiem czy uda mi sie dorwac tego gf i mialbym male problemy ze sledzeniem waszych poczynan .... na stancji nie mam netu co by bylo duzym utrudnieniem chocby podania wiarygodnych wynikow a w domu na durniu 1800 mhz i ECS nie powalcze i nie bywam w nim za czesto :( ale zobaczymy ..... ps. a moze jakies zaklady kto wygra co ?? najpierw prezentacja kart .. delikatny opis i plan modowania i obstawiamy ?? maly hazardzik hyhy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Wygra... najlepszy ;) Co do wyrywania GF... Na allegro troche tego jest.. i ciagle przybywa nowy towar. Ja musze najpierw sprzedac tego pieronskiego herculesa 9100 ... :( Czytalem troche o porownaniu gf 256... i jezeli sie nie myle gf leadeka na standardowym chlodzeniu mial najlepsza wydajnosc. wyniki oc :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 kto tu mowi o standardowym napieciu a co dopiero o standardowym chlodzeniu :lol: BERQT pokaz fotki prosze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 http://paranoya.org/~berkut/GF256/Vmody.jpg http://paranoya.org/~berkut/GF256/vmody2.jpg Mod na filtry rfi - po nich grafa ma piorunujaco ostry obraz :mrgreen: 2 pierwsze nie sa na img bo z lekka duze sa Nie dalem wam samych opisow modow- sami juz je rozpracujecie- to co tam jest powinno juz wam wszystko powiedziec :mrgreen: Ja wybralem clap'a bo juz go znam po prostu... Ja mysle ze nie bede uzywal nic takiego jak freon itd, conajwyzej peltier, nie bede potrzebowal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...