cobex Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Witam. Własnie stałem się szczęsliwym posiadaczem w/w Zalmana, jednak z wydajnością coś kiepsko. Puściłem go na maximum obrotów, pasta Arctic Silver 5, dokręcony maksymalnie, procek Barton 2500 ( puszczony jako 3200 ) i temperaturę mam 45 stopni. Na jakiejś zwykłej siliconowej i ThermalTake Volvano 7+ miałem 47 stopni - na minimalnych obrotach ( czyli 3100 ). Dwa stopnie ? Wydaje mi się że to dziwne. Co o tym sądzicie ? pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Witam. Własnie stałem się szczęsliwym posiadaczem w/w Zalmana, jednak z wydajnością coś kiepsko. Puściłem go na maximum obrotów, pasta Arctic Silver 5, dokręcony maksymalnie, procek Barton 2500 ( puszczony jako 3200 ) i temperaturę mam 45 stopni. Na jakiejś zwykłej siliconowej i ThermalTake Volvano 7+ miałem 47 stopni - na minimalnych obrotach ( czyli 3100 ). Dwa stopnie ? Wydaje mi się że to dziwne. Co o tym sądzicie ? pozdrawiam. Poczyatj sobie inne pasty......45 stopni na Bartonie to jest temp w miare OK nic złego sie nie dzieje....bartony juz tak mają że wydzielają dużo ciepła.........ja tam bym sie na twoim miejscu nie martwił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Tak, o temperaturę się nie martwię, chodzi mi o różnicę między tymi dwoma coolerami. Właśnie go sciągnąłem jeszcze raz i zauważyłem że z jednej strony krzemu na procesorze jest mniej a z drugiej więcej pasty. Wygląda na ta że zapinka nierównomiernie dociska radiator do krzemu. Z jednej strony bardziej a z drugiej nieco mniej. Zapewne to wpływa na mniejszą wydajność. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 A więc, wentylem trochę "brutalnie" poruszałem w górę i w dół, i temperatura spadła do 41 stopni. Wydaje mi się że zapinka nie dociska równomiernie radiator do procesora, albo dociska za słabo. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=60946&highlight= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=60946&highlight= Dzięki za linka, wynika z tego że mam dużo mniejszą temperaturę niż u ciebie. :lol: Nie ma się co martwić. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...