Carkon Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Mam pytanie:czy na płycie głównej z obsługą Dual Channel np.Asus K7N8X Deluxe będzie chodzić jedna kość pamięci np. HyperX 512MB PC-400? PS.Słyszałem że na płytach z nForce2 z obsługą Dual Channel jedna kość pamięci chodzi ale nie jako nForce2 tylko jako Via. Z góry dziękuję za odpowiedź. Carkon. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 jasne ze bedzie chodzić ,ale oczywiscie w trybie 1 kanałowym ,czyli nie bedzie 128bitow tylko 64 i w zadnych wypadku płyta na Nforce 2 nie bedzie chodzić przy 1 koscia jako Via :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 To i jeszcze jedno. Nie K7N8X tylko A7N8X ... tak gwoli małej korekty :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 chodzi ale nie jako nForce2 tylko jako Via. :lol: Jasne, że będzie chodzić 8) Pewnie miałeś na myśli to, że KT600 nie obsługuje Duala 8) i jeśli do nforca2 nie włożysz duala to rzeczywiście będzie to działać jak w Via 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 To i jeszcze jedno. Nie K7N8X tylko A7N8X ... tak gwoli małej korekty :).Sorry, lekka zaćma przy pisaniu :) Pewnie miałeś na myśli to, że KT600 nie obsługuje Duala i jeśli do nforca2 nie włożysz duala to rzeczywiście będzie to działać jak w Via Nie chodziło mi o KT600 tylko o A7N8X Deluxe. Napisałeś też że nForce2 z jedną kością jako via bedzie chodzić a w/g marinsz0 nie.w zadnych wypadku płyta na Nforce 2 nie bedzie chodzić przy 1 koscia jako ViaJak to w końcu jest? Bo nie wiem komu wierzyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 PS.Słyszałem że na płytach z nForce2 z obsługą Dual Channel jedna kość pamięci chodzi ale nie jako nForce2 tylko jako Via. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego, nForce i Via to dwie równe konstrukcje. Kontroler pamięci na ViaKT600 jest i tak wydajniejszy, niż nForce w trybie dual. Różnica z i bez duala w nForce nie jest na tyle duża, żeby włosy rwać z powodu jego braku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Ok. Bardzo dziękuję za pomoc moderatorze Dijkstra. To mi rozjaśniło wiele wątpliwości. Pozdro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...