Berry Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Na nowym kompie (płyta ATX) zainstalowałem Winde XP Pro, wyłancza sie dobrze, ale tak jak na platformie AT po prostu do momentu "można teraz bezpiecznie wyłączyć komputer" i czeka na wyłączenie. Co trzeba zrobić by automatycznie się wyłanczał ??? :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Panel stero->opcje zasilania i tam ustaw sobie. Szukajka tez insnieje, było to juz na forum :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Jeszcze dodam coś do wypowiedzi mojego poprzednika: Jeśli to nie pomoże to sprubuj: Mój komp właściwości sprzęt menedżer urządzeń klikasz widok zaznaczasz pokazuj ukryte urządzenia I szukasz urządzenia AMP center czy jakoś tak Prawy przycisk wlanczasz to urządzenie i wszystko powinno chodzic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berry Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 No właśnie wydaje mi się że to musze włączyć bo te opcje do ustawiania tego z "opcje zasilania" po prostu znikneły, tylko problem w tym że nie moige tego znaleść, może ta opcja nazywa się troche inaczej ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 APM legacy center czy jakoś tak Nie moge tego sprawdzić, bo to pojawiało się na starym kompie, który aktualnie pracuje na Aurox'ie 9.2. A na nowym już tego nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Ze tak spytam: instalowales sterowniki od plyty glownej (chipsetu)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berry Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Zrobione, juz wszystko działa poprawnie. Co z tego wywnioskowałem !!!??? 1. Większość ludzi którzy mają ten problem, mają płyte MSI 2. Często w płytach MSI opcja ACPI jest wyłączona 3. Gdy instalujemy Winde XP to chyba sprawdza czy sa aktywne opcje ACPI i wzależności czy sa czy nie ma to instaluje oprogramowanie Jaki wniosek ???!!! Nie wystarczy tylko przestawić opcji w biosie by wszystko wruciło do normy, trzeba jeszcze potem przeinstalowac winde ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...