Skocz do zawartości
qb

Artefakty na Radku 9500@pro

Rekomendowane odpowiedzi

na poczatku mojego post chcialem zaznaczyc ze:

uzywalem opcji szukaj i nie znalazlem takiej sytuacji z jaka spotkalem sie na mojej karcie , ale jezeli naruszylem regulamin i zdenerwowalem moderatora to przperaszam i prosze o usuniecie posta.

Moja przygoda z radkiem rozpoczyna sie tak:

Po zakupieniu Radka za jedyne 519 zl w komputroniku :) (Radeon 9500 'bulit by ati' na Infineon'ach 3.0 ) zainstalowalem sterowniki Omegi 2514 - po ktorych radeon zmodowal sie na 9500PRO ... Wszystko jest cacy i wogole ale nie do konca ... NFSUnderground chodzi bez zarzutow , 3d mark 2003 wyciska nawet ponad 3500 PKT, czego sie nie spodziewalem na moich SDRach ... wszystkie gierki chodza plynnie i bez najmniejszych artefaktow , ale po zmodowaniu zapomnialem sprawdzic FILMOW ...

po wlaczeniu filmu w programach takich jak : Vplayer , Cinema Player , All Player i Windows Media Player na ekranie pojawiaja sie czarne kropeczki (nie jest ich duzo ale przeszkadzaja troszke) sa one ulozone w taka jakby wlasnie szachownice ... sa ulozone rzędami . Pomyslalem ze lipa ale postanowilem wlaczyc film na Winampie 5 i o dziwo wszystko chodzi bez zarzutow !? Zainstalowalem rowniez domyslnego playera z kodekow Divx i na nim rowniez obraz jest czysty .... nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje (tzn to dziwne bo przeciez to powinno na kazdym programie byc to samo , bo to ten sam film) , ale pogodze sie z tym jesli tak ma byc i nie da sie juz tego naprawic .

jesli macie jakis pomysl to prosze o podsuniecie mi go moze akurat zadziala ...

aha probowalem juz z antialiasingiem i tymi ustawieniami karty to niestety nie pomaga ...

i mam jeszcze jedno pytanie , a mianowicie : Jak mozna w szybki sposob (bez reseta kompa najlepiej) zmienic te 8 potokow na 4 potoki ... czy to wogole mozliwe bez reinstalacji sterow ?? (chodzi mi tutaj o to ze gdybym chcial sobie obejrzec film to zeby zmienic to na 4 potoki zeby obraz byl czysty)

aha i jesli to kogos interesuje to radek kreci sie tak jak informowali w komputroniku ... bezproblemowo (bez radiatorkow na pamieciach) mam 320proc i 320 pamiec

Z gory dziekuje za odpowiedzi

Pozdrawiam: QB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

postanowilem wlaczyc film na Winampie 5  i o dziwo wszystko chodzi bez zarzutow !? Zainstalowalem rowniez domyslnego playera z kodekow Divx i na nim rowniez obraz jest czysty

Więc po co chcesz zmieniać spowrotem na 4 potoi jak jest w tych we wszystkim innym i programach czysty. Poprostu odpuszczas se te co nie dizałaja a film oglądasz na tych co działają 8) Chyba, że żle zrozumiałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale na tych programach nie ma opcji do napisow .... gdyby byla to bym sobie odpuscil :) ... wlasnie szukam jakiegos programu ktory by mial edycje napisow i bylby czysty obraz ...

EDIT:

zauwazylem tez ze te programy na ktorych jest czysty obraz chyba wspomagaja ta technologie na RADEONACH ... moze to miec cos z tym wspolnego ?? (napewno wspomaga ja DIVX player - "Optimized for select ATI RADEON hardware" )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ qb

zmien glebie kolorow na 16B i odpal filmy, powinno byc dobrze :D

pewnie dodatkowe potoki w niewielkim stopnu sa uszkodzone...

u mnie podobnie gry i marki czyste lub nie widze a filmy ... trudno

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jejku YACA !!!! :) ze ja na to sam nie wpadlem :D :) WIELKIE DZIEKI :) bo wczoraj sciagnalem chyba ze 30 programow do odtwarzania filmow i tylko te 2 ktore wypisalem chodzily dobrze :)

po zmianie na 16 bit wszystko jest ok :) dzieki jeszcze raz

RADEK 9500 RULEZZZZZ :]

(Prosze moderatora o usuniecie topicu , bo juz wszystko sie wyjasnilo ... Po co zbednie zasmiecac forum.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi