maciej Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Dla próby wsadziłem w powyższą płyte XP1600+. Nie obsługuje bo rev. nie ten więc darowałem sobie i oddałem proca. Teraz za to mam problemy z kompem. Wsadzony TB1333 i komp się wiesza sporadycznie ale denerwuje takie zjawisko. Pytania: 1. Czy przez wsadzenie XP mogłem powalić płyte? (XP bierze mniej pradu więc chyba nie) 2. Czy napięcie +5V na poziomie 4.76-4.80 moze być przyczyną zwieszania sie??? Poprzednio na TB 1000 nie było problemów, a obecnie nawet powrót do TB1000 wiąże się z zwisami :( Zaznaczam, że takie napięcia nie przeszkadałay TB1000, wszystko smigało... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Dla próby wsadziłem w powyższą płyte XP1600+. Nie obsługuje bo rev. nie ten więc darowałem sobie i oddałem proca. Teraz za to mam problemy z kompem. Wsadzony TB1333 i komp się wiesza sporadycznie ale denerwuje takie zjawisko. Pytania: 1. Czy przez wsadzenie XP mogłem powalić płyte? (XP bierze mniej pradu więc chyba nie) zleży co masz na myśli mówiąc "mogłem zwalić" jeśli robiłeś to na tzw. chama to byc może, ale wątpię co do xpeka 1600 to czemu nie zaktualizowałeś biosa????? teraz być miał duużo szybszy sprzęt :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 chyba że nie mówisz o uszkodzeniu fizycznym... a pewnie takie miałeś na myśli więc jeśli tak to napewno nic nie schrzaniłeś samym włorzeniem procka ale spróbuj zrobic update biosa powinno pomódz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Bios mam najnowszy, taki jak Ty :))) Rev płyty jest zły. Rozchodzi sie o to czy mogła szczelić jakaś elektronika na płycie??? Inaczęj będę kombinował z np. pamiatkami czy zasilaczem. hociaż i to mnie martwi bo przed założeniem XP bbyło OK a teraz powrót do przeszości jest troszkę trudny... Nic nie robiłm na hama bo nie mam siana zeby odstawiać brutala :))) 370 PLN nie chodzi piechotą :))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Bios mam najnowszy, taki jak Ty :))) Rev płyty jest zły. Rozchodzi sie o to czy mogła szczelić jakaś elektronika na płycie??? Inaczęj będę kombinował z np. pamiatkami czy zasilaczem. hociaż i to mnie martwi bo przed założeniem XP bbyło OK a teraz powrót do przeszości jest troszkę trudny... Nic nie robiłm na hama bo nie mam siana zeby odstawiać brutala :))) 370 PLN nie chodzi piechotą :))))) wydaje mi sie że z powodu włożenia procka nie powinno sie nic stać z płyta ani z jakimkolwiek innym urządzeniem w twoim kompie no chyba że np.: źle ustawiłeś vcore ;) ale pewnie masz auto wybór albo cos gdzies nie chcacy nie wiedząc o tym uszkodziłeś fizycznie ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Człowieku co Ty gadasz 8O 8O 8O Nie wiem o co Ci chodzi z tym rev.?? jaśli masz wersję płyty 1.04 lub wyżej to o co chodzi??? Kumpel miał podobny problem (taka sama płyta) chodziło u niego o to że chipset miał 43 stopnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Człowieku co Ty gadasz 8O 8O 8O Nie wiem o co Ci chodzi z tym rev.?? jaśli masz wersję płyty 1.04 lub wyżej to o co chodzi??? Kumpel miał podobny problem (taka sama płyta) chodziło u niego o to że chipset miał 43 stopnie dobrze że o tym wspomniałeś to prawda ta płytka ma niesety problemy z chłodzeniem chipsetu a dlatego że pod radiatorkiem na chipsecie nie ma pasty!!! Osobiście nie chciało mi się tego rozierać ale u mnie jest to zbędne bo z boku obudowy mam wentyla od zasilacza :P więc chipset w upały mam max 34 stopnie a tak normalnie 27-30. A co do tego REV to też tego za bardzo nie zrozumiałem :) :) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Z rev jest sprawa taka. 1.05 nie obsługuje XP'ków, do tego potrzebna jest 1.05. Co do zwisów to jaki masz Vcore? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Z rev jest sprawa taka. 1.05 nie obsługuje XP'ków, do tego potrzebna jest 1.05. Co do zwisów to jaki masz Vcore? uff... całe szczęście że mam 1.05. :P :P :P 8) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Z rev jest sprawa taka. 1.05 nie obsługuje XP'ków, do tego potrzebna jest 1.05. Co do zwisów to jaki masz Vcore? uff... całe szczęście że mam 1.05. :P :P :P 8) 8) ja też 8) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Ja niestety nie mam 1.05. i to jest [gluteus maximus] :( Podejżewam ze mam podróbkę ASUSa bo mam metalową dźwigienkę do mocowania procka a to niespotykane u ASUSa... Co wy na to? Vcore jest obecnie na sztywno 1.75V (w odpowiedzi na postawione pytanie). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...