boofi Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Witam mam problem ! mam dysk samsunga 160gb SATA i chce mu wkrecic srubki i cos do nich dokrecic - co nei istotne ... ;) i sedno : jakie mozna zastosować - gwint raczej nei metryczny - chyba CALOWY - wie ktos gdzie takie cuda mozna kupić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 idziesz do sklepu komputerowego i prosisz o srubki do hdd :) ja tak dostalem za jednym razem z 50dkg srubek wszelkiej masci. jezeli chcesz kupowac to idziesz z jedna srubka do skelpu metalowego i kupujesz je na kilogramy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boofi Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 tylko ze jest problem - one musza być dłuższe !! nie takie normalne !! co do sklepów metalowych to jeszcze nie byłem w takich stricte specjalistycznych !! narazie castorama practiker leroy itp itd acha i potrzebuje śrubki i nakrętki !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 kiedys szualem srubek o takim gwincie alu dluzszych. no i... nie znalazlem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boofi Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 no i WŁAŚNIE O TYM MÓWIE !! dłuższe srubki i taki gwint.... że w stanach anglii singapurze to może i by były .... nowego gwintu robić nie chce (w dysku-metryczny np dla M3-M4)... po pierwsze to jest dysk - urazów nei lubi , po 2 - z gwarą mogły by być problemy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 jezeli chcesz kupowac to idziesz z jedna srubka do skelpu metalowego i kupujesz je na kilogramy.DOBRZE GADA :!: idziesz do metalowego, pokazujesz srobke i mowisz ze chcesz takie tylko dluzsze EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boofi Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 drogi radku !!!!! czytaj wcześniejsze wypowiedzi !! np VADERA i moje takich srubek po prostu niema !! ja sie pytam kogos kto wcześniej juz takie rzeczcy robił !! a nie takie niedźwiedzie przysługi !! pytam sie ludzi którzy kupowali śruby o takim gwincie !! dobrze wiem gdzie takie wyroby sprzedają .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Idź więc do ślusarza a on Ci już odpowiednie wysmaruje. Jaki problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boofi Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 zawsze zostaje taka opcja - tylko czy ktoś sie takimi rzeczami bawi , i czy ma oprzyrzadowanie odpowiednie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 ja nie znalazlem ale to nie oznacza ze nie ma. moze przeszukasz internet, ale zamawiac kilka srubek przez neta to niezle przegiecie. a slusarz nawet jesliby zrobil to pewnie za spore pieniadze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 :!: ten grubszy gwint to o ile pamietam 1/8 cala (3.125mm czy jakos tak) sam kiedys szukalem ale slabo :P chyba najrozsadniejszym wyjsciem byloby kupic narzynke (przeciwienstwo gwintownicy bo robi gwint na pretach) w takim rozmiarze - nie wiem czy latwo mozna dostac ale w dobrych sklepach z narzedziami powinni miec albo sprowadzic na zamowienie - wtedy sami mozemy gwintowac prety (albo srubki M4) a co do nakretek to po dokupieniu gwintownicy w takim samym rozmiarze mozemy przegwintowac nakretki M3 moze to nie jest ekonomiczne ale jakby ktos potrzebowal duzo takich srubek/pretow i nakretek to chyba najrozsadnijesze boofi napisz co chcesz zrobic bo moze wyjsciem bylyby kolki dystansowe - takie jak w obudowie do przykrecania plyty glownej - one tez wystepuja w 2 rozmiarach (gwintu) i te M3 i te 1/8 cala wiec mozna przykrecic taki kolek do dysku i wtedy moze styknie (na dlugosc) zwykla (krotka) srubka jakich pelno w komputerowych serwisach :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCCo Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 z tego co pamietam hdd ma taki sam gwint jak sruby do obudowy (te standardowe) - u mnie w sklepie mam potezna szuflade (przez 4 lata sie nazbieralo) srubek - i widzialem tam sruby do obudowy o 2x dluzszym gwincie (leb tak jak obudowowe) - tylko pozostaje ci problem dlugosci srub - zebys w dysku czegos nie przewiercil ;) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 (1)takich srubek po prostu niema !! (...) (2)pytam sie ludzi którzy kupowali śruby o takim gwincie !! (3)dobrze wiem gdzie takie wyroby sprzedają .... (1)Jak nie jak tak. Mam ich przed sobą całą garść, M3, długich na jakieś 3 cm. I kto teraz kłamie - śrubki czy waszmość? :> (2)Ludzie kupowali, w Centrostalu na ten przykład. 10 pln za kilo, kupiłem 10 deko. Szaleć to szaleć. (3)Oj, chyba nie. Ten pomysł z narzynką nieco kiepskawy - sprzedają jeno w kompletach i to za mnogo ciaćków. Chyba że bracia zza Buga mieliby coś tanie, dobre i dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 (1)Jak nie jak tak. Mam ich przed sobą całą garść, M3, długich na jakieś 3 cm...wszystko pieknie tylko ze te potrzebne srubki to nie M3 (cienki gwint) tylko te wg. mairy calowej (chyba 1/8 cala = gruby gwint) :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfos Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Metal z którego robią obudowy dysków jest dość miękki i nie ma problemu z wkręceniem śróbki o innym gwincie (jeśli jest podobnej średnicy) trzyma się to całkiem nieźle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...