Skocz do zawartości
eXtendeD

BIG PROBLEM z durkarką HP 845C i Win XP

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Może ktoś mi pomoże? Mam problem z drukarką HP 845C na USB i windą XP. Zaznaczam, iż na kompie wcześniej zainstalowany był Windows 98 i z drukarką nie było problemów. Natomiast po świeżym zainstalowaniu XP, system automatycznie wykrył drukarkę i usiłował zainstalować do Niej własne sterowniki. Na pasku pojawiło się wykryte urządzenie USB, firma i model druarki (wszystko jak trzeba), następnie system automatycznie zainstalował sterowniki i na końcu stwierdził, że nie wykryto określonego portu. Dzieje się tak za każdym razem. Nie pomaga deinstalacja sterowników i ponowna instalacja. Po nieudanym zainstalowaniu w panelu sterowania w ogóle nie pojawia się drukarka. Próbowałem zainstalować oryginalne sterowniki dostarczone na płytce - tam z kolei wyświetla się komunikat - iż drukarka nie jest podłączona do kompa! Ale to bzdura, skoro wykrył model drukarki i w menedżerze urządzeń po kliknięciu na koncentrator USB pokazuje, że jednak coś tam jest podłączone. Na drugim porcie USB w ogóle nie wykrywa drukarki, a w BIOSie USB jest włączone. Nie mogę dojść do tego, co może być nie tak. Proszę o pomoc! To bardzo pilne :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja się podczepię pod temat. Ja też mam 840c i za nic w swiecie nie chce mi normalnie drukowac pod XP. Zainstalowałem stery o których pisze unckle i nic. Cokolwiek bym nie drukował efekt jest zawsze ten sam: nieskończona ilość jakichś dziwnych znaczków (alfy, omegi, pi, odznaczenia wojskowe, buźki uśmiechnięte i smutne, litery z daszkiem.....). Drukuje tylko najwyższą linię na kartce i bierze od razu nową kartkę. Drukarke już wywaliłem i zainstalowałem od nowa, instalowałem różne stery, w ustawienich z 4 godziny grzebałem i NIC!!!!!!!!!! Pod win98 wszystko jest OK. Chyba już mi tylko reinstal windy zostal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi