Skocz do zawartości
Artur22

CPUFSB nie widzi mojej plyty pomocy...:))

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zainstalowany CPUFSB v2.2.13 i nie moge znalesc swojej plyty (moja plyta to Procomp Intel 440BX/ZX ,znalazlem na niej winbond W83977TF-AW).Mam tez program SOFTFSB i tak samo nie ma tam mojej plyty. w CPUFSB nie ma chyba pliku zapisu PLL (tak mi si ewydaje) Pomozcie.....:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam celka 400 i jak ustawie na 6x83 to mi sie wiesza ale to jest zapewne spowodowane tym ze wtedy pci,dyski chodza na 41mhz. Wie ktos moze czy mozna to jakos zmniejszyc do nominalnej lub zblizonej czestotliwosci(33mhz) ?? przy jednoczesnym pozostaniu na 83mhz dla procka?? pomocy:)) slyszalem ze poprzez CPUFSB mozna ale nie widzi mojej plyty...

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam celka 400 i jak ustawie na 6x83 to mi sie wiesza ale to jest zapewne spowodowane tym ze wtedy pci,dyski chodza na 41mhz. Wie ktos moze czy mozna to jakos zmniejszyc do nominalnej lub zblizonej czestotliwosci(33mhz) ?? przy jednoczesnym pozostaniu na 83mhz dla procka?? pomocy:)) slyszalem ze poprzez CPUFSB mozna ale nie widzi mojej plyty...

pozdrawiam

Na forum było o tym jak skonstruować układ do BXa który będzie blokował PCI/AGP na 33/66 - poszukaj w odpowiednich działach, a potem za pomocą wyszukwarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak se w odpowiedniej linijce kodu w Sandrze wpiszesz zeby wyswietlala zawsze pci 33 to masz zablokowane

czego oko nie widzi tego sercu nie zal :D

a tak szczerze mowiac to jeszcze nie spotkalem sie z przypadkiem zeby na BX/ZX komp sie wykrzaczal przez PCI na pozimie 41.5

moze twoj proc nie wyrabia

wylacz w biosie udma33 i bedziesz wiedzial czy komp przez dysk sie wiesza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm slyszalem cos o tym ale to jest ingerowanie wewnatrz plyty(jakies szlifowanie dokladanie czegos tam:) i chyba bym sie nie podja tego sam, jest mozliwosc programowego ustawienia lub zablokowania??:)

Muahaha jak to przeczytalem to przpomnialo mi sie odrazu jeden z pierwszych numerow chipa , a mianowicie jak na pima aprilis ogosili ze istnieje program do podwajania predkosci proca , wtedy chodzilo o 386 albo o 486 nie pamietam juz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi