Skocz do zawartości
Watcher

Flash Utility Do kości EON EN29F002NT (2MBit)

Rekomendowane odpowiedzi

witam

potrzebuje sflashowac w/w kość. Problem polega na tym że nie mam odpowiedniego flash utility. Próbowałem uniflasha, amiflasha8 oraz awdflasha ze strony producenta z zerowym rezultatem. Te programy po prostu nie rozpoznają typu kości (unknown flash). Wiem natomiast ze ta kosć (EN29F002NT) jest sprawna "inaczej" tzn. macierzysta płyta główna odpala na niej ale przy "Veryfiing DMI pool data..." zwiesza kompa, czyli prawdopodobnie czesc biosu poszła sie ... W tej chwili mam otwartego asusa na kt400 i siedzi w tym w/w bios. Chce zrobic hot-flasha. Pomóżcie mi znaleźć taki flash utility który wspiera tą kość i wgra odpowiedni bios (mam plik bin) na ślepo do niej. W tej chwili mam znak zachęty a: . Porszę o w miare szybką pomoc :D

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na kości EN29F002T miałem podobnie - odpal awdflasha ze switchem  /nbl

a czy ten przełącznik ominie komunikat awdflasha w stylu "this bios part number doesn't match to your hardware...". Jak napisałem chce zrobić hot-flasha kości pamięci z płyty kt133 biosem z kt133 na płycie kt400.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On właśnie od tego jest... chyba ;]

Ja odkryłem go przy okazji szukania lekarstwa na "bios lock-string does not math to your system"

wlasciwie ten problem rozwiazuje uniflash, jednak nie supportuje wszystkich typów kosci flash eprom. Ostatnio ozywilem abita bx133-raid przy jego uzyciu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, próbowałem na płytach z chipem i815, KT400 i KT600 hot flashować kość EN29F002NT i [gluteus maximus] zbita. Używałem uniflasha (nie wykrywał poprawnie kości) z opcją -FORCE oraz amiflasha i awdflasha z /nbl za każdym razem lipa. Ma ktoś jakieś pomysły??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi