HamP Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Witam! Mam następujący problem. Otóż zakupiłem dzisiaj na giełdzie całkiem fajny radioodtwarzacz CD/MP3 (to takie samo radio,jak na pierwszym screenie w temacie "radio i car" czyli AS-8050 - wbrew różnym opiniom,wcale dźwięk w trakcie odsłuchu z CD nie przeskakuje na naszych polskich drogach :P ). Przyjechałem do domciu i radośnie podłączyłem wszystko (dodam,że z przodu mam dwa tweaterki,a z tyłu,na półce,dwa duże głośniki trójdrożne,całkiem niezłej mocy :D ) i...no cóż,nie gra to tak jak powinno. Gdy rozkład dźwięku (przód/tył i prawo/lewo) jest po równo (centralnie),to basów prawie,że nie słychać (no dobra,przesadzam,coś tam słychać,ale brak tym basom głębi i mocy). Natomiast,gdy przestawię np.całkiem na lewą stronę,to wtedy dudni aż miło :D (wrażenia odsłuchowe są naprawdę mocne :) ) Dlaczego tak się może dziać? Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Rozumuję (pewnie źle...) to tak,że radio jest tak skonstruowane,że podczas wyciszania jednej ze stron,cała moc idzie na drugą stronę i w związku z tym głośniki po danej stronie dostają "kopa". No ale wcale głośniej przez to nie grają (jak można by się spodziewać),jedynie basy słychać tak,jak być powinno (ładny,głęboki,mocny bas). Być może jednak po prostu radio jest felerne,ale reklamować będę mógł dopiero jutro. Dodam jeszcze,że jestem kompletnym laikiem,jeśli chodzi o tego typu zagadnienia,więc nawet nie wiem,czy podany problem przedstawiłem w sposób zrozumiały,ale...starałem się :D Pozdrawiam i czekam na komentarze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meles Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Witam! Pewnie zrobiles podstawowy blad. Glosniki niskotonowe powinny byc podlaczone w zgodnej fazie. Jezeli graja obydwa i sa podlaczone "na odwrot" to dzwiek sie znosi a jak gra tylko jedna strona to glosnik graja normalnie. Musisz sprawdzic, czy kazdy glosnik jest podlaczony w taki sam sposob tzn. biegun + do czerwonego przewodu a biegun - do czarnego w kazdym glosniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 No właśnie problem nie leży w tym,bo sprawdzałem i głośniki dobrze podłączyłem. Jakieś inne pomysły co to może być? :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 No właśnie problem nie leży w tym,bo sprawdzałem i głośniki dobrze podłączyłem. Jakieś inne pomysły co to może być? :) Pozdrawiam update Sorki za dwa takie same posty (pierwszy raz mi się to przydażyło, chyba się starzeję ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meles Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Hmmm... Szczerze mówiąc, to nie wiem co innego mogło by się stać. Jestem przekonany, ze nie sprawdziłeś do końca podłączeń głośników. Spróbuj w jednym głośniku przełożyć kabelki na odwrót i zobacz jak gra. Jeżeli juz to próbowałeś, to naprawdę nie wiem co może być tego przyczyną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...