zavader Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Witam! Chcialem zapytac o taka rzecz :) Spalilem swojego UKOCHANEGO A1700+ [tego z podpisu:)] i poniewaz jestem nalogowym OC od rau kupilem duronika 750 MHz [50 zeta to nie duzo...] i teraz pytanko - czy toto sie w ogole kreci i jesli tak to jak? W tym momencie proc wyglada tak: Mozna go troszke OC [do 1500 MHz?] - mam ZALMANA 7000A AlCu wiec raczej mocne:) Na razie jest 28 stopni wiec moze mozna podniesc troszke FSB? jest 100, wiec moze wrzucic 200? Wytrzyma? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Heh. Od razu mi przykro z powodu Towjego Antka 1700+. A co do Duronka to nie licz na 1500MHz w zadnym wypadku. Durony 600 szly max na 1GHz a przeciez to byly super procki do krecenia. Jezeli bedziesz mial szczescie to moze wlasnie z 1 GHz wyciagniesz. Ale uwazaj. Powoli i nie spal go :D BTW: A co do FSB do nie wiem czy wytrzyma 200. Watpie w to. Ale jezeli chcesz to mozesz sprwadzic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 moja 700 szla na 1000mhz. co do szyny 200 to na duronie 1000 ustawialem i nie bylo problemu, musisz oczywiscie zjechac z mnoznikiem. zycze dobrej zabawy i rekordu swiata :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Dzieki chlopaki :) Ale mi szkoda mojego Antka :) PS. nawet pod lupa nie znalazlem pekniecia, on PO PROSTU nie dziala .... ROZPACZ :) A ego nie krece, moze lepiej nie kombinowac... A czy moze warto ustawic mu ASYNCHRO i chociaz ramy ustawic na 200 MHZ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 duron jest od amd a przypomnij sobie jaka jest zasada ustawiania FSB/RAM w AMD :) Antka moze spotkalo SNDS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 NO WIem JAKA jest zasada ale teraz ramy chodza na 100 a moga chodzic na 200... Wiec nie wiem czy przypadkiem nie bedzie lepiej, bo teraz to - umowmy sie :) Ale lepszy rydz niz nic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Co to jet SNDS? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Swego czasu mając Duronka 800 MHz udało mi się go, za pomocą FSB ustawić na @920 MHz. Mnożnika nie zdołałem odblokować bo skruszyłem w drugim miejscu rdzeń i było po zabawie. Miesiąc czekałem i kombinowałem jak tu nowego proca kupić i jaki model wybrać. A że były wakacje to trochę popracowałem i kupiłem najlepszy możliwy proc do mojej MoBo. Jest b.dobrze, a na nowej MoBo będzie lepiej 8) . Moja kumpela ma Duronka 600 MHz i na mojej MoBo poszedł 840 MHz -> 6x140 MHz jednak na płycie mojej znajomej ECS K7VTA3 nie chciał WinMe przy takich ustawieniach chodzić i błędy wywalał, na które pomagał tylko Format C: :( . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Co to jet SNDS? Jest to SuddeN Death Syndrom czyli nagla niczym nie spowodowana smierc procka. dziala sobie dziala az tu w pewnym momencie dup i nei ma procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Hehee - dobrze wiedziec :) Najsmieszniej bedzie jak sie okaze ze ten procek jednak dziala w serwisie :) Cholera - troszke szkoda mi go oddawac - to byla ta zaje**** seria tbredow [wiesz - doblokowany, pelen wypad, najlepszy tydzien] a teraz od serwisu dostane pewnie jakigos gniota.... Pewnie sprzedam i kupie od krostrego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Ja mam Durona 600mhz i kręci się jak w podpisie, więc Twój powinien wypaść podobnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 ja pamiętam jak swojego duronka 600mhz podkreciłem do 1.1ghz ale było to już żeźbienie w procku u grawera :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 ja pamiętam jak swojego duronka 600mhz podkreciłem do 1.1ghz ale było to już żeźbienie w procku u grawera :)Pochwal się ile ci ten obecny sprzęt wyciąga bo zastanwiem sie czy swojego nie wymienić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 ja duronka 750Mhz podkrecilem na 1Ghz na ECS K7VZA(kt133a) na napieciu 1,85v... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Pochwal się ile ci ten obecny sprzęt wyciąga bo zastanwiem sie czy swojego nie wymienić Hmmmm jescze do konca nie przetestowany ile wyciagnie miałem 1.6@2.4GHz przy 1.89v ale niestety poszedł zasilacz i wzioł ze sobą płyte główną , teraz mam nowy zasilacz 400w ale płyte zastepczą , jak przyjdzie moja płyta z gwarancji to sie pobawie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 moj Duronik kreci sie jak w podpisie zavader odblokuj mnoznik i mysle ze na 133 mozesz go spokojnie odpalic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Pochwal się ile ci ten obecny sprzęt wyciąga bo zastanwiem sie czy swojego nie wymienić Hmmmm jescze do konca nie przetestowany ile wyciagnie miałem 1.6@2.4GHz przy 1.89v ale niestety poszedł zasilacz i wzioł ze sobą płyte główną , teraz mam nowy zasilacz 400w ale płyte zastepczą , jak przyjdzie moja płyta z gwarancji to sie pobawie :) Interesuje mnie bardziej od strony wydajności w 3D może rzuć 3dmarka2001Se wiem że to nie za wiarygodne ale zawsze jakaś odnośnia dla mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SieQu Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 duron jest od amd a przypomnij sobie jaka jest zasada ustawiania FSB/RAM w AMD :)Ta zasada nie dotyczy AMD a chipsetow nForce. U VIA wyglada to zupelnie inaczej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 duron jest od amd a przypomnij sobie jaka jest zasada ustawiania FSB/RAM w AMD :)Ta zasada nie dotyczy AMD a chipsetow nForce. U VIA wyglada to zupelnie inaczej.u via mialem to samow a od via mialem kt133/266a/333 i 400 i na wszystkich synchro bylo wydajniejsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 ALE JA PYTAM CZY FSB bedzie 2 razy mniejse niz ramy to nie bedzie szybciej niz 1 do 1 przy FSB 100 :) o to lekka przesada :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 raczej szybciej bedzie jak dasz 400 na ram u mnie na 133 jest szybciej niz na 100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 11 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2004 raczej szybciej bedzie jak dasz 400 na ram u mnie na 133 jest szybciej niz na 100 zgadza sie zasada synchro nie dotyczy kt133,kt133a(przypadek szczegolny) i kx133 ,bo kazda przepustowosc pamieci sie przyda na sdram w ddr raczej pamieci 200 nie dadza wydajnosci wzgledem 100 na fsb100 ,ale tez nie zabiora wydajnosci mozna sprobowac jak sie ma warunki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 ALE JA PYTAM CZY FSB bedzie 2 razy mniejse niz ramy to nie bedzie szybciej niz 1 do 1 przy FSB 100 :) o to lekka przesada :) sprawdziles juz :?: bo jak nie to ja dzisiaj sprawdze (chyba wreszcie dostane nf7-s i ocz'ty ale na procka trzeba czekac do nastepnego tygodnia) ciekawe czy na nowej plycie moj Duron zadziala cos szybciej :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Zavader >> lap olowek w dlon i zalatw sobie dowolnosc wyboru mnoznika :D i lec na 200 FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Hehe - wlasnie bardzo chetnie bym to zrobil tylko ze nie bardzo wiem jak to zrobic... ZADNEGO proca nigdy nie modowalem [nawet olowkiem] wiec moze jakies FAQ co do durona, link albo PW, albo Tu w tym miejscu... Ktore mostki, jakim olowkiem, i czy to nic nie z*ebie :) Pozdroofka PS. FSB 200 czyli mnoznik - 4 - 5? Exxxxxtra :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Interesuje mnie bardziej od strony wydajności w 3D może rzuć 3dmarka2001Se wiem że to nie za wiarygodne ale zawsze jakaś odnośnia dla mnie. tu bedzie problem , mam cieniutką grafike która ogranicza mi wydajność 3d , wiec nie ma sensu w 1024x768 32bit miałem 2800 3dmarków w 2001se a w 640x480 16bit 5800 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Hehe - wlasnie bardzo chetnie bym to zrobil tylko ze nie bardzo wiem jak to zrobic... ZADNEGO proca nigdy nie modowalem [nawet olowkiem] wiec moze jakies FAQ co do durona, link albo PW, albo Tu w tym miejscu... Ktore mostki, jakim olowkiem, i czy to nic nie z*ebie :) http://www.dzikie.net/?mode=1&cel=ocguide gdzies w polowie strony jest fotka moda olowkiem zanim zaczniesz: 1. Dobrze natemperuj olowek :!: (ja uzylem Stabilo HB=2 1/2) 2. Zaopatrz sie w dobra gumke :!: 3. Zacznij moda :P jak procek sie nie odpali to zmarz olowek i do skutku (mi wyszlo za 5 razem bodajze) :arrow: 4. Jak dalej nie bedzie szlo sproboj zmienic olowek/gumke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 kurcze na smierc zapomnialem i niekt nie zwrocil uwagi przeciez na fsb100 nie da sie ustawic ddr400 mozna minimalnie na fsb133 odpalic ddr400ciekawe czy taki uklad daje jakies realne przyspieszenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 kurcze na smierc zapomnialem i niekt nie zwrocil uwagi przeciez na fsb100 nie da sie ustawic ddr400 mozna minimalnie na fsb133 odpalic ddr400ciekawe czy taki uklad daje jakies realne przyspieszenie Mozna - ja ustawilem FSB 100 i RAMY 200% i dziala nawet ladnie Co do moda - zobacze... Ale zrobie dopiero jak dostane procka zeby bez kompa nie zoatac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 kurcze na smierc zapomnialem i niekt nie zwrocil uwagi przeciez na fsb100 nie da sie ustawic ddr400 mozna minimalnie na fsb133 odpalic ddr400ciekawe czy taki uklad daje jakies realne przyspieszenie Mozna - ja ustawilem FSB 100 i RAMY 200% i dziala nawet ladnie Co do moda - zobacze... Ale zrobie dopiero jak dostane procka zeby bez kompa nie zoatac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...